Русофили и русофоби

/синонимът Белене/

    Дойде време за това неизбежно разделение на българското общество. Разделение, което вреди и отслабва българската общност. И което е по-лошо, тя престава да бъде общност. Цялата налична обществена енергия отива в противоборство между двете крила. Между това на русофилите и другото, на русофобите. Между „да” на проекта АЕЦ Белене и „не” на АЕЦ Белене. На практика, днешните поддръжници на този проект са вчерашните реализатори на концентрационния лагер „Белене”. Днешните противници на проекта АЕЦ Белене са вчерашните консуматори на лагера Белене и ще бъдат потърпевши консуматори десетилетия наред на същото това /АЕЦ/ Белене, ако то се появи.

    Аналогично разделение в българското общество има и при проекта „Шеврон” за шистовия газ. Само че, филите и фобите са обърнати на сто и осемдесет градуса. Днешните американофоби са вчерашните борци срещу англо-американските империалисти-днешни материални консуматори на тези „империи”. На Великобритания и САЩ. Американофилите са за български шифтов газ чрез Шеврон, което всъщност е българофилство, елиминиращо газовото русофилство тук, у нас, в България.

    Фили и фоби! Да или не! Въдворители или въдвродени! Фили-въдворителите казват „да” на проекта и вкарват българската общност в руския икономико-политически затвор АЕЦ! В нещо като в бившия лагер-Белене. Затвор, в който десетилетия наред въдвореният българин финансово ще робува на Русия. Лагер, в който десетилетия наред въдворени българи, по указание на Русия робуваха. Фобите отрекоха лагера Белене. Отричат и АЕЦ Белене, без да го свързват обаче с бившия лагер Белене. А трябва, защото готвеният на българите финансово-домакински запор е неразривно свързан с вчерашния лагерен от човешка гледна точка позор. Вчерашният позор беше физическо изтребление, а готвеният днес е финансово-битово разорение на българските потребители. На българския данъкоплатец!

    Фили и фоби! Фобията като втора част от думата „Русофобия” въвежда омразата като водеща при употребата й. В смисъл „Русофобите мразят Русия”! А кого обичат тогава се питам? Ви питам? И обратно антиподът на фобията е филията, която предполага безпределна обич и привързаност в случая към Русия. А ако обичат и подкрепят Русия за АЕЦ Белене, не мразят ли собствения си, българският народ? И те част ли са от него или не, отново се питам? Ви питам?

    Фили и фоби! Русофили и русофоби! А защо не на русофили и българофили да е днешното разделение! Който е русофил и обича Русия да не работи в България за руските интереси. Ясно да се определи и към руската страна да се присъедини в двустранните преговори. Българофилът е другата страна. Русия иска в България да строи ядрена мощност. Не трябва български министри слугински да ги привикват в Москва, а руската страна трябва да е тук на място в София със своите проектни намерения. Открити, а не с тайни покрити, каквито се оказаха двустранните КГБ/ДС. Американската Шеврон дойде тук в България, а не българи отидоха в Вашингтон да предлагат проекта „Шистов газ”!

    За тройният русофилски проект-„Троен шлем” на бившия президент Георги Първанов, редовият българин от джоба си плаща и ще продължи да плаща. Вече плати 13 милиона за Бургас Александропулос. Вече е платил един милиард и триста и осемдесет милиона за АЕЦ Белене. А диверсификацията  на газовите доставки за България с „Южен поток” е една рогата лъжа! Газта отново идва от Русия! Три национални предателства извършени от един наемен русофил, какъвто се оказа Георги Първанов! С ловна пушка в гората, в лукс-костюм пред камери и с микрофон в ръката, необезпокояван, нито даже порицаван, той отново е обект на действащ политик през следващото десетилетие.

    В настоящия си вид, русофилството в България може да довърши започнатото преди 135 години-да реализира мечтата на руската империя за господство на Балканите! А споменът за Велика България е само в устата на днешните ни „патриотари”, национал-нихилисти, които са подлоги на руския шовинизъм! „Рубладжии” или без право на избор вербувани са те, всьо ровно!

 

27 март 2012г.

Коментари са забранени.