БиБиСи и БиТиВи

Имаше една Партия-БКП, един народ-българският, един вожд-Т. Живков, едно радио-БНР, една телевизия-БНТ, …един брат-съветският. Тогава всичко беше по едно, тоталитарно! Сега всичко е разчленено, по много, за да бъде демократично!

БНТ на Боян Трайков-син на БЗНС и Иван Славков-зет на БКП е вече изпразнена от журналисти /последен си отиде Иван Григоров/, а е запълнена с “телепазарни прозорци”, през които наднича старата БНТ! Не така е с новопоявилите се частни телевизии, една от които е БТВ известна като телевизията на г-н Рупърт Мърдок! Ние, зрителите й не виждаме г-н Мърдок “да мърда” в родния ефир, но че БТВ е рупор в българското медийно пространство, това е без всякакво съмнение! От ранна утрин с г-н Бареков и г-жа Цолова през дневните сапунки, сървайвъри, бизнес шоута, реклами на вносното /българското отсъства на пазара/, та до рупора на всичко най-….г-н Трифонов! Програма за преуспяли хора, които се развличат и духовно се събличат! БТВ е в първите редици по всеки жизнен проблем на българското общество. Нейната активност навежда на мисълта за съзнателното й участие в патента на БКП, а сега БСП:

АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ

“Не сте сами!” лентичките, не беше ли отвличаща вниманието употреба с шест невинни човешки същества на КГБ и Русия за настройване на арабския свят срещу ЦРУ и САЩ? Срещу демократизирането му! Нали сестрите бяха агенти на ЦРУ, защо забравихме това! И защо единствен г-н Путин не заяви тяхната невинност!

Защо забравихме, че преди да се стигне до независимостта на Косово имаше расово-етнически геноцид от сръбските шовинисти спрямо хървати, босненци, албанци, активно подкрепяни от българските югослависти? Съзнателно премълчаван и…..забравен!

Ами просията с “българската коледа”? И то под егидата на г-н Президента! Дядо Коледа и Първанов, ми спомнят “дядо мраз” на Живков, с който ни отучиха да обичаме, научиха ни да мразим фашистите, капиталистите, империалистите и….нас самите! Но не и комунистите, които през 1917г. изродиха тоталитаристите!

За да се стигне до днешното, на 29-02-2008г. сутрешно изстъпление от телевизионния екран на двама самозабравили се млади ТВ водещи-Бареков и Цолова, които обслужиха работодателя си поставяйки се в ролята на назначени от Бога съдници на човешки съдби! Грозен фарс, лошо замислено активно мероприятие, предназначено за тъпоумни зрители-слушатели! Монолог на двамката, отказан диалог с г-н Харлан Александров, това беше поредното “възпитателно” шоу на БТВ, което надмина пошлотията на Слави, защото обект на загрижеността им бяха биологично и умствено /по наша, човешка преценка/ увредени човешки същества от дома в Могилино! Кой и защо постави на българската сцена този театър? И с каква цел? За отвличане на вниманието от какво? От Косово и отсъствието на българска позиция там, ли, или че идва Медведев в Русия, а 3-ти Март в България? Или че благодарение на пладнешкия грабеж на управляващите, България се превърна в донор на ЕС? Кое от многото е причината?

ОСАКАТЕНИТЕ

Има биологично сакати хора! С физически недъг, който ги прави различни от така наречените здрави хора. Но и двете категории са човешки същества!

Има умствено сакати хора! С забавена или неясна умствена дейност, което ги прави различни от така наречените нормално-мислещи хора. Но и те са човешки същества!

Има духовно сакати хора! За разлика от първите две групи, тяхната сакатост е зрително невидима и умствено неразличима, което позволява те да се въздигнат над другите, нормалните хора! И то за сметка и с помощта на видимо сакатите хора! Те, за разлика от първите две групи не са човешки същества! Те са духовни уроди, защото онова, което им е дадено като физика и ум не го използват по предназначение, а злоупотребяват с него! С користна цел!

Децата в Могилино не са, а и не могат да бъдат разменна монета. Нещо, което собственика на БТВ се опитва да си присвои! И то пред очите на цял свят! В тези деца човешкото е съхранено, защото в своя живот, те не са имали възможност да съгрешат. Греховете, ако имат такива са при техните разпоредители, възпитатели, съхранители, така както за всяко човешко същество, отговорност за него носят неговите родители до осъзнаването му като самостоятелен човешки индивид!

“Който не работи, той не греши!” Перефразирано в по-общ смисъл то е “Който не живее самостоятелен съзнателен живот, той няма грехове!” Децата ”с увреждания” попадат в тази категория! В още по-общ, в общодържавен план, за да има затворени гета на хора с увреждания, цигански гета, изолирани /турски/ общности вина имат управляващите. Към тях трябва да насочите вниманието си, другари собственици на БТВ, за да бъдете полезна за обществото медия! Към първопричината, а не към разиграното от вас, грозно следствие!

В България днес има плурализъм и демократизъм, отвратително напомнящ на вчерашния комунизъм! Ако че сме членове на едно семейство, което не разбираме! А и то не може да ни разбере!

01-03-2008г.

Коментари са забранени.