2. Всички вкупом станахме излишни /на октопода “мафиотска олигархия”/

Неочаквано за всички, преходът свърши! Неочаквано от всички-чудовището проходи! Изненада за всички е всеядността му към всичко и към всички! И към изродителя си включително! Яде имоти, хруска сгради, обсебва канали, подчинява хора! От Президента през Парламента та до последната бурмичка на държавната машина- всички са зависими от властта и от парите му! И затова всички те изпълняват желанията му, защитават изстъпленията му, слугуват на оргиите му! Просташка дебелащина се вихри в родната България! А ние, останалите, вкупом станахме излишни!

“Нощта ражда чудовища!” На тъмно го изродиха! С годините расна и порасна, размножи се и се освободи от опеката на родителя си и днес те са реалната власт в държавата! Йерархично структурирани, по места кланово стационирани, с железни вътрешни правила организирани. Всеки клан има определен и допустим периметър на действие. Териториално и отраслово! В село, град, държава. В производството на храни и на услуги. Диференцирано както при храните /на зърно, месо, мляко/, така и при услугите от доставка на жизнените вода, светлина, топлина та до убийствените: хазарт, дрога, проституция.

В началото ние бяхме лишни-не излишни, когато стотици хиляди бяхме на площадите, повече от милион на Орлов мост! Лишни бяхме всички! Журналисти и синдикалисти, социолози и политолози, анализатори и пропагандатори, политици и статистици,….,сините фашисти и червени комунисти! Всички бяхме лишни, а днес сме им излишни, защото вече не сме им нужни! Защото те вече са държавата! Те си купиха и притежават цели села, градове, бизнеси! Купуват избиратели, депутати, кметове, министри! Овладяха и президентското място! От него изскочи Главният Прокурор, за да ги закриля, Върховният Съдия, за да не ги съди, Външният министър, за да води тяхната, не нашата външна политика! В тази змийска бърлога се скриха най-важните за тяхната родина, която не е България, техни много тайни другарчета. Не Гоце, а друг е псевдонима на техния върховен слуга! Това вече е обществена тайна, премълчавана не случайно от всички, защото ни е страх! Защото те вече не убиват в късни и тъмни доби, както в началото, а посред бял ден нагло, безцеремонно и безнаказано! Показно отстраняване на отклонилите се и за назидание на останалите, които без решение-разрешение отгоре биха се отклонили от техния път! А техният път не е пътят на България! Той не води на Запад към ЕС, а е добре отъпканият вече пет-шест десетилетия път на Изток към двойната, на път да стане и тройна Освободителка-Русия! Освободи ни от турците, после от монархо-фашистите, а сега е на път да ни освободи от омразните на г-н Путин демократи от ЕС и НАТО!

Вотът на недоверие срещу престъпността, гласуван на 11-04-08г., недвусмислено доказа това! Кой за какво беше и кой срещу какво е? Яко и стабилно, слугинско мнозинство в подкрепа на статуквото беше демонстрирано от Президент, Правителство и мнозинство в 40-то НС с 117 депутати “за”, 82 “против” статуквото и 35 “въздържали се”! Всичко 234! Къде бяха останалите 6 депутати? И кои-какви са те? Тези числа бяха коментирани от преса, радия, телевизии, но не бяха задълбочено анализирани! Защо? А те могат да обяснят политико-икономическата картина в днешна България!

През първия президентски мандат на Първанов, в разстояние на една година той пет пъти посети г-н Путин без видима за българското общество политическа причина! После двамата зад гърба на ЕС, но върху гърба на нас вече излишните, “задълбочиха” приятелството си! И днес това приятелство отсъства от публичното ни пространство! Няма ги петроло- и газо-проводите, няма фериботи, атомни централи, няма ги лужковци по Черноморието, а топлоцентралите все още са си общинско-български,…! Има само една дълбока, братска руско-българска дружба от векове за векове!

И тази дружба беше подкрепена с 117-те гласа в “българското” НС! Една малка част съзнателно, друга безсъзнателно, а трета принудително. Желязното ДПС! Как няма да е желязно, след като ДС го е създало? Бетонираното БСП! Как няма да е бетонирано, след като то беше рожба и клон на КПСС! Не само парично-олигархични мотиви ги караха да натискат копчето, а повече продажно-политически, съчетани със страховите! Който влезе там, само с краката напред може да излезе!

Не са, а и не можеха да бъдат еднакви мотивите на гласувалите опозиционно 82-ма депутати!

Авторите на вота от ДСБ бяха срещу мафиотската олигархия обсебила държавата ни! Голословно и дословно, но без да обяснят генезиса й! Не можаха или не искаха! Или отложиха обяснението! А той, генезисът, е исторически, но г-н Методиев е историк! Той е криминален, а г-н Атанасов е криминалист! Той е икономически, но г-н Бъчваров е икономист! Той е политически, а г-н Костов е политик! Все достойни хора, доказали своето място на българската политическа сцена. Атаката на защитниците на статуквото беше само срещу г-н Атанасов и най-вече срещу г-н Костов, но не и срещу г-дата Методиев и Бъчваров! Криминално днес и политически в периода 1997-2001, когато България беше преориентирана политически от Изток на Запад! Но не и исторически и монополно-олигархически, по което нямаше ни дума, ни вопъл, ни стон! Двама си свършиха работата, другите двама-не!

Мотивите на останалите бяха за оцеляване на политическата сцена, което носи слугински дивиденти! С изключение на “атакистите”-пишман националисти, руски протежета! И на едничкия гербовец, чието наситено присъствие на трибуната на НС трябваше да извади на показ лицето на мафията, запътила се към изпълнителната власт! Който видял-видял! Който разбрал-разбрал!

Олигарсите гласуваха срещу олигархията с “въздържал се”! Тридесет и петте Симеон-Велчев-и новоизлюпени юпита! И това го има на българската политическа сцена!

Има и ще има още много екзотични псевдо-политически, диктувани от олигархията изпълнения, защото октоподът мафия е с една глава, но с много йерархично структурирани пипала! Пирамидалната структура претърпя ново преобръщане и днес тя е стабилна политико-олигархически, в която не е предвидено място за нас излишните!

13-04-2004г.

Коментари са забранени.