Нищо лично

Да, ама ние сме личности и като такива не мога да не коментирам личностно един уважаван от мен досега, много добър български журналист – Явор Дачков.

Със своя глас в ГЛАСОВЕ той беше ярка публична личност в така нареченото дясно политическо пространство! Беше, а и днес е! Но той и много други като него явно не разбират какво се крие под думичката дясно. Или не им изнася да разбират, защото не могат или не трябва същностно да го коментират. Но те са отговорни пред своята слушателско – читателска аудитория, защото формират обществено мнение! А един съвестен журналист не трябва голословно да хвърля в публичното пространство определения и обвинения без да ги аргументира.

Той и поканените при него професионални политици и анализатори обичат да говорят за дясното. За разединение и обединение! И за афиширащите се като десни техни фаворити без обаче да коментират с какво те са се доказали като десни, което принизява българската журналистика на махленско ниво. И ги озлобява към тях самите! От незнание ли е това обаче или от нещо, неизвестно нам, техните читатели и слушатели?!?

Иван Костов да си иде окончателно и безвъзвратно – с това лягат и стават всички, с изключение на една малка групичка около ДСБ и в. СЕДЕМ! Защо обаче да си отидат? Защото те са единствените доказали се десни български политици, твърдя аз! Десни с реализираното през техните четири години! Български, защото те са единствени срещу продажната проруска клика заробила България политически и олигархически! Кажете – напишете това, г-н Дачков! Ровичкането из миналото Тодор-Живково време не ви прави десни! Не ви прави и български, за съжаление! Казвам това не като Ваш колега, опазил ме Бог, а като потърпевш гражданин на тази нещастна страна, за което вина имат негодните ментори в публичното ни пространство! Или негодниците, което е все същото!

П.П. Срещу Иван Костов са много публични личности. Всеки със своето основание! Вашето, г-н Дачков, какво е? Не формално, а същностно? Какво от стореното на България от Иван Костов не одобрявате? Това, че върна земята в реални граници, ликвидирайки ТКЗС-тата, ли? Но това е дясна политика, господине! Лява са днешните Орсовки! Ако това е основанието ви, то Вие или сте ляв, или сте лично пристрастен! Определете се, дължите ни го!

11 юни 2007г.

Коментари са забранени.