Хъшлакът политик, икономист, медиатор /Идва от нищото!
Знае за всичкото!/

България, по примера на Русия, трайно се превръща в нова, непозната за световната практика олигархична държава, с преди десетилетия замислена от старата комунистическа номенклатура политика, с днес реализирана от синовете и дъщерите им икономика, с помощта на хъшлаците! Тридесет-четиридесет годишни момчета, които идват от нищото, но знаят за всичкото! Убедително-сладкодумни, с изоставен и забравен някъде по света човешки морал, те обслужват създателите и покровителите си! Срещу “тридесет сребърника” формират новото, олигархично лице на България! Продават бъдещето на поколения българи, принудени да се скитат “немили, клети, недраги, по тая пуста чужбина….”. Незнайно кога и как са отишли на Запад, но вече знайно защо се /ги/ връщат от там!

“-Така е в Англия! А пък да знаете в Америка какво е! И в Германия, Канада,…” Но никога “В Русия е…!” Думичката Русия е персона нон грата в техния речник! А онова, което те реализират на дело у нас, в България, е изцяло от Русия и е по руски образец!

Хъшлаци в политиката, икономиката и медиите

В началото беше, а сега отново е Жорж Ганчев с неговия “Бизнес Блок”! Какъв бизнес реализираха не разбрахме, но за наш резил пред света, за малко Президент на България да го направиме. С помощта на Кулеков-Бойчевите шегички, разбира се!

С “избори до дупка”, със “сините шутове” и “с малко, но за винаги” на Георги Марков-не писателят дисидент естествено, дойде на власт СДС на Филип Димитров. Честен човек, но нерешителен и негоден управленец! Тогава, когато колегите му в Чехия-Хавел, в Полша-Валенса, в Унгария-,…се разделиха с планово-държавното, той се направи на велик и еднолично сдаде от нас дадената му власт!

Каракачанов-син на генерал от ДС с неговата Зелена партия и Каракачанов-агент на ДС с патриотарската ВМРО бяха между първите символи на променяща се България! Съсипаната с руска технология българска екология и трагедията на братята македонци-това бяха струните, на които дрънчаха назначените за лидери, хъшлаци.

Студентският херой на 90-те години Кошлуков учи в университeт, но го изучиха в затвора как да дефилира медийно и колаборира партийно. Студентски дружества, СДС, НДСВ, Ново време,….и винаги пред микрофон и на екран! Един от уникатите на “новата” стара България.

С “България-член на НАТО” от трибуната на ВНС се изрепчи отдясно седящият седесар Соломон Паси, с което стъписа отляво седящите Добри Джуров и компания. Беше СДС-атлантик, после стана царски НДСВ-външен политик, а сега е залязващ в политиката, но на друго, вече свое поприще кибик! Властта и парите променят до неузнаваемост хората!

“-АЕЦ Козлодуй експлодира!”, нечии болен мозък из-Ку-Ку-рига в публичното медийно пространство! Направиха ги известни, за да бъдат лесни при покупко-продажбата им на медийния пазар! Каналето, Хъшове, Шоута Слави-Воденичарови, Любен Дилови, Росен ГЕРГЬОВДЕН-ски, Токмакчиев-канални! Шоу в политиката и политика в шоуто реализират наетите и добре платени, но вече поизносени хъшлаци.

Волен като птичка, но недоволен като човек е водачът на шепата добре платени и защитени от службите си клакьори! Атакисти, добре подготвени спортисти-това е АТАКА-та на Сидер войвода, която гарантира монолитността на турския вот на избори за другата изкуствено изродена от ДС като политическа партия-ДПС. Те са двете страни на един медал. На руско етническия, а не на европейско-демократичния!

От “Неделята” на Кеворкян, та до “Лайфа” на Коритаров се пръкнаха Волгин-ови, Бареков-и, Явор Дачков-и хъшлаци! Учили недоучили про-българското, но овладяли до съвършенство про-чуждо платено слугинското!

Пореден, дай Бог да е последен е небезизвестният като “бат Бойко”, г-н Борисов! Батко е на младите в ролята на Батман, но си е братко на Първанов и сие! Беше при Живков комунист, после при Симеон стана монархист, за да е в МВР чекист, но не пожела да е парламентарист, въпреки двойната си изборна победа, защото в НС са необходими и познания-знания, а не само медийно репчене! Такова, каквото все още с успех демонстрира като кмет на затъналия в боклуци, дупки, кучета,….задръствания столичен град! Това очаква и държавата България, ако кметският феномен ГЕРБ освен в окръжните градове се разпростре и в по-малките населени места.

Начело с братя Сергей и Григории Станишеви, с братя Милен и Георги Велчеви, деца Ирина и Филип Бокови, дъщеря Уляна и снаха Пръмови, Овчаров-и, Велчев-и, Пирин-ски, Дойнов-и, Стоян Марков-и….всичките Тодор Живков-и отбор юнаци, на държавната трапеза хрантутени хъшлаци! Довчера комунисти-атеисти, днеска социалисти, монархисти, капиталисти,…… новопокръстени олигархисти!

Електоратът на хъшлаците

Хъшлаците имат зрители, читатели, слушатели, почитатели-потенциални избиратели! Живи човешки същества, които стоят на по-ниско интелектуално и професионално ниво от техния кумир-хъшлакът, щом като го подкрепят, рекламират и избират на избори, за да ръководи живота им!

На Жорж Ганчев се подчиниха 25 процента от българите! На момчетата на Симеон: Милен Велчев, Николай Василев и компания-62 процента! На Волен Сидеров-неколкократно по 10-20 процента!

На Бойко Борисов-днешното подавляващо мнозинство от българите!

98 процента от българите обаче имат по-високо професионално и интелектуално ниво от Иван Костов, щом като само 1-2 процента сме му почитатели и избиратели!

Интелектуален и професионален народ сме това българите, хей! Само дето все някой друг ни е виновен за тинята, в която сме затънали!

“…силно да люби и мрази…”, беше изпял поетът! Само че:

Любовта е от Бога, омразата-от сатаната!

11-август-2008г.

Коментари са забранени.