Време разделно /старата Европа и новата Америка/

В реч на Т. Живков:
“С единия крак сме в социализЪма, а с другия-в комунизЪма!”
Въпрос от залата: “Докога ще стоим разкрачени?”

Дойде време хората в България да се определят! Да се разделят или да се обединят в името на живота си и най-вече за бъдещето на децата си! Да изберат демократична Америка или деспотична Русия, между които са страните от ЕС! Демократични-англосаксонските, все още демократизиращи се-бившите авторитарни и тоталитарни държави!

Естествен е стремежът на човека да живее с друг човек, хора, общности, народи! Най-напред в семейството, после в училището, работата, общината,….държавата! Нормалният стремеж е към разбирателство и обединение, патологичният-към разединение и противопоставяне по повод и без повод. На местно, държавно, регионално, световно ниво!

В бившия СССР и в днешна Русия насилствено бяха, а и все още са обединени разединени държави и народи! В ЕС на доброволно договорен принцип са обединени държави и народи, докато в САЩ доброволно са обединени хората, човеците! Американецът е и англичанин, и италианец, и африканец, и руснак, и китаец, и….българин! А това е най-висша форма на демокрация, защото човекът, отделният човек с неговите характеристики е изведен на преден план! Това обяснява трудно обяснимото за хората отвън, как тези различни народности, се гордеят, че са американски граждани! Така е и в Австралия, Нова Зеландия, Канада,…. Там, където минаха английските “колонизатори” има цивилизация и просперитет, докато не така е в френските Виетнам и Алжир, в италианската Либия, в испанските и португалски африкански и южноамерикански страни, както и в руските в Европа и Азия!

През миналия век, старата Европа на два пъти се самовзриви и саморазруши! Автори и на двете световни войни бяха авторитарните и тоталитарни: Русия и Германия, Италия и Япония. Германия и Япония не само че бяха победени, но и възродени политически чрез окупация и икономически чрез външно финансиране от САЩ. Докато руската империя СССР и СИВ-Варшавски договор се разпадна политически и се срина икономически, защото беше насилствено формирана и деспотично управлявана. Всяка от съставките й се спасява поединично, в зависимост от степента на обвързаност със завоевателя-Русия!

И днес Русия е отново в ролята на завоевател! Вече не военно-политически, защото идеологията марксизъм, на чиято база беше изграден национал-комунизмът й рухна доказвайки своята несъстоятелност както технологически, така и финансово-икономически! Оръжието й днес са газа и петрола, с които захранва голяма част от европейските страни не на пазарна, а на монополна основа!

Потърпевш от тази руска енергийна инвазия в Западна Европа е България, чиято политика е продажна, васална, антинационална! При предоговаряне на газа, за АЕЦ Белене, за петролопровода Бургас-Александропулос! България е на колене, защото отсъства национална чувствителност от редовия гражданин та до Президента Първанов, който е баща на днешното продажно управлението на страната, заробващо я икономически за следващите 30 и повече години!

Гробно мълчание се е настанило в публичното ни пространство относно посещението на г-н Путин и израждането на поредното национално предателство за “Син поток”, който отново ще бъде оцветен в продажно-червено. Мълчат журналистите,оправдават се икономистите, разсейват се политиците! Единствено протестният глас на ДСБ се прокрадва в публичното ни пространство. Самотен и неефективен е той на фона на разпадналата се държавност.

В България днес всеки се спасява поединично. Способните напускат страната, крадливите крадат, лицемерите с лъжи се препитават, мързеливите се продават, а болните напускат живота! Освен национална, отсъства и чисто човешка чувствителност към ближния в нужда! Отсъства духовната обвързаност между хората принудени да съжителстват! Неизлечимо болно е българското общество! И затова тук свободно се настаняват и се разпореждат чужденци, нарко- и оръжейни босове, корумпирани типове, които за жалки сребърници продават държавата, народа си! Къде са днес националистите от ВМРО, АТАКА, и НДСВ, на които народът на два пъти даде доверието си, за да защитят българските интереси от руското нашествие! Защо мълчи народният любимец Бойко Борисов, който е на ти с американците, които днес защитават българите от руснаците!

Време разделно днес е! Накъде да тръгнем, с кого да вървим! С Русия, в която все още е в сила: “Есть человек-есть проблем, нет человек-нет проблем!” или с Америка, където правото на отделния човек е на преден план? ЕС с груповите права на отделните народи са междинна наша спирка. А това, което днес е Русия е минало, не и бъдеще за хората, народите.

Президента Първанов се здрависа с американеца-Президента Буш и с руснака-Президента Путин! Докога ще стоим разперени?!?

15-01-208г.

Коментари са забранени.