Обратните

Обратните

физически и психически

 

Вместо Паметника на окупатора, те разрушиха Мавзолея на окупирания!

Вместо срещу Белене, те протестират срещу Шеврон!

Вместо Българофили, те са Русофили!

 

Паметник-мавзолей

жилище-гробница

    Беше време, когато трябваше да решат какво да правят с двата дворци насред столицата ни-царския дворец и господарския подслон. И за улицата, която минава между тях. Царският направиха Художествена галерия и то национална, а господарският направиха също национален за национално поклонение и с денонощна въоръжена охрана на мумията, все едно че тя е притрябвала някому. Що се отнася до улицата, тя ту беше царска-Царя, ту беше чуждоземно-господарска-булевард Руски. И така докато дойде или докараха времето за изкоренени промени на дотогава наложеното статукво в центъра на София.

    Царят се оказа гол идвайки от Мадрид с неговите празноглави обещания за след 800 дни рай, поради което българите го облякоха с не малко хектара гори и няколко български дворци. Само не го вкараха в царския дворец, защото българската аристокрация все още е на ниско ниво източна култура привнесено от онзи в отсрещния дом.

    Остана да се реши въпросът с мавзолея на Георги Димитров, след като четиридесет-годишният идол на няколко поколения българи, по тъмна доба е бил изнесен и все още незнайно къде отнесен. Съдбата на самата сграда-мавзолей, построена за 6 дни и взела живота на няколко млади момчета от трудови войски трябваше да се реши от българския парламент, който се оказа по средата между окупатора-Паметникът на съветската армия извисил снага над българската Алма матер и мавзолея на донеслия окупацията на България-Георги Димитров. А по средата-българското НС в краката на първия ни освободител. И кое избраха да разрушат и кое да съхранят вицепремиерът Бакърджиев и кметът Софиянски. Вместо паметника, те разрушиха мавзолея. Вместо национално освобождение, те освободиха вероотстъпниците от миналото им. От безбожното им минало, когато Бог бяха заменили с една мумия, на която не само те се кланяха, но насилваха и обикновените хора да правят това светотатство. „За умрелите само добро или нищо!” гласи народната мъдрост. Значи нищо за „Вожда и учителя” Георги Димитров!

 

Белене-Шеврон

руснаци-американци

    Двадесет години по-късно отново „руските освободители” са срещу „американските империалисти”. Отново „българската общественост” протестира срещу американската Шеврон, а не срещу руската АЕЦ Белене. Мотивите на едните и на другите са без значение. От значение е про-руската народо-психология донесена от Царя освободител стъпкал с коня си Българското НС така, че няма мърдане. За него днес всичко източно е освободително, а всичко западно-завоевателно. Въпреки че Русия от самото си раждане е империалистическа държава и че петте Руско-турски, а не Турско-руски войни, една от които е и 1877-78г. са завоевателни. За атомната бомба АЕЦ Белене, предвидена допълнително да зароби енергийно България-да, а за шистов газ, който със своята диверсификация, може да направи енергийно независима България-не!

    Това са лансираните в българското общество тези, въпреки че в съседна Румъния Шеврон дупчи земята та се къса, а един от реакторите на АЕЦ Черна вода вече дава ток. Канадци я построиха, а хората на Кобургите се освиниха корупционно пред същите тези канадци. А за пред руснаците-нищо. Нали те са ни освободили от българското!!!

 

Българофили-русофили

на/пред-на/зад

    Напред вървим към Запада, назад се връщаме на Изток и в частност към Русия. И ето тук изниква въпросът има ли обратни в България. Че има, има, не може да няма, но тези обратни колко са и от тях ли зависи бъдещето на България. Защото ако те са мнозинство в Българското НС, горко на България. В пълния и преносен смисъл! И в политическо и в икономическо отношение.

 

17 януари 2012г.

Коментари са забранени.