Сага за Коледа

Коледа е! “Българската” Коледа! Поредният комунистически цинизъм под егидата на Президента на всички български граждани-Георги Първанов! Президент на християни и мюсюлмани, на атеисти и на комунисти, каквито всъщност са те-Маркс-ическите другари, за които няма Бог, имаше и все още има мумифицирани богове в мавзолеи, на които се кланят-покланят!

Коледата не е българска, а е световно-християнска! Тя не се рекламира и не се узурпира за користни цели така, както правят вчерашните комунисти-днешни капиталисти! Вчерашните атеисти-днешни християни, мюсюлмани….душмани на “паството” си. Не българска Коледа, а Българска памет е нужна на хората в България! На българи, турци, цигани, евреи,…на всички човешки същества, обитаващи нашата страна! Памет за “дядо мраз”, с който смразиха хората в нашата България! Омраза, не случайно подхранвана и до днес от авторите й!

“Бог се роди, Коледо-о-о, тая вечер, Коледо-о-о!” Така пеехме на този ден като деца. “Тиха нощ, свята нощ,…”я нямаше тогава. После изродиха “дядо мраз”, а дядо Коледа изпратиха в небитието ни! С мраз-а израснаха нашите деца. Той беше символ, радост и чакана детска мечта! Мраз, който ни завеща омраза, която много трудно ще надмогнем и изживеем!

Бог и Любов – мраз и омраза, това са двете крайности в човешкия живот! Едното е топлина, другото е студенина! Едното приобщава и свързва хората, другото ги разделя и противопоставя!

Право на всеки човек е да избере с кое да живее! Родители, които избират първото даряват с обич появилото се на този свят, от любовта им, дете. Гледат го, отглеждат го с много грижи и обич! Обич, която то акумулира в себе си и вече пораснало, то я отдава на друго човешко същество, което да му отвърне със същото, за да има взаимност. Така се възцарява Любов между хората! Най-напред в семейството, а после пренесена в училището, в работата, на улицата, в живота. На този Рождествен ден пожелавам на всяко дете да получи тази обич, да я натрупа, съхрани в себе си и вече пораснало да я отдаде по предназначение. Да бъде обичащо, а после обичано! Най-напред да отдава-после да получава! Каквото и да е! За всичко в живота!

Нас ни насилваха да изберем дядо мраз и омразата-забраняваха ни Бог и Любовта му, което обаче не е оправдание, че се оставихме да бъдем насилени! Че не се съпротивлявахме като другите ни събратя по нещастие от Полша, Чехия, Унгария,….И че днес при възможност на избор, мазохистично да избираме насилниците ни.

На този Божествен ден, Исус се роди, за да спаси хората от самите тях! Да им покаже Пътят, да им даде Истината, за да добие смисъл Животът им! Ето така трябва да приемаме Рождеството Христово! На този ден всеки от нас трябва да се вглъби и да потърси доброто в себе си и да го отдаде на хората около себе си! Да направи човещината ръководни в живота си! На злото да отвръща с добро, на омразата с любов! Трудно е, но не и невъзможно! Особено когато има подкрепата на Бога в себе си!

Бог се роди, за да умре злото! Човек се ражда, за да живее с доброто!

25-12-2007г.

Коментари са забранени.