Омразата /като начин на живот/

“С какъвто се събереш,
такъв ще станеш!”

Истински да обичаш е много трудно! Силно да мразиш е много лесно! Защото:

- Едното е градивно-уголемително, другото е разрушително-унищожително!

- Обичаш ли, даваш от себе си, мразиш ли, отнемаш от другия!

- Обичта е дело на мисълта и духовността, омразата-на завистта и заслепеността!

- Обичта е отговорност, омразата е оправдание!

- Обичта е от небесата, омразата е от недрата!

- Обичта е в светлината, омразата-в тъмнината!

- Обичта е привличане, омразата-отблъскване!

- Обичта е духовно усилие, омразата е емоционалното му насилие!

- Обичта е дело на труда, омразата-на мързела!

- Обичта е живот за всички, омразата-живот за никой!

- Обичта е в диалога, омразата е в монолога!

- Обичта е от Бога, омразата-от сатаната!

РАЗДЕЛЕНИЕТО

“Разделяй и владей!”, или “Обединявай и живей!”. Първото е продиктувано от омразата, а в основата на второто е обичта! Присъствие на първото и отсъствие на второто е хилядолетен проблем на човечеството! Проблем е и на българското общество, което през последните 130 години е в плен на завоеватели- разединителите!

Руско-турската /не Турско-руска/ война от 1877-78г. е петата поред завоевателна война на имперска Русия, в резултат на която целокупна от Цариградската конференция, България беше разделена териториално на три и духовно на русофили и русофоби, което е българска трагедия и до днес. Тази война не е освободителна-обединителна, а е разделителна-поробителна! Освободителни от властта на Султана са българските чети, двете легии на Раковски в Белград, комитетите на Левски, Априлското въстание,….и от Александър трети е Сръбско-българската /не Българо-сръбска/ война от 1885г.. Обединителни са Съединението от 1885г., Св. Св. Кирил и Методий на 24 май и Независимостта от 1908г.

На 3-ти март Северна България става руски протекторат с руски губернатор и окупационни руски офицери в българската армия. Обучавали я били/?!?/, а кой обучи източно-румелийската войска извършила подвизите си при Сливница и Гургулят след тридневен марш? България става държава с избора от ВНС на българската Конституция и на Александър Батенберг за княз на България на мястото на руския губернатор-княз Дондуков Корсаков! Държавността си отиде с наложената му от Русия абдикация и безизборния, наложен от Русия, избор на Кобургската династия, донесла толкова много беди на България! Чужденци бяха, чужденци си останаха и до днес! Във вените им няма и капчица българска кръв! Нямат и капчица обич към българина и българското! Неподкрепено с нищо аристократично високомерие и към съдбата на народа ни безхаберие ги е движело в цялата им управленска дейност, изродили се в наши дни и в аморално и материално чисто човешко падение!

Тази историческа ретроспекция беше необходима, защото днешното състояние на нацията е резултат на случилото се преди 130 години с идването на Русия в България! Вече 100 години осакатената българска държава юридически е независима, но фактически тя винаги е била зависима, защото разединеният български народ не е бил, а и днес не е свободен народ. Мнозинството от него не са свободни граждани, а са все още поданици на Симеон втори, на ДС-ченгето Доган и на КГБ-ченгето Първанов!

ПРОТИВОСТОЕНЕТО

Само с Европа, беше изборът на царските правителства на България. Само с Русия бяха комунистическите ни такива! Първите с авторитарните и тоталитарни европейски държави и коалиции, автори на световните и регионални войни, вторите винаги с родината на тоталитаризма като неделима част от руския СССР! Но никога с англосаксонските демокрации Англия и Америка, чиято рожба е НАТО и ЕС! Те освободиха и демократизираха Европа! Опитват се да сторят същото и с Азия ! Противостои им имперска Русия в глобален план, така както имперска Сърбия е тяхно копие в регионален, тук, на Балканите! Така е в световен мащаб!

Това разделение и противостоене “едно към едно” го има и тук, у нас, в България! Само че съотношението е обърнато! Срещу вече демократична Европа е само Русия и Сърбия, докато срещу ДСБ и част от СДС е цялата останала про-руска олигархия, обсебила тотално всички власти в България! Естествен е и резултатът от случващото се на политико-икономическата сцена.

Дошлите с Червената армия български интернационалисти-проруски комунисти, извечното “Разделяй и владей” пригодиха към своята същност в “Разделяй, насъсквай и владей!”, с което трайно насадиха ОМРАЗАТА в българското общество! Омраза към “враговете на народа”! Към противниците на национализацията и кооперирането на земята! Омраза към капиталистите и американските империалисти! Омраза към циганите в гетата и към турците с Възродителния процес! Омраза за всичко и към всички! И днес ние мразим изпълнителната власт, а тя мрази нас избралите я, но не сме годни да я променим! Мразим съдебната власт, а и тя мрази нас потърпевшите от нея, но тя е рожба на политическото статукво, което в дело на нас избралите го! Мразим законодателната власт, но ние продължаваме да я възпроизвеждаме! Не мразим само медийната власт, чието дело са другите власти днес в България. А тя всъщност е най-проклетата власт за народа си, защото качва във властта негодници, а сваля от там годните! Тя избирателно насажда обич към първите и омраза към другите! Нейно дело е расовата омраза към циганите и турците, но не и към ДС-олигарха на тези общности-Доган, който бил най-големия политик на България! Какъв морален срив, какъв национален позор са тези, зависими от делата си в миналото и от парите за бъдещето си, подобия на човешки същества! Да направляваш и покоряваш мислите и чувствата на себеподобните си е първостепенен грях, защото е престъпление към масата, народът!

С какъвто се събереш, такъв ще станеш! С Русия се събрахме и в България днес вилнее руската КГБ-мафия с помощта на рожбата й-антибългарската ДС-мафия! Това вече е очеваден факт, невидим само от “разследващата ни българска журналистика”. За съжаление и от така наречената българска опозиция, която се ската и дума не пророни срещу “всенародните” чествания на 3-ти март и то на фона на трагедията с изгорени живи хора! И последвалата отвратителна медийна манипулация с тяхната памет!

Омразата е водеща в живота на българското общество! Омраза, породена от завистта към богатите от бедните, към работливите от мързеливите, към кадърните от некадърните, към честните от безчестните, към силните от слабите, към демократите от насилниците,…. към американците от българо-руснаците, които заслепени от омразата си мразят сами себе си, сънародниците си, децата си! Неделима част от американския народ е българската диаспора, която никой тук не обяснява защо непрекъснато числено расте! Докато руската, изцяло олигархична, се настанява трайно в България, носейки със себе си всички негативи от руската действителност! Засега само материално-олигархични, но ще последват и аналогични на руско-чеченските или сръбско-останалите от бивша Югославия, защото Путин и Милошевич бяха учители и вдъхновители на нашия Първанов!

10-03-2008г.

Коментари са забранени.