Има я България, няма ги българите прависти!

Има български русофили, български турци, български роми! Има евреи и арменци, за които България е тяхна Родина! А къде са българите, чиято Родина е България? Няма ги! Тялом са тука, духом ги няма! Няма ги при урните за гласуване, няма ги и в управлението на живота им! Там незаслужено се настаниха небългари, чужденци по природа, чиято родина е Русия, Турция, Испания! Като чужденец в своята България, това е българинът днес! И затова той масово я напуска търсейки живота си другаде вместо да го намери тук, където са погребани предците му? Вече…. и децата му!

По повод и без повод чужденците демонстрират ярки демократични познания за ред и законност. Жадни за власт над стадото наричано от тях български народ, алчни за богатство придобито не с труд и пот, а с насилие и отнемане на живот, това са те, управниците на България днес!

Има ги институциите, няма го ПРАВО-СЪДИ-ето

Полиция, следствие, прокуратура и съдебно производство-всичко това го има като институция! Има я и отсрещно-насрещната страна- престъпността във всичките й форми на проявление! Битова и икономическа, единична и организирана, политична и олигархична!

Резултатът от сблъсъка между тези две страни еднозначно определя обществото като такова:

  • Ако резултатът е в полза на държавните институции, обществото е демократично и проспериращо!
  • Ако надделява престъпността, то е недемократично и загниващо!
  • А ако отсъства сблъсък, защото престъпниците са в самите институции, тогава обществото е обречено да вегетира в мафиотската си същност, или да емигрира с еднопосочен билет.

“Ние ги хващаме, те ги пускат!” Този идиотизъм за “ние” и “те”, това разделение и противопоставяне в правовата страна доказва присъствие на престъпници в нея! Или едните са хванали не когото трябва, или другите са пуснали този, който не трябва! Има сблъсък вътре в охранителните на демократичните устои на обществото институции, а няма сблъсък между правосъдната система и престъпността като цяло! Самото прехвърляне на отговорности между българските полиция, следствие, прокуратура, съд е доказателство за отсъствие на право-съди-е! Вместо да се обвиняват едно друго разединени, те трябва да работят задружно обединени. “Вместо да търси сламчицата в другото око, всяка една от тях е длъжна да види гредата в собственото си око!” Така е в демократичните и проспериращи страни, а ние не сме такава страна, което е факт неоспорим., от което следва, че охранителните за държавата институции, не охраняват, а защитават престъпниците! Самите те в някаква степен са престъпници спрямо обществото, което ги е избрало и назначило да го охраняват-защитават! И което общество заплаща от джоба си тяхната професия и семеен бит!

Да си полицай в белите страни е чест и достойнство, които вдъхват респект в нарушителите на реда и законността! Тук у нас нито ред, нито законност има, не защото няма честни и достойни полицаи, както и следователи, прокурори, съдии, а защото “Рибата се вмирисва откъм главата!” Главата на полицията е наситена с хора, които трябва да са обект на последната инстанция от охранителната верига! На Съда! Аналогични са главите и на другите й съставки! Там на ръководни постове се издигат и назначават /не се избират/, или некадърни послушковци, или кадърни, но за друга дейност ръководители! И като резултат има престъпност, но няма преследвани, съдени и осъдени престъпници. А и как да има, след като повечето от тези ръководители трябва да заловят, обвинят и осъдят сами себе си! Вместо стоки и демокрация произведени в България, тя изнася своя престъпност по целия свят! Де където има трафик на дрога, оръжие, проституция, контрабанда, “петрол срещу храни”, кражба на коли, откраднати европейски пари, там винаги има замесени българи!

И затова нашата престъпност не е само национална, тя е интернационална, което спомня мисълта за интернационализма на бившата БКП, днешна БСП! И на обвързаността й с руската престъпност. “Братя по оръжие” бяха сталинистите и живковистите, няма как да не са така и путинисти-първановистите! Комунистите от КПСС/БКП преди изнасяха революционен марксизъм по света, рожбите им от КГБ/ДС сега практикуват престъпен капитализъм! Но и комунистите преди, и изродените им престъпници сега са олигархия, която не гради, а руши всичко, до което се докосне! И остава ненаказана, защото право-охранителната система законово и личностно те конструираха така, че да охранява тях, а не обществото като цяло!

Наивно е да се мисли, че престъпността в България и в Русия е случайно, разпокъсано и неконтролируемо явление и че няма връзка между двете! Градените десетилетия наред по вертикала йерархични партийни и ченгесарски структури са много трудно разрушими, защото те обхващат всички области на обществения живот. Особено внимание заслужава право-охранителната система така че тя да не наказва, а да защитава разрухата им! Тя да е част от нея!

14-05-2008г.

Коментари са забранени.