Отворено писмо /предизвикано от последните няколко предавания ГЛАСОВЕ по ИНФО радио с водещ журналист Явор Дачков!/

Уважаеми г-н Дачков,

Вие с претенция на демократично мислещ човек и журналист, който формира обществено мнение дължите отговор не на мен, а на нацията, чии думи и дела върнаха комунистите във властта, а България отново в руската орбита? И Вие не чувствувате ли лична вина за това? Аз чувствам! Пиша Ви, защото вестникът и едноименното Ви предаване се възприемат като демократични и защото Иван Костов влезе персонално в речника Ви. В кръга на шегата – Вие да не сте продължител – заместител на демократа Кеворк, за да я има светата анти Костов-а троица Тошев-Кеворкян-Трифонов! Но това е болестно състояние описано от мен в “Политическата параноя”, а ние с Вас макар и на различни позиции сме психично здрави, струва ми се! Или не сме? Вече сериозно:

Не ДСБ изгуби изборите през последните няколко години – изгуби ги България чрез негласувалите 60-70 процента българи, не мислите ли? Турците от страх, циганите за пари гласуваха!

Защо не гласуваха тези българи – това трябваше да изяснят анализатори и журналисти, какъвто сте и вие! Направихте ли го, г-н Дачков и защо коментирате само жалките 0,8 ДСБ проценти? Аз поне се опитах без да съм ни едно от двете /машинен инженер съм/ с ВИНАТА, с ГЕНЕЗИСЪТ, с ИЗБОРИТЕ, с ОТ ЛЯВО НАДЯСНО – ПРЕБРОЙ СЕ, с БИЗНЕС СХЕМАТА на организираната престъпност, с…, с ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ /вж. сайта ми/!

Твърдите, че Иван Костов е причина за роене – унищожение на дясното. Ако не беше голям десен политик, как можа да вдигне България от разрухата и да я запрати в ЕС и НАТО? Коментирайте делата му по същество, г-н Дачков!

Обвинихте Иван Костов в отсъствие на политическа зрялост без да коментирате политическите му анализи, част от които – от март 2002 до април 2006г. са събрани в “тухлата”под редакцията на Наьо Тицин! Мога да ви предоставя и останалите при Ваше желание!

Обвинявате Иван Костов в непочтеност. А Вие почтен ли сте г-н Дачков? Търсите сламчицата в Костов-ото око! Защо не видите гредите в очите на противниците му в политиката и на единомислещите Ви колеги журналисти по темата Костов – ДСБ?

И накрая дължите обяснение на едно сравнение с мен, Вас питащия. Вие всепризнатият журналист с мен – принуденият да се изявява като такъв. Вие търсите и намирате трибуна за професионална реализация навсякъде, докато аз избирателно само в демократични издания, някои от които се оказаха не такива. Почтено ли е навсякъде и на всяка цена, питам? И какво следва от това? Почтеният човек отстоява принципи без оглед на цената, която ще плати. Баща ми единствен в селото ни не влезе в ТКЗС и си плати за това и аз се стремя да му подражавам! При Вас и Вашето семейство как сте с принципите? За да имаме право да обвиняваме и наставляваме другите!

С уважение, но вече не с преклонение както до сега:
Георги Алексов

Коментари са забранени.