Поименна кандидат-президентска гротеска

    Човек прави името! Тук и сега чрез името ще охарактеризирам човека такъв, какъвто е. Естествено и такъв, какъвто не трябва да бъде, ако бъде избран за президент, респективно за вицепрезидент. Та-а-а-а, как биха могли да бъдат разчетени имената на кандидатите? Естествено в хумористичен, а не в практичен стил!

    Водещият в първия тур на президентските избори на България, Росен Плевнелиев може поименно да се приеме като човек, росен, росен измъкнал се от плевнята-гр. Гоце Делчев, минал през Европа-та, харесал се на бойкия Бойко във всичко: като успешен бизнесмен, като магистрален администратор и като кандидат национален ръководител. Да ръководи държавата накъде обаче, така и не пожела, поне до сега, да се ангажира с конкретен ангажимент. Към Европа срещу енергийното предателство на предшественика си, или към утвърждаването му? От  това зависи дали родното му място ще остане зарязана от държавата му плевня или град, който по европейски ще се възроди. А той росен, росен ли ще бъде или в мътен ще се превърне, каквито са работодателите му сега!

    Неговата политическа половинка-кандидат вицепрезидентката Маргарита Попова е красива в изказа си като росна маргаритка. Името Попова има ли обаче нещо общо с поп-свещеник и ако да, защо тя е представител на най-виновното за несъстоялия се преход съсловие-прокурорското. Със своята независима от държавата, но много зависима от индивидите дейност, съдебната изобщо и прокуратурата в частност, власт е в полезрението на европейските институции.

    Отиващият на балотаж на 30 октомври 2011г. Ивайло Калфин като име впечатлява както със собствено, така и с фамилното си име. Имаше в миналото ни един народен вожд, овчар ли беше, свинар ли, не помня точно, Ивайло, който поведе масите срещу българския цар, а после се ожени за царицата, ако не се лъжа. Кандидатът за ръководител на държавата май е в същото положение. Само дето царицата му е Президента Путин, зад чиито проекти той твърдо стои. Първият след промените в това национално предателство е Първанов- Гоце ли беше, Серьожа ли е или нещо подобно. Освен това фамилията Калфин на мен ми звучи като фина кал. Може да е фина, но си е кал по съдържание.

    Подгласникът, привикан от партията с голямо “П” да помага с името и делата си-Стефан Данаилов може да се свърже единствено с библейският Стефан, който беше убит от озверената богохулна тълпа. За разлика от него, “Майор Деянов” от телевизионната поредица “На всеки километър” днес е на почит и уважение сред червения електорат, защото по онова, комунистическото време, той преборваше врага в лицето на англо-американските империалисти. И днес в европейската ни държавица, от “Майор Деянов”, той се превърна в Професор Данаилов. Какви превъплъщения стават в нашата мила Родина-България.

 

П. П. “Гротеск” - изображение на хора или предмети в странно-фантастична, обезобразено-комична форма. Нещо, което излиза извън обикновените рамки  на изкуството.

    “Гротескен” -  странен, фантастичен

 

27 октомври 2011г.

Коментари са забранени.