Расизъм – идиотизъм

Расизъм – идиотизъм

Колкото по-зле, толкова по-добре

     По Конституция, България е едно-национална, българска държава!

    По  Конституция, официален език е българският!

    По Конституция, вероизповеданието е Източно-православно!

    По Конституция, България е правова държава!

    По Конституция, България е Гиньо Ганев-а държава!

    По Конституция, България е расистка държава спрямо своите малцинства, натикани в гета, защото:

    По Конституция, една раса-бяла-българската, един език-българският, една вяра-православната, едно право-на българите, една, едно, една, едно,…. не вещаеше нищо добро. И това беше потвърдено в „катуна”-село Катуница.  

    В зависимост от цвета на кожата човешките раси са: бяла, черна, жълта, червена и смесена. Географско-исторически бялата раса е в Европа и ново-населените Америка и Австралия. Черната е в Африка. Жълтата-в Азия, а червената е в Америка и Австралия. Има географско преливане на една раса в друга. В последно време има масово преселение и смесване на расите.

  

Расово чист народ няма и не трябва да има, защото не може да има!

 

    Опити за чисти нации има още от времето на Римската империя, когато римлянинът е имал права, чужди за останалите народности, което е своего рода расизъм. Имаше опит за чиста нация и в близкото минало с „Дойчланд юбер алес” /Германия над всичко/, когато другите народи и най-вече евреите бяха втора категория хора и като такива-умъртвявани в лагери. Това беше Хитлер-ов биологически расизъм. Имаше и идеологически Сталин-ов расизъм- „Който не е с нас е против нас”, рожба на античовешкото „Есть человек-есть проблем, нет человек-нет проблем!” Със своята жестокост обаче, Гулаг надмина Освиенцим, защото единия убиваше, а другият затваряше до живот. В днешно време има религиозен расизъм изродил се в тероризъм на верска основа между две религии с еднакъв корен. Между християнството и исляма.   

    Постоянно пребиваващи граждани на България в България са българи, цигани, турци, евреи, арменци,…Количествено или като процент спрямо общия брой населяващи страната, данните са ориентировъчни. Милиони са едните, стотици хиляди другите, десетки хиляди са третите, хиляди са четвъртите, стотици са ен-тите,…Това е етническо разнообразие, не е расово. Расово е когато е намесен цветът на кожата. А когато има наличие и на двете характеристики-раса и етнос-такъв, какъвто в някаква степен е циганският, тогава следва израждане на човешките взаимоотношения. Между мургавите расово цигани и белите расово българи? А като прибавим и езиковата разлика между българския и циганския език-тогава става недопустимо териториалното съвместяване на двата етноса, двете раси, двата народа, двата езика,… двата човека за расисти, национал-шовинистите.

 

Национализъм

нихилизъм -патриотизъм- шовинизъм

 

    Нихилизмът относно чуждото е комплекс на българина породен от даром дадените му свободи: национална през 1878г., социална през 1944г. и индивидуална през 1989г.! Нихилизъм към руското заради историята с трите „освобождения” и към европейското заради демокрацията на думи и заради жизнения стандарт на дело. Доколко те са свободи и дали са такива-това е друга тема, но съвършено ясно е, че нихилизмът е тяхна рожба.

    Шовинизмът е другата крайност на националния патриотизъм. За наша радост, той отсъства в публичното ни пространство. Демонстрации на национализъм от партии като ВМРО, АТАКА и други националистически организации е с цел да прикрият нихилизма си спрямо руската зависимост на България. Те не са шовинисти като сърбите например.

    Патриотизмът в България е кът, защото нихилизмът го обезличава, обезсърчава, обезлюдява, обезобразява, омаскарява. Едно единствено правителство-това на ОДС през 1991-2001г. и един единствен човек-Иван Костов през последните близо 70 години се опита да възроди патриотизма в българина за сметка на нихилизма към руското и той беше омаскарен, а управлението му обезличено от нихилистите. „Аз откъснах България от руската зависимост и това никога няма да ми бъде простено” са негови думи пред 13-тата Конференция на СДС при оттеглянето му от председателския на СДС пост. И не му го простиха. Няма и да му го простят нихилистите, чакащи винаги милостиня от другите. От Русия петрол и газ едните, а от ЕС-еврофондове другите. Милостиня, която съсипва увереността в българина, че той сам, със собствени усилия може да бъде полезен на себе си. Полезен и на другите, каквито са САЩ, Англия, Германия,… .

Циганска България и негърски САЩ

    В САЩ, черна раса е негърската! В България мургава раса е циганската! Преди 60-тина години в САЩ имаше Ку Клукс Клан спрямо негрите! В България днес има клана ВМРО и клана АТАКА спрямо циганите. Нихилизмът на едните осквернява светлото име на четирите букви ВМРО и затова узурпиралите ги са нежелани из македонско. Нихилизмът на другите атакува не когото и не каквото трябва. Турците и циганите в България са местни техни, наши съграждани и те имат същото право, каквото имат и узурпирали правото да бъдат техни съдници.

    В САЩ негърският въпрос е решен. Негрите не са само в Харлем, а са из цялата страна, а афро-американец им стана президент. Какво би станало в нашата държавица, ако циганин ни стане президент на 23 октомври 2011г., се питам? О, ужас! Колко далече от омразните им САЩ и близки до Русия са тези нихилистични господа.  

 

Интеграцията

/четиво за човеци/

 

      “Човек звучи гордо!” Не може човек да е горд обаче ако не разбира, приема и живее с проблемите на различните от него. Различни по рождение или придобити по стечение на някакви обстоятелства. Човек е такъв, какъвто е и другите трябва, длъжни са да го приемат такъв, защото са себеподобни един на друг! Изолирането на хора по някакъв признак и затварянето им в гета е недопустимо в днешно време и в днешния свят. Изселване, насилственото им преселване-също!

    САЩ и Англия са най-демократичните държави в света потвърдено от потоците емигранти към тях от всички краища на света. Това е така, защото имат двуполюсен модел на управление: Републиканци и демократи в САЩ и консерватори и либерали в Англия.

    България беше на път да утвърди двуполюсния демократичен модел СДС-БСП ако не бяха довели цар Симеон през 2011г., който скалъпи непознат в демократичния свят модел на еднополюсен модел на управление-национално еднолично, на Симеон движение-НДСВ. Последва го аналогичното днешно движение ГЕРБ, в което ролята на цар се изживява Бойко Борисов. Движения и царе с наличие на обезличени абсолютни мнозинства в българския парламент е днешния проблемен, управленски модел в България.

    Цар Симеон и Господар Бойко Борисов на държавно ниво! А защо да няма и „цар Киро” на местно равнище днес в село Катуница. Вече забравихме, че има еднолични господари в градовете Велинград, Несебър, Дупница и къде ли още не. Това самомнение за величие на самозабравили се, самовлюбени индивиди на местно, градско, регионално и държавно ниво напомня за една обобщаваща всичко негативно в човека думичка-идиот. Идиот в пълния и преносен смисъл.

    Расизмът със своята идеология е идиотизъм! Идиотизъм е онова, което хора идиоти предизвикват или допускат по време на своето управление. На местно, на градско, на регионално, на държавно, на междудържавно управление. Идиотизъм е да затваряш малцинствени раси в гета. Идиотизъм беше, целият български народ да бъде изолиран от останалия свят десетилетия наред. Расизъм, практикуван от идиоти във властта!          

      

 

    „Расизъм”- опит за доказване превъзходство на една човешка нация над друга

    „ Идиот” у старите гърци – човек, неучастващ в обществените работи, страдащ от идиотия, слабоумен, глупак.

    „ Идиотизъм” – вродено слабоумие, тъпота.

 

    П. П. За съжаление, слабоумни глупаци-тъпаци управляват България днес. Какви и кои са обаче тези, които на избори ги избират?

 

27 септември 2011г.

Коментари са забранени.