Има я България, няма ги българите икономисти!

Има български русофили, български турци, български роми! Има евреи и арменци, за които България е тяхна Родина! А къде са българите, чиято Родина е България? Няма ги! Тялом са тука, духом ги няма! Няма ги при урните за гласуване, няма ги и в управлението на живота им! Там незаслужено се настаниха небългари, чужденци по природа, чиято родина е Русия, Турция, Испания! Като чужденец в своята България, това е българинът днес! И затова той масово я напуска търсейки живота си другаде вместо да го намери тук, където са погребани предците му? Вече…. и децата му!

По повод и без повод чужденците демонстрират ярки икономически познания. Жадни за власт над стадото наричано от тях български народ, алчни за богатство придобито не с труд и пот, а с насилие и отнемане на живот, това са те, управниците на България днес!

Има я икономиката, няма ги икономистите!

Земята и красотата-това е фундамента на българската икономика! Земеделието и туризмът могат и трябва да бъдат гръбнака й! От едното храната, от другото парата!

Около това трябваше да се обединят левите русофили и десни русофоби след 1989г. и да се освободят от руската зависимост в името на България! От КПСС/БКП- олигархическата, от колхозно-текезесарската, от руско-промишлената и най-вече от КГБ-ДС-октоподната!

Не го направихме, не го правим и днес, защото няма български икономисти, за които приоритетни да са тези два отрасъла. Има чужденци, които икономисват българските сиромашки левчета в бюджетен излишък! “Бели пари за черни дни!” За стабилен лев, твърдят те! Ако е за това, те са негодни икономисти и финансисти! Ако обаче този излишък е предназначен за чужди физически или юридически лица-те са негодници! А за да бъдат годни икономисти и финансисти, те трябва да знаят, че:

- развитите в техническо, технологично, социално, културно, духовно,….в икономическо отношение страни инвестират капитали и дейности в по-изостаналите и обратно

- изостаналите в икономическо отношение народи задължително приемат на своя територия отвън финансирани производства на продаваеми храни, стоки и услуги!

България е изостанала, слабо развита страна спрямо съответната й по територия и население Дания, например! Русия също така е слабо развита страна спрямо Англия или Япония, например, а със САЩ и сравнение не може да има! България има надземни богатства: земя, климат, вода и красота! Русия има подземни богатства: газ, петрол, руда. И двете страни имат богатства, които другите нямат, но нямат икономисти, които другите имат. Ние с братята “освободители” все още си мечтаем за държавно-административното, за кооперативно-колхозното, за допотопните мастодонти по поля и градове, които от “Нация техническа” ни превърнаха в “Народи втора употреба” на дрехи, автомобили, самолети,…. на лекарства и храни, дори!

“Кат Русия няма втора,
тъй могъща на света’
тя е нашата опора’
тя е наш’та висота!”

С помощта на тази висота се оказахме в калта! Не се ли отделим и освободим икономико-олигархически от тази изостанала в икономическо отношение страна, за българската икономика няма бъдеще! Няма да има подобряване битовия статус на българина. Ще има ненужно икономисван и неясно похарчван бюджетен излишък! “Черни пари ограбени от хората и фирмите, за бели дни на грабителите”! Тези пари не се връщат, а трябва да се върнат при тези, от които са иззети за подобряване на статуса им! В инфраструктура, в социално и битово осигуряване!

За българските икономисти ЗЕМЕДЕЛИЕТО и ТУРИЗМЪТ като икономически отрасли са “персона нон грата”! Вече никой не споменава 1200-те Орсови ТКЗС-та, защото те са пред фалит! Никой не обяснява, защо молят за помощ от държавата частните животновъдни мастодонти без наличие на земя и ролята на частните зърно-производители без животни! И на каква, ако не на партийно монополна основа се сдружават те, за да диктуват цените на суровините за храните! През 1998-2000г. земята е върната на собствениците, но те не я използуват по предназначение-за производство на храни от полето и на услуги на морето и в планината! Те днес я продават-подаряват на власт и пари имащите олигарси! Не за да забогатеят, а за да оцелеят! Не на шепата средна ръка английски пенсионери търсещи спокойствие за старините си, а на руско-българските олигарси, за които земята не е дългосрочно средство за производство, а е средство за междинна бърза печалба! “След мен и потоп!”-това са обектите-мастодонти по морето и планината, които унищожават красотата-привлекателна сила за западните турист-оператори! Докато за източно-руските, България е западна туристическа дестинация! Аналогичен е подходът на днешните богаташи и към полската земя! Временно запустялата плодородна земя, те изкупуват и засипват с чакъл, пясък, бетон! От производителна, те превръщат земята в потребителска! А за да има потребление, трябва да се произвежда храна от полето, туристически услуги в планината и до морето!

“Ти имаш право на тези пари /по САПАРД/!”, ехти в българския ефир! Питам се фалиралите “орсовки” имат ли право на тези пари, след като зарязаха предоставената им за обработване земя? Ами арендаторите, които обработват чужда за тях земя!

12-05-2008г.

Коментари са забранени.