Има я България, няма ги българите интелектуалци

Има български русофили, български турци, български роми! Има евреи и арменци, за които България е тяхна Родина! А къде са българите, чиято Родина е България? Няма ги! Тялом са тука, духом ги няма! Няма ги при урните за гласуване, няма ги и в управлението на живота им! Там незаслужено се настаниха небългари, чужденци по природа, чиято родина е Русия, Турция, Испания! Като чужденец в своята България, това е българинът днес! И затова той масово я напуска търсейки живота си другаде вместо да го намери тук, където са погребани предците му! Вече…. и децата му!

По повод и без повод чужденците демонстрират ярки културни постижения на народната им-не на родната ни култура! Жадни за власт над стадото наричано от тях български народ, алчни за богатство придобито не с труд и пот, а с насилие и отнемане на живот, това са те, управниците на България днес! Изродени от външните си господари, надлежно защитени от обслужващ във всички области на живота ни помощен персонал:

  • От историци, преподаващи от друг написана история на България!
  • От икономисти, дистрибутори на отвън привнесеното!
  • От прависти утвърждаващи и защитаващи беззаконието!
  • От медиатори-жалки слуги в професията си манипулатори!
  • От учени-назначени да управляват науката в България!
  • От интелектуалци-културтрегери на чуждото! И затова:

Има я културата, няма ги интелектуалците!

Имаше, има го и днес в. КУЛТУРА, от който изскочи високо ерудираният интелект Стефан Продев /мир на праха му/, който със своята ДУМА наддума политическите си опоненти! И днес, от дистанция на времето се оказа, че и двете страни бяха употребени от комунистите да съхранят миналото си-преоблечено в европейски одежди, фризирано по натовски, но съхранило проруската си същност!

“….о, минало незабравимо,
о, горди, славни старини!…”

с апломб пеят те на всеки 24 май, без да разбират, че това е друго, прАбългарско и прОбългарско минало, а не интернационалният им прОруски нихилизъм!

Петдесет години /1898-1948г./ чуждоземен монархизъм и още шестдесет години /1948-2008г./ също така отвън привнесен авторитаризъм-в такава обстановка вегетираше българският интелект. Титаните на българското слово Славейкови, Захари Стоянов, Яворов, Вазов, Елин Пелин, Йовков, Гео Милев,…на четката, на музиката, на гласа,…..на МИСЪЛ-та, бяха родени и закърмени с възрожденски дух преди да дойдат чужденците, за да убият родолюбиво-свободолюбивото у българина! Да ни направят покорни поданици на царя и на господаря! На Кобурготския род, чиито кръщелни имена Борис, Симеон, Кубрат, Кирил,…/липсва Методий/, със своите дела са позор за достойните ни предци-книжовници и български царе! Чужденците се правят на българи, за разлика от наследниците им, които от българи стават чужденци! Сергей, Гриша /Филипов/,…имаме и Сталин дори като име на човек, град, булевард, язовир, връх /Мусала/ на продажничеството българско, дори! И как един толкова смазан и обезнационален народ от поданици може да роди титани на интелекта, днес? Роди този:

“…Не човек, а желязо,
просъскал агентът фашист
тихо мъртвият казал,
не, комунист!”

Умъртвено е словото от сина на фашиста-Симеон и на комуниста-Сергей, които днес са в здрава братска, чуждоземна прегръдка!

Интелектуалният елит на България е отгледан и послушен! Той живее с миналото, но няма настояще и…бъдеще! Гордее се с предците ни, срамуваме се от делата им на обслужващи чужденците, слуги! Овчаров-ци изравят, Божидар Димитров-ци покваряват, а Васил-Божков-ци търгуват със светлите дела на нашите предци! Кадърните правят история, некадърници се възползват от нея! Журналисти и списватели биват награждавани лично от Президента Първанов за послушанието си! Под опека са и “неправителствени” организации! Всичко е под контрол! Интелектуалците ни днес интелектуалстват за подхвърлената им коричка хляб! А ако отгоре има и малко сиренце или масълце, те са готови да продадат и майка си, дори! Та някаква си България, която била тяхна Родина? Забрави! Важно е оцеляването в новите условия! Интелектът на мисълта е заменен с интелекта на стомаха! И на покорство пред Русия!

“Българио мила, земя на герои,
безспирен и мощен е твоя възход!
Да крепне навеки съюзът ни боен,
с великия братски съветски народ!”

Това все още ечи в ушите на родените, възпитани и завързани към партията им жреци на словото Недялково, четката Русева, скулптура Рашидова, музика “Пей с мен”-блей с чалга-образователните шоута! Това е културата на България, днес! За съжаление и…за унижение на всички нас, българите!

29 май 2008г.

Коментари са забранени.