България е в миналото, не е в настоящето /Др. Първанов и Г-н Костов/

Настоящият Президент на България и бившият Премиер на България са двете противопоставени лица за ориентацията на България: Изток или Запад, Русия или ЕС и НАТО! Няма и не може да има “и така и вака”, “и с едните и с другите”, “и с ляво и с дясно”! С двете ръце да сме разперени днес, както бяхме разкрачени вчера: /”с единия крак сме в социализЪма, а с другия-в комунизЪма”-думи на др. Живков?/ Не може ляво и дясно да са заедно в национално патриотична ос! Да си върнем ОФ-то и диктатурата, ли?!? Това ли?

 

Необходим е нов исторически прочит!
Необходим е нов икономически прочит!

 

От Изток идват завоевателите на Европа! Хуни, татари, печенези, прабългари, турци, руснаци,…това бяха, а някои все още са завоеватели! От Запад идват освободители-цивилизаторите!

Преди 1330 години /681г./ бяхме завоеватели за византийците, преди 600 години /1397г./ бяхме завоювани от турците, а преди 130 години /1878г./- препокорени от руснаците! Три позорни за държавата ни години в цялата българска история. Освобождението с Асен и Петър, Съединението със Стамболов и преориентацията с Иван Костов са трите свещени, чисто народни освобождения от поробителите! Три позорни за държавата и три свещени за народа години, които трябва да бъдат изведени на челно място в съвременната българската история!

Светата троица: “троицата” Станишев, Симеон и Доган на Дондуков 1, Първанов на Дондуков 2 и Борисов на Московска 5 са домакини съответно на троицата: Ершов-ци, Путин-овци и Лужков-ци! На руската олигархия и международна мафия! “Ти го пуснеш под одъра, то се качи на одъра!” От домакини те се превърнаха в гости на чуждите си вече господари! Преди шест години Първанов сдаде президентството национално-политически, Симеон и Станишев управлението държавно-икономически, а Софиянски и Борисов кметството градско-олигархически! Това е статуквото днес у нас, но “Крушката си има опашчица!” За да се случи всичко това има основателни причини, за които трябва да се говори, а не да се премълчават и което е много тъжно-да се преиначават! Да се консумира следствието-ограбване на поробен народ в отсъстваща държава, което е България днес!

 

 

ПРЕЗИДЕНТ-ството

Г-н Стоянов подари Президентството на др. Първанов с малко, което се оказа с много на изборите за втория му мандат! Думите му “Иване кажи си”, “ТОЙ Е” реализира на дело! И днес Георги гони 100-те процента подкрепа, а Иван е под 1% ! За съжаление, вината не е само в “ТОЙ Е”- има още много други “ТЕ СА”, които ликвидираха почтеното в България, защото доведоха непочтените отвън! И затова приликата между Русия и България във всичко е на 100 процента! В руското НС няма проевропейски демократи и в 41-то българско НС няма да има! От бившите соц. страни, само в Русия и България има милиардери, ако че само в двете все още има колхози! /СССР внасяше годишно 70-80 млн тона зърно от САЩ, за да изхрани народа си/. Само в тях няма западни инвестиции за продаваеми високо технологични стоки! /СССР искаше безшевни тръби за газо- и нефто-проводите си, както и компресорни станции. Ами Фиат-ВАЗ автомобилите? Ами компютърната техника? ТУ и ИЛ самолетите защо не летят?/. Има само едностранен “обмен” от тях у нас на допотопна техника и заробващ ни транзит!

Дондуков 2 унизително мълчи, защото то вече не е българско! Няма го Съветът за национална сигурност, въпреки че държавата се разпада! Там. в НРС са скрити тайните хора на България, ако че и другите от ДС също не са открити! На час по лъжичка ни сервират жертвите си, но не и палачите, които днес са в друга роля! Едни отговарят за бизнеса в България! Други ръководят фондации и синдикални организации! Трети снемат или нагнетяват /според случая/ напрежение при спонтанно възникнали или предизвикани ситуации на народно недоволство! Ако потрябва крещят, псуват, чупят прозорци на НС, палят Партийни домове, обезсмислят стачки, лъжат-мажат, ако потрябва убиват дори! Нали за всичко това са се учили-са ги готвили десетилетия наред! Едни за ръководители, други за изпълнители! Това са преданите на Партията вътре в страната ДС-служители, които са видима, макар и неразпознаваема страна на ДС. Невидимата, преданата на СССР вчера и Русия днес са мълчаливците в Президентството! Всеки, който иска да се добере до властта, трябва да мине и минава школата им там. А мълчаливецът Първанов е тартора им.

 

ПРЕМИЕР-ството

 

Докато Президентството е личен Първанов орган за политическо управление на Путин в България, то Правителството е колективен орган за икономическо подчиняване на държавата ни на Русия!

В него няма държавна национална политика, има само частни интереси. Частен интерес на руското момче Сергей е да се реализира във властта, на каквато и да е цена! Единият Румен се подписа под отвън, от друг написаното, за да стане българския Шрьодер! Румен силовакът изпадна в “немилост” юнакът за пред очите на слепите изживяващи се като победители! Царчето Симеон, заради горите “си” сторва поклон и на комунисти, и на депесисти! ДС ръководството на ДПС е с по-висша протекция от президентско-правителствената и затова е нагло недосегаема икономически, което я прави силна и политически! Кога, как, от кого и защо беше регистрирана като партия на “възродените” български турци, че днес управлява с възродителите си? Аналогично на царската НДСВ и ДПС е за книгата на Гинес! Появилите се от нищото Сидерови надъхани мюрета вече преиграват във високо платените си роли на обучени в Симеоново момчета. Македонстващите от ВМРО, които са “персона нон грата” и в Пиринска, и във Вардарска Македония потвърждават изказаното от един мъдър човек: “Последното убежище на комунизма е в национализма!” За да ги има “националистите”, трябва да го има ДПС, смята руското КГБ! Срещу турските поробители, а не срещу руските покорители!?!

 

КМЕТ-ствата

 

Властта по места е приоритет за кметовете Софиянски, Борисов и сие! Така както Лужков е в Москва, разпрострял се вече и по света! Почерпили от руския опит, това искат кметове сдобили се вече с частни градове! Моделът Софиянски като копие на модела Лужков в Москва се реализира от кмета Борисов със ГЕРБ из градовете на България. Руският опит на властта по места е руско- президентския опит в държавната власт. Първанов-Борисов е умалено копие на Путин-Лужков. Местни бизнес-феодали, къде с насилие, къде с пари завладяват и стават монополисти на място пред очите на отсъстващата държавност! Местни олигарси се изживяват като за последно в огромни дворци и аристократични партита пред очите на много бедни хора. До следващия смъртоносен изстрел или изчезване в небитието въпреки охраната им! В днешна мафиотизираща се България, охранителство на бизнесмени се превърна в престижна и високо доходна професия, за разлика от “пенсионерския бизнес”, при който пенсионери докарват някой лев в повече към мършавата си пенсия, охранявайки домове и фирми от крадци. Партията ГЕРБ е кметска партия на местната олигархия и тя предстои да узакони частните градове в 41-то НС! С помощта на бизнес партиите в национален мащаб.

ПАРТИИ-ността

 

Стотици са партиите в България, регистрирани като политически! Единствено БББ и ЛИДЕР признаха бизнес-произхода си! Партии ментета-бол! Партии-мюрета, наситени с ченгета са няколко и само те са на политическия небосклон! ДПС за българските турци! ВМРО за македонците! НДСВ за монархистите! АТАКА за националистите! Рожба на “службите”, за да обслужват чужди, небългарски интереси са мюретата-примамка за наивния български избирател в едва прохождащия у нас демократичен изборен процес! Новоизродената ГЕРБ не крие кметската си принадлежност. Тя се бори за властта по места!

След старта на промените, политически партии бяха БСП и СДС, а след бизнес израждането на СДС, днес защитници на лявото и дясното, на руското и европейското са БСП и ДСБ! Всичко останало е подчинено на лични и групови бизнес интереси! Подчинение, довело до днешното падение на държавата и отвращение на хората от политиката!

Партии в национален мащаб, които влизат нормално във властта не се раждат за 1-2 години, каквито са гореизброените! Нормална партия се изгражда демократично отдолу нагоре с национална или местна кауза години наред, докато нашите ги спускат отгоре, както рибарят хвърля въдицата си, за да закачи на куката гладната риба, така и наивниците в България знайно защо гласуват за тях! И повтарят, и потретват, и упорстват в избора си!

 

ДСБ с кого и защо?

 

ДСБ е политическа партия и е нормално да е срещу опонента си БСП като лява партия, защото ДСБ не на думи като другите така наречени десни партии, а на дело във властта доказа, че е дясна партия! Дясно срещу ляво-добре, но защо открито не е срещу БСП като руско, а не като европейски ориентирана партия, каквато всъщност тя не е? Първанов и Станишев, заедно с всички останали са един отбор, който играе срещу Костовото ДСБ! Има вътрешен конфликт при подялба на баницата, предоставена им от лудите! “Не е луд, който изяжда баницата, луд е който му я дава!” Онези “десебари”, които ратуват съюзи с фалшивото вече СДС на бизнесмена, не политика Юруков и с ГЕРБ на кметската олигархия, не са от отбора на ДСБ! Особено от политици с богат опит като г-н Агов, който си отива от политиката, зачерквайки направеното от него досега! И преселвайки се в бизнеса, както сам заяви!

 

МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ
/ами бъдещето?/

 

България днес живее в миналото и с миналото си! С далечното си минало на 1330 годишна българска история написана от предците ни, която днешните им следовници опорочават с присъствието си в институции, които трябва да са български, но не са! България днес живее и в близкото минало на вече от 130 години съществуваща държава! На Царство България начело с Кобурготите и на Республика България начело с от Русия привнесени Генерални секретари! С далечното-гордост на Овчаровци и Божидаровци и в близкото на от Москва и от Мадрид дошлите Станишев и Симеон! А бъдещето й със сигурност не е в тях и с тях!

17-юни-2008г.

Коментари са забранени.