Диагнозата

Диагнозата е поставена от ЕС!
Болно е българското общество!
Колкото материално, повече професионално и духовно!

Материалната диагноза

България е с най-бедния по доходи народ в Европа, отчитат всички външни статистики! Въпреки че е една от най-богатите европейски страни по природни дадености! Със своето географско разположение, плодородна земя, минерална вода, природна красота и сезонна пълнота от лято-есен-пролет-зима, тя съперничи на всяка друга световна страна! Тези природни дадености обаче трябваше да бъдат оползотворени по най-добрия начин от най-добрите хора. А какви бяха хората на България вчера? Какви са и днес?

Професионалната диагноза

Професиите в България не са професионални! Юридическата, журналистическа, икономическа, социологическа, интелектуална,… духовно-психологическата професии не са на мястото си! Всяка от тях обслужва себе си и робува на другите професии, но не и на обществото като цяло, за което е създадена да я има! Навързани и зависими една от друга са те, чрез една тайна институция, която напоследък става все по-явна! Тази взаимно-зависима обвързаност на професиите в България е причината за днешното състояние на държавата ни, което е следствието! И всички днес коментират него игнорирайки истинската причина.

Причинно-следствената обвръзка е много добре известна на всички онези, на които им е дадена трибуна да търсят и намират като причина за всички неудачи само и единствено Иван Костов! Не в СДС, не в ОДС, не в ДСБ, не и в БСП с изродените от нея етнически и бизнес сдружения! Причината да се занимават персонално само с него е страхът им от него. Смешен връх на този страх е безумното твърдение на новия преуспял на Запад Стефан Гамизов, аналог на стария Жорж Ганчев, монтиран пред безмълвния Явор Дачков, че Костов, видите ли, нищо не бил направил-свършил за България през последните 20 години. Че си е стоял в Драгалевци копаейки градинката си, може би. Ако че е най-активния депутат във всички НС от 1990г. досега. И че е бил Премиер на правителство радикално променило България.

Повтаряте се господа другари! Неистов страх ви тресе от последните инициативи на този човек, което е добре за страната ни! Не е добре за вашите близки обаче, които ще се срамуват от вас след като днес употребени, утре ще бъдете захвърлени като ненужна вещ! Но парчето подписана хартия или парчето подхвърлен горчив хляб повелява едно такова унижение! Не омраза, а жал изпитвам към вас, бедни мои сънародници!

Духовната диагноза

България беше глобена с 220 млн. евро, за зле свършена работа! Последва повсеместен вой на обвиняващи и оправдаващи се за неполучени пари и пропуснати материални ползи! Обвинения и оправдания за празния джоб на редовия български гражданин, въпреки че тези милиони и последващите ги милиарди от ЕС, няма как да решат проблемите на едно общество, материалистично по своята същност, егоистично-алчно в публичните си изяви.

Духовно болно е българското общество, след като помощта идваща от ЕС за него са само пари, пари, пари,…евра! За магистрали, пречиствателни станции и промишлени локали! Но не и за пътища вътре в самия човек, които водят към облагородяването му. Отпусканите от ЕС средства и последвалият ги контрол е тест за болестта, респ. здравината на едно общество! Каква е неговата пропускателна способност тези пари да стигнат до адресата си без да бъдат окрадени и изядени.

В медицината има тестване на човешкия организъм. Изпива се оцветена течност и се следи пътят й, за да се постави диагноза за евентуално заболяване на храносмилателния тракт или като фон за белодробно заболяване. Същото се прави и с кръвоносната система относно проходимост-запушване на вени, артерии, отвори на сърцето! Средствата по присъединителните и кохезионни фондове на ЕС са най-напред тест за болестното състояние на обществото на което са делегирани тези средства. На пропускателната му способност! Едва след това те са подпомагащи икономиката на страната! Ако не е налице първото, как може да има второто, питам! А отсъствието на пропускателна способност, поради наличие на крадци по веригата, тези пари от подпомагащи се превръщат в допълнително разлагащи обществото, за което са предназначени. И затова трябваше да бъдат спрени.

Лечението

Вече поставена диагнозата, естествено е да се назначи лечение! Медикаментозно или оперативно? Вече двадесет години българското общество пи и изпи какви ли не лекарства, които не само че не го излекуваха от номенклатурната зараза, но и допълнително го разболяха с олигархическата болест. А тя с медикаменти е неизлечима, защото идващите отвън спасители-изцелители на държавата се оказват по източному болни от болестта “олигархия”! Нещо повече, те самите са преносители-заразители на обществото с болестта! Необходимо е оперативно лечение! Необходимо е изрязване на болестния тумор до здраво месо, до кокал ако е необходимо! Скалпел за българското професионално общество! Близо до здравия разум е, че естествен враг на отстранявания чрез операция тумор е хирургът, който може и иска да го отстрани! Хирургът Иван Костов беше в операционната през 1997-2001г.! Крайно време е да го изпратиме отново в управлението на държавата ни, за да изреже дошлите отвън и настанили се в нашия, българският дом олигарси, които са тумор за българското общество!

Страхът е човешко качество, присъщо на съзнателно прегрешили и непокаяли се за греховете си хора! Такива днес са:

- Страхуващите се за живота олигарси от себеподобните си олигарси!

- Страхуващите се за парите олигарси от законите на държавата ни!

Оперативно лечение днес е средство за премахване на страха!

03-12-2008г.

Коментари са забранени.