Ако не беше… /Мечти, мечти,… несбъднати мечти/

Ако не беше марксистът Желю Желев, а беше български аналог на чешкия Хавел, не ние щяхме да се разотидем на 14 декември 1989г., а комунистите щяха да си отидат от 35-тото НС заедно с техния член първи от проруската им конституция. Нямаше шайката на Луканов да доизстиска де каквото е останало от тато Живков, а ПОДКРЕПА-та на бизнес-боса Тренчев да го спаси със „стачките“ през 1990г., които осигуриха достойното му оттегляне от властта.

Ако не беше гладната стачка на 39-те от ВНС през 1990, нямаше набързо то да приеме предварително написаната от господарите на Стоян Ганев „една нова демократична конституция..“, която оневини комунистите и допълнително ги обогати!

Ако не беше боянската ливада Желев и плъпналите из 36-тото НС „сини мравки“ начело с Председателя на НС – Ал. Йорданов, нямаше да дойде професорът по бандитизъм – Любен Беров, за да структурира българската ДС – мафия, която осигури на изродилата ги БСП, квалифицирано мнозинство в следващото 37-мо НС!

Ако не беше дошъл през 1994г. младият вожд на БСП и некадърен премиер на държавата – Жан Виденов, нямаше България да бъде ошушкана до шушка! Да няма бензин, ток, храни,…да няма и хляб дори! Заплата-5$, пенсия-3$, 1$=3000лв.! Джобове с пари пълни – стомаси без храна празни!

Ако не беше си отишъл дошлият през пролетта на 1996г. Симеон втори, а беше оглавил народното недоволство срещу БСП, днес България щеше да бъде друга. Той също – друг! А той мина, обра овациите из страната, легитимира ОНС /Обединение за Национално Спасение/ на Луджев и Доган и си отиде в родната Испания!

Ако не беше казал „Иване кажи си!“, а ги беше и показал, Президентът, после аварин, кандидат за европарламента, спряган за лидер на дясното и какво ли още не – Петър Стоянов, дясното в България днес нямаше да е това, което е! А те бяха яхтените Бонев и Бакърджиев, гаражната Михайлова, политическите бизнесмени Бисеров и Цонев, емблематичният „Мистър 10 процента“,…които Иван Костов освободи, но не обвини, поемайки вината им върху себе си! Това е достоен за подражание, а не за охулване, политик.

Ако не беше дошъл Симеон вече не като цар, а като поклисар на комунистите през 2001г., правителството на Иван Костов щеше да продължи започнатите през 1997г. с 38-то НС реформи така, че България, отделяйки се от Румъния, щеше да стане член на ЕС с другите 10 страни, още през 2005г.!

Ако не беше лъжата за 800-те дни на НД, начело с баш лъжеца СВ, хората в България нямаше да гласуват като поданици през 2001г., а като свободни граждани, каквито станаха през 1996-97г.! Това връщане към комунист – монархическото поданичеството е една от причините за ниската избирателна активност, която прави нелегитимно управлението днес у нас.

Ако не беше вкарано във властта изроденото от недрата на ДС-ДПС и колаборацията на НДСВ с БСП в 39-тото НС през 2001г., нямаше мафията да прави бизнеса в България! Нямаше да съсипе природните ни дадености, а монополните, силно печеливши общински и държавни структури да бъдат продадени – подарени!

Ако не беше избрана Надежда, а Екатерина Михайлова за председател на СДС след загубата на изборите през 2001г., организацията щеше да се пречисти от корумпираните и днес нямаше да бъдат разделени дух /ДСБ/ от тяло /СДС/. Само че духът ДСБ трябваше и трябва да търси общение с отвратените от тялото и излезли от него 70 процента негласуващи, а не с мизерните 5-6 процента алчни за власт и пари останали в СДС! За да не бъде и духът – ДСБ с аналогичен процент!

Ако не беше премълчано действително стореното за България в периода 1997-2001г. от правителството на ОДС, а не празнословно охулвано дори и от участниците в него, Иван Костов щеше да бъде спасител на България, а не разрушител на дясното! „По делата им ще ги познаете!“ е мотото на вярващия християнин! А оценени ли са делата на тези, от които зависят хората в България! И защо най-умните и най-кадърни я напускат бягайки на Запад – не на Изток?

Ако не беше се настанила мафията в медиите, нямаше да ги има медийните рожби: ганчевци, сидеровци, симеоновци, борисовци и „вся остальная паплач“, обслужваща руско – българските олигарси! И нямаше България да бъде единствения юридически член на ЕС, а фактически член на ОНД! Не информатори, а предатели са те!

Ако Иван Костов не беше призовал обединение на чистия дух – ДСБ с корумпираното тяло – днешното СДС, рожба на което са ОДС и БНС в 40-тото НС, все още имаше надежда за България! Сега вече – няма! Иван Костов трябва да се извини на себе си заради отвратените от единадесетте съзаклятници в черквата Св. Седмочисленици, 70 процента негласуващи! Иван Костов е голям държавник-управленец – доказа го през неговите четири години! Но Иван Костов не е добър психолог щом не можа да стигне до умовете и сърцата на избирателите! А за да можеш да се реализираш като политик, трябва да те подкрепят – изберат!

Заради мизерните 5-6 процента за емблемата СДС, да отпишеш 60-70 процента- това не е печеливша политика на политик! Жалко!

28 май 2007г. – в. СЕДЕМ, бр. 21, 2007г.

Коментари са забранени.