Каузата

Кауза имат „левскарите!”

Кауза нямат „чорбарите!”

 

Народ без кауза, не е народ!

Няма ли народ, няма живот!

 

    Каузата на КПСС беше КГБ! Каузата на БКП беше ДС!

КГБ и ДС имат една кауза-да няма народ, а от там и свободен живот в двете скачени от преди 60 години държави-Русия и България! Пришити една в друга /България към Русия, НРС към ГРУ/, така че и до днес няма разпаряне на шева. Явно машината, която е осъществила този шев не е скапано-демократична, а е желязно-терористична.   

    Не случайно на вниманието на българското общество е ДС /Държавна сигурност/, а не НРС /Националната разузнавателна служба/. ДС под юристдикцията на НС /Народното събрание/, а не НРС, подчинено на Президентската институция. Отваряне на досиетата на агентите от ДС върви избирателно и “на час по лъжичка”, като ключовите държавни институции са запазени за най-накрая, само за ограничен период от време, за ограничен контингент и с табу за починалите агенти: “За умрелите само добро или нищо!”, гласи народната мъдрост. Доскоро беше “нищо”, а напоследък започва да се прокрадва само “доброто”!

    На дневен ред излязоха представителите на духовния ни съд-Синодалния, но не и на свещеничеството. Човешкото правосъдие /МВР, Прокуратура, Съд/ е оставено за най-накрая, ако изобщо се стигне до него, защото то е рожба и е в защита на миналото. На онова минало, което направи българина вътрешно несвободен. От 1878г. та до днес. Най-напред отписало думите на Апостола Левски: “Който те освободи, той ще те пороби!” И Руската армия ни освободи частично териториално, но ни пороби тотално: национално, мисловно, духовно. И като резултат, много малко са българите днес, които съзнават, че: “Даром дадената свобода, не е свобода на мисълта и на духа!” Осъзнали я, българите опълченци на връх Шипка и изоставената от руските офицери, млада българска войска на Сливница и Гургулят доказаха, че за националната, мисловна и духовна свобода се воюва, а даром не се дава. В името на същата тази свобода по-късно, Кобургската династия злоупотреби като изпрати на заколение стотици хиляди млади живота не където трябва и на страната не на когото трябва. Но Левски е велик българин, докато Кобургите са дребни, вредни за България чужденци. Вредни за България са и политиците, за които думите на Левски не означават нищо, а с името на Левски злоупотребяват във всичко.

    Кауза са имали „левскарите”! Възрожденците преди и след  Левски борци за национална, мисловна и духовна свобода. Изстрадана и извоювана  свобода, която обединява разпокъсаните родове в единен, достоен народ, горд със своето минало.

    Кауза са нямали и нямат „чорбарите”, за които чорбата-личното благосъстояние е на първо място. При турското робство като продажни чорбаджии, при руското господство като също така продажни паралии! Промяната на господаря за тях е без значение, стига да съхранят и уголемят властта и богатството си. И те ги съхраниха и уголемиха с цената на национално, мисловно и духовно предателства. Завещаха ги и на поколенията!

    НРС е родена след “Второто ни Освобождение от фашизма и капитализма”, в памет на което насред София стърчи монумента на оня с шмайзера. Ето върху това трябва да съсредоточи вниманието си днешната политическа класа. Върху НРС, която е неконтролируема държавна институция. И върху Прокуратурата, не случайно освободена от контрол в Конституцията. След като Путин подслони Президента Първанов при себе си при петте му посещения в Москва, той от своя страна подслони кадрите, в НРС в президентството. Подслони и ги съхрани, защото те са пъпната връв свързваща ни с двойните освободители-руснаците. Среже ли се тази връв, политическата зависимост на България от Русия ще се принизи, а може и да се прекрати. Цивилното ДС в лицето на Георги Първанов и военното при генерал Марин съхраниха НРС такова, каквото „майка” /КГБ и ГРУ/ са го родили. Какво беше отношението на бившите Президенти Желев и Стоянов към него обаче? Философията на марксиста Желев не беше държавническа. В понятията му фашизъм и комунизъм отсъстваше руският-империализъм, което го правеше пионка в ръцете на фашист-комунистите, които в неговия труд „Фашизмът” са от едно котило-тоталитарното. Съвсем друг е случаят с Президента Стоянов и Димо Гяуров като шеф на НРС в президентството? Какво сториха двамата с тази враждебна за България институция, която обслужваше руските интереси не само в България, а и по света. Защо и двамата не обелват и думичка по този въпрос в телевизионните си изявления? Какво ще бъде отношението към нея и на новия ни Президент Плевнелиев, предстои да видим.

    България днес няма национална кауза! От руския все още не разскъсан шев, тя се приши към евро-атлантическия с тази разлика, че към руския беше насила пришита, докато към европейския тя насила се приши така, че на всеки шест месеца има проверка на шева от шивача. За съжаление историята отпреди Втората световна война се повтаря и България е отново в разкрачено положение. Между Европа и Русия. Старата връзка Хитлер-Сталин /Рибентроб-Молотов/, днес е подновена като Меркел-Путин. Между икономическата диктаторка Меркел и енергийния диктатор Путин. Саркузи е в ролята на продажния Петен, а Англия и САЩ са изолирани от енергийните и финансови бойни действия на европейския континент. Хитлер, пардон Меркел диктува на Европа днес. Но не и на Георги Първанов и на послушника му Бойко Борисов, които едно говорят, друго вършат. Говорят за диверсификация, но реализират Южен поток, а не Набуко. И не правят нищо за газова връзка с Турция, Гърция, Румъния, които могат да увредят на руските монополни интереси в България. Защо все още не ликвидират „Запорожеца” АЕЦ  Козлодуй и го заменят: я с „Форд”, я с „Рено”, я с „Мерцедес”! Вижте колите, с които се возим днес. Руски Запорожци ли са? Що се отнася до нефтената част на Тройния шлем, изплатените повече от 13 милиона лева на руската страна, от чии джобове излязоха? И няма ли някой да понесе отговорност за това? Нали Прокуратурата по Конституция е за това!?!

    За да я има България, трябва да има национална, мисловна и духовна кауза. Национално-държавна, а не КГБ-истка, НРС-истка! Мисловно-левскарска, а не чорбарска. Духовно-Небесна, а не вече ДС-известна! На тази тройна кауза трябва да бъде подчинена всяка партийна програма! Нали сме парламентарна република! Президентската институция е длъжна да се ръководи също от тази кауза, ако е българска, а не както беше в подчинение на руската до сега.

    Левскарите в България са на привършване днес. Чорбарите се размножиха, а една много малка част се уголемиха дотолкова, че за останалите почти не остана чорба!

    Без кауза няма народ! А без народ няма достоен живот!

 

    Един наш възрожденец, в гнева и отчаянието си беше написал:

„Не сме народ, а мърша,

И с това ще да завърша!”

И има ли днес у нас такива възрожденци, които да се гневят на статуквото?

Продажно, чуждинско-агентурно!

14 февруари 2012г.

 

Коментари са забранени.