Марката СДС /един опит за възраждане на Костов-изма/

СДС в лицето на новия му Председател Пламен Юруков е отново на политическата сцена! Анализатори и коментатори реанимират политическото дясно връщайки СДС в дебата за него! Защо само него, защо сега и в какъв контекст?

За марката СДС и за производната й ОДС воюват всички така наречени десни политически сили. До СДС /1997-2001/, което вдигна България от руините на комунизма се домогват всички. А то беше и винаги ще бъде свързано с името на Иван Костов. Връзката му с него е причина за днешното изродено медийно внимание.

Марката СДС е изпразнена от съдържание, което прави дебатът за нея без-смислен и без-съдържателен. От 1995г.година СДС не е съюз на 16 партии, а е еднолична костовистка партия. След 2000г.тя престана да бъде и демократична, защото я населиха политически брокери! Тя вече не е и сила, защото има жалък процент политическо доверие, който медийните брокери няма как да възродят!

СДС ПРЕДИ ИВАН КОСТОВ

СДС на Желю Желев, Петър Берон и Петко Симеонов, но и на милионите почувствали се свободни хора на България! СДС на излъганите надежди! СДС на доносниците и ДС-вербовчиците! Но и СДС на наивниците по площадите неразбиращи, че подарена свобода, няма никъде по света!

СДС на Министър председателя Филип Димитров и на Председателя на 36-тото НС Стефан Савов! На “властта спечелена с малко, но за винаги!”… за индивиди като Георги Марков! СДС на изродените “сини мравки” и на предводителя им, докопал се до председателския на НС пост-Александър Йорданов!

СДС на кметове като Янчулев, които много говориха но нищо не направиха и на бизнес-синдикални босове като Тренчев и сие!

Всички те много говориха, но нищичко не сториха за хората, които ги избраха! Осигуриха условия политическата мафия да се превърне в икономическа! Комун-истите да станат капитал-исти!

СДС ПРИ ИВАН КОСТОВ

Иван Костов пое съюза СДС, направи го партия СДС, издигна и избра за столичен кмет-Стефан Софиянски, издигна и избра за Президент-Петър Стоянов, а хората избраха него за премиер! И София, и България започнаха да се променят. Мафията беше натикана в ъгъла, СДС – в ЕНП, а България от руски сателит се превърна в европейска държава-желан член на НАТО и ЕС.

Кметът Софиянски направи много за София. Нови булеварди, нови търговски сгради, нов транспорт, включая и метрото! Като кмет от партията на Иван Костов и на правителството на Иван Костов! И партията, и държавата бяха зад него като помощ и като коректив на кметуването му. Моделът Софиянски се роди след 2001г.,след като и другата неблагодарна на СДС рожба-Президентът Стоянов обвини без да уточни приватизаторите на СДС: Бисеров, Бакърджиев, Николов, Василев, Бонев, Цонев,…и изкушените от властта по места корумпирани седесари! Първите мандати на Софиянски и Стоянов бяха градивни, защото над тях беше властта на Костов, краят на която завари България далеч пред Румъния и на прага на Европа!

Докато политикът Иван Костов работеше за държавата, партийците в СДС работеха за себе си! Кои и къде са те вече всички знаем! Само не знаем какво е тяхното материално състояние! А и “разследващата” журналистика не се интересува от него! Тя се интересува само от Иван Костов!?!

СДС СЛЕД ИВАН КОСТОВ

Марката СДС беше приватизирана от парите на корумпираните негодници и от завистта на негодните кариеристи към знаещия, можещ и правещ Иван Костов. Тежката и непопулярна реформа, която извърши правителството му промени жизнената среда, но не и хората, които я обитават! Много лесно те бяха манипулирани и настроени срещу него като личност! Върху него бяха стоварени негативите на изкушените от властта седесари на местно, районно, градско, държавно, международно ниво! За всичко се оказа виновен само той, което косвено го определи като много голям държавник, защото срещу тях стои разликата между България 1997г. и България 2001г.! “Вместо да извадят очи-те изписаха вежди!” Но завистта и омразата заслепяват погледа и замъгляват разума на хората!

СДС от партия се превърна в акционерно дружество с избора на приватизаторите на марката СДС, които отхвърлиха “Костов-ия политик” Екатерина, а избраха политическия бизнесмен Надежда Михайлова! По-късно те приватизираха и марката ОДС, която е рожба на политиците Костов и Савов. Не и на Мозер и Праматарски, които се оказаха част от новото СДС-статукво, раждайки новите ОДС и БНС! Политическият бизнес срива доверието не само към практикуващия го политик, но и към оглавяваната от него организация.

“Рибата се вмирисва откъм главата!” Кметуването на Софиянски в София при Симеон и Доган и на Бойко Борисов при “тройката” се изроди и днешна София е това, което е-зарязана сама на себе си! Кметовете с два мандата в Пловдив, Плевен, Велико Търново, Видин,….бяха издигнати и избрани от Костов-ото СДС! Някои от тях /Зеленогорски, Ценов/ се съхраниха като личности, други не! Само-забравилият, че дължи президентстването си на Костов-ото СДС Петър Стоянов нанесе допълнителни морални щети на дясното в България! Вредни, бих казал и престъпни експерименти бяха извършени на Раковска 134!

За да се стигне до днешното неестествено “сдружаване” между политици и политически бизнесмени! Политиката е професия – в никакъв случай не е бизнес! В СДС на Пламен Юруков има две тенденции: по-силната е СДС да се сдружи с бизнес-организациите НДСВ и ГЕРБ, а нищожно слабата-да прави дясна политика с ДСБ! Коя ще надделее-предстои да видим! Полезното в това сдружаване е, че беше легитимиран Мартин Заимов като морална и професионална алтернатива на статуквото в София, а с младостта си, може би и повече, по-нагоре!

06-11-2007г.

Коментари са забранени.