Реалността в България

България е милиционерска с министър Цветанов!

България е полицейска с министър Дянков!

 

    Вицепремиерът Цветанов осигурява вътрешната сигурност и затова животът в България е несигурен! Вицепремиерът Дянков обезпечава европейската несигурност и затова бедността на българина е сигурна! Тези са двата стълба на Правителството Борисов! Едновременно взаимно допълващи и взаимно изключващи се. Понякога в недопустим министерски конфликт, друг път в братска прегръдка наложена от шефа им Бойко! От обожествения Борисов подобно на Премиера Путин. Или на още по-силно изразеното идолопоклонство при северно-корейските лидери. Дали след време няма да ни потрябва отново мавзолея?!? 

 

Българската демокрация

моделирана от министър Цветанов не е правова, а е фасадна:

    – С фалшив изборен процес!

    – С привилегирован в канцеларии милиционерски състав и зарязан на произвола на съдбата си редови уличен състав!

    – С безсилие в борбата срещу престъпността с оправданието “Ние ги хващаме, те ги пускат!”, без да съзнава, че Полиция, Прокуратура и Съд са от едната страна на барикадата. което е стария метод на дознание:”Полицията най-напред бие, после пита и не чака отговор, а направо обвинява, след което Съдът ги оправдава!”    

    – С изпреварващи съда милиционерски обвинения в прегрешения на “хора с криминално минало!”, които “Днешната милиция не бие, ама нощестната-а-а-а…?”

    С, с, с,…, със много със е моделирана демокрацията на министър Цветанов, които я правят фалшива, фасадна, непригодна, защото:

    – Има избори без възможност за свободен избор.

    – Има полиция структурирана по стар милиционерски похват.

    – Има борба срещу “наглите”, “октопода”, “килърите”,…,, а няма доказани престъпления и осъдени престъпници. Нещо повече, правосъдният му министър-прокурор Попова я възнаградиха с  вицепрезидентски пост на България.

    – Има задържани без адвокат и бити без основание хора, само за да се демонстрира някакъв успех в борбата с организираната престъпност. Пълният провал в тази борба е самото признание на ръководството в МВР, че тя, престъпността, е организирана. Че не е битова, единична, спорадична! 

 

Българската икономика

моделирана от министър Дянков не е пазарна, а е фасадна: 

    – Не е пазарна в здравеопазването, защото парите не вървят с пациента.

    – Не е пазарна в образованието, защото парите не вървят с ученик/студента/.

    – Не е пазарна в пенсионното дело, защото изработените и отчислени за пенсия пари не вървят с бъдещия пенсионер.

    – Не е пазарна в производството и търговията, защото парите не отиват в производство от дребния бизнес, а търговията на местно ниво не се стимулира, а се ликвидира.

    Не е, не е, не е,…, много не е е пазарно-моделирана икономиката на министър Дянков, което я прави фасадна, негодна, неконкурентно-способна, защото:

    – Парите за здравеопазване не стимулират лекарското съсловие за професионално обучение, превантивно следене здравето на пациента и последващото му лечение на световно ниво. Обновяването и на трите съставки е жизнено необходимо за здравето на нацията.

    – Парите за образование отиват в институция застинала в миналото с кадрите, със структурата и с преподавания материал. Обновяването и на трите съставки е наложително, за да се спре изтичането на мозъчния материал на нацията вън от нея.

    – Парите за старините са лични, а не бюджетно държавни, каквито са за министър Дянков. И затова осигуряването е или на минимална заплата, или на никаква изобщо. 

    – Парите отиващи за производство на храни и услуги не създават пазарна среда. Българският данъкоплатец стимулира латифундиите в земеделието, хотелските вериги в туризма и магистралната кохорта в инфраструктурата директно през бюджета и чрез държавната вноска в касата на ЕС, която се връща при едрия, монополен, неконкурентно-способен бизнес. И затова цените на храните и услугите не са пазарни, а са неестествено високи. А заради Четворния магистрален шлем /Тракия, Хемус, Марица, Струма /, министър Плевнелиев беше възнаграден с президентския пост на България. Набързо договориран четворен шлем, какъвто е Тройният шлем на Георги Първанов. Макар и в различни области има приемственост при двамата! Проблемите при Тройният са вече на дневен ред, а при Четворния, България тепърва има да плаща за избора си на последните парламентарни избори.

     

Случайно

ли двете ключови министерства: на МВР и МФ на държавата България са поверени  на двамата активно действащи министри Цветанов и Дянков, барабар с вице-премиерските им постове? Единият с похватите научени в източната, симеоновска школа, другият с придобитите знания в западната, световна финансова институция. И двамата са изучени как се монополизира: Цветанов политическата власт, Дянков икономическата власт в България. На практика, милиционерът Цветанов и полицаят Дянков управляват процесите в България днес. В тяхна власт са останалите министри от кабинета Борисов. А Премиерът Борисов е само фасада на фасадната ни държавица. Издигнат в култ от публичната ни администрация от: журналисти, синдикалисти, социолози, политолози, ….,патолози на обществото, наричано български народ. Фасада е на всичко случващо се извън него в България. Фасада винаги и навсякъде показвана с негово присъствие накрая, при лентата. И приемана, за съжаление, от робуващия на външността му, а не на вътрешността му човешка, български избирател. На юначната му външност, гръмки обвинения и сладострастни обещания изразяващи се в народната мъдрост: “Трай коньо за зелена трева!”  посред зима. И възседнатият народ, трае ли, трае! Трае на избори, когато трябва да говори с избора си. Крещи синдикалната паплач, която трябва да заслужи присъствието си във фасадната демокрация на Цветанов и фасадната икономика на Дянков. Как така без синдикализъм? Нали ще ни обвинят в тоталитаризъм-русизъм-първановизъм! И в отсъствие на европеизъм!

 

29 декември  2011г.

Коментари са забранени.