Числото 100

Сто интелектуалци застанаха зад наследниците на Милошевич /мир на праха му/, наследник на Тито, който пък беше наследник на Гарашанин и крал Джорджевич, наследили освободения от турците Белград с помощта на легионите на Раковски с Левски!

Същите интелектуалци застанаха зад кандидат-президента Първанов-другарче на Милошевич, наследил Т. Живков, а той Г. Димитров-другарчето на Тито!

Тези интелектуалци празнуваха 3 март с Путин, но без Милошев-ци, защото тях ги нямаше на Шипка през 1877-78., а се изтъпаниха неканени при Сливница през 1885г. и затова бяха изгонени!

Същите интелектуалци застанаха и зад кандидати за кметове избирателно по някакви си техни неясни за останалите критерии!

Те защитиха реакторите в Козлодуй и отхвърлиха американските бази в България. Обявиха се срещу Костов-ата приватизация, но мълчат за Първанов-Путин-овата мутризация на България!

Те са избирателно там, където има нужда от подкрепа и защита на не кой да е и не за какво да е!

Те са “хвърковатата чета” на онзи ”не човек а гранит”, готови да подхвъркнат-прехвръкнат и да кацнат на рамото на печелившия, за да припечелят и те нещо за себе си, така както не съвсем заслужено припечелваха повече от останалите в онова, тяхното време.

Косово като територия е едно, докато Косово като населяващите го е нещо съвсем различно! Земята или човекът върху нея – кое е по-важно? За кое от двете сме? Това е цивилизационният избор на всеки човек в днешно време.

Векове наред племена и народи, държави и коалиции от държави са воювали помежду си, завладявали са територии, покорявали са народи, насилвали общности без оглед на човешкото им нещастие! Водени от алчност към територията и богатствата на земята и омраза към обитаващите я хора, общности, народи!?!

Първанов и Милошевич, Костов и Джинджич са двете страни на един и същи, балкански медал! Първите под шапката на Путин са за земи и територии, вторите с ЕС са за хората, човеците! Единият съдиха в Хага, другият приюти КГБ в Москва-от едната страна на медала. Костов свалиха от власт, Джинджич убиха за власт са от другата му страна! Така е на Балканите днес след прехода от Тито до Милошевич, от Живков до Първанов! Живков “възроди” и изгони българските турци от България преди прехода, Милошевич изби и изгони сръбските албанци от Сърбия след прехода! И не само тях, но и босненци, хървати, словенци, само не и македонците, които са антибългарската рожба на сърбите! Защо това забравиха стоте сърбовисти русисти?

Преди да бъдеш интелектуалец, трябва да станеш, да бъдеш човек, защото интелектуалецът е най-стойностната извадка на обществото! Той е учител, вдъхновител и възпитател на другите!

На какво ни учат обаче те, стоте? С какво ни вдъхновяват и как ни възпитават? С своите пропити от омраза думи в писмото си, ли? С православната дъга: Русия-Сърбия-България-Гърция, която не е обединителна, а е разделителна каквито бяха войните на Милошевич през 90-те години на миналия век? Защо забравиха стотиците хиляди не албанци, а живи човешки същества, прогонените от домовете им. И как насилваните вчера в Косово албанци могат да съжителстват с насилниците си сърби в Сърбия днес? Косово получи независимостта си още преди 10 години след войните на Караджич и Младич! Днес тя е узаконена и от света подкрепена! Ето това е истината, която трябва те, стоте, да асимилират, а не да провокират българското общество националистично, по комунист-безкритично! И не само за Косово, а и за всички бъдещи събития, по които ще бъдат принудени да изкупват минали грехове унижавайки името и професията си!

Защо числото е сто? Назад във времето то беше 1.000, 10.000, 100.000.000,…..Напред във времето това число непрекъснато намалява, но винаги започва с единица – изродилата ги партия и съответен брой интелектуални нули! Всеки е нула като човек в своята област. Сега са сто, ще станат 10 и накрая ще остане единицата /1/ в лицето на майка им-БКП! Сама със себе си. Дано да е по-скоро! България има нужда от това античовешко уединяване!

23-03-2008г.

Коментари са забранени.