Елити-2 /обединение в дясно/

Човек-партия-държава!
Партия-обслужващи-народ!

Кой с кого, в името на какво и срещу кого се обединява-разединява? Това са трите основополагащи, предварително поставени въпроси. Ако няма аргументиран и удовлетворителен отговор от договарящите се страни, не може да има стойностно, трайно и работещо обединение.

В името на какво?

България е на кръстопът! Накъде да поеме? Да продължи на Запад към Европа или да се върне отново на Изток там, където и каквато беше: без свобода на частно-пазарното, без свобода на мисълта и без свобода на духа! Материалната свобода му беше дадена през 1997-2001г.-частното и пазарното са общонародна, общочовешка ценност. Национална свобода на мисълта обаче, българският гражданин все още не притежава! Не свободата на църквата, синода, мюфтийството, институцията, а духовната свобода на човека в черквата, джамията, синагогата,…той също така не притежава. Тези две свободи са индивидуални и затова всяка отделна личност, всеки човек трябва да се пребори със себе си, за да ги придобие, да ги има, да ги ползува, да му служат. Без тях той е на кръстопът или го връщат назад към миналото му, което става днес в България. Нещо повече, без тези две свои основни, вътрешно-индивидуални свободи българинът си е все още в миналото при верската си и етническа непоносимост, без вярата в Бога и страхът от Божие наказание, със завист и омраза помежду си, с национално-продажната си обреченост. С подписа на двама несвободни хора-Симеон за НАТО и Първанов за ЕС, същността на българина не можа да бъде променена. Да бъде мисловно-национално освободена и духовно, на Бога покорена!

Кой с кого теоретично ?

Животът на всяко човешко същество е белязан от две основополагащи характеристики: даденост и заработеност.

Биологичната наследственост и семейна приемственост са даденост на човека от родителите му. Но те се превръщат в тяхна заработеност спрямо децата им. Така че при единия случай, човек получава, при другия той отдава, заработва.А между даването и получаването е разположено неговото вътрешно желание да отдава /родителят/ и външна възможност да получава /детето/. Всичко това е в индивидуален, частен случай, който касае личността, отделният човек.

Отнесена към обществото, наследствеността и приемствеността за човека може да бъде материално-икономическа, професионално-обществена или обществено-политическа в зависимост от духовно заложеното му Отгоре. Онова, което след биологичната му смърт по някакъв начин се връща там откъдето му е дадено при раждането. Тази Божествена даденост прави от един човек-голям художник, друг-гениален математик, трети-откривател-физик,…а енти-изключителен политик. “От всяко дърво свирка не става!” е добилата гражданственост народна мъдрост. Тази Божествена даденост е валидна и за всички нас-обикновените хора. Всеки има склонност и наклонност към някоя професия, която го влече и му се отдава, “иде му отръки”, стига да я открие и реализира за себе си и за другите!

Кой с кого практично?
Политически наследствена приемственост

СДС-майката и блудните, отлъчили се дечица след 2001г., едно от които е ДСБ, а защо не и ССД, ВМРО, РЗС, БНД, АТАКА, ГЕРБ,….са разделени-разединени! Нали всички те демонстрират непоносимост към управляващата БСП и патерицата им от миналия мандат НДСВ-ДПС! Нали всички те са милионите хора от Орлов мост на 7 юни 1990г., на площад Невски, по улиците и площадите из цяла България, които не искат комунизъм. Днес всички така наречени партии в дясно-център сумарно имат една четвърт подкрепа от всички имащи право на глас, а само десет-петнадесет процента са остатъците от Живков-ото господарство. И само тези 35-40 процента са разделени-разединени. Останалите 60-70 процента негласуващи безпартийни са обединени срещу разединените-омаскарени! Днес те не гласуват, защото не знаят за кого, след като всички “десни” искат едно, а не са заедно в едно: партия, съюз, движение или обединение!

“По делата им ще ги познаете!” По делата на всеки от тях персонално-индивидуално, а не по думите скрити зад партийно-, колективната вина! Единната СДС изгуби властта заради вината на отделни нейни членове на национално и местно ниво, които се облажиха от властта! Кои и какви са те днес? Кои и какви бяха обаче 26-те депутати напуснали групата на СДС в 39-тото НС? Кои и какви политици са напусналите СДС, основали ДСБ през 2004г.? Защо и останалите, назоваващи се десни не са в СДС, а им сътвориха нови партии, които са процентно значими в днешното публично пространство? Нали всички бяха СДС в началото! А сега са АТАКА, ГЕРБ, ЛИДЕР, НАПРЕД-назад,…”ни лук яли, ни лук мирисали!” Само Костов и ДСБ им е в устата! Да си иде! Ами той си отиде през 2002г. И какво сториха днешните опоненти в СДС на обединението с ДСБ сега мълчат, а подмолно ручат техните думи за демократичност, която всъщност е корумпирана себичност!?! ДСБ е единна, защото е чиста! СДС не е, защото има от кого и от какво да се изчисти! Изчистете се! А за другите, най-напред защо ги има вън от СДС партийно, а едва след това и персонално?

Политикът чрез партията си трябва да работи за държавата. Партията представена пред обществото от анализатори и информатори трябва да работи за народа си. Само такива партии и такива политици трябва да са заедно и да са във властта.

Срещу кого обединение?

“Обединение на десните срещу тройната коалиция съсипваща бъдещето на България!” като скоропоговорка ехти в дясното публично пространство! Демократи, земеделци, герберисти, атакисти, …седесари-десебари-всички те са с десни убеждения, защото са против държавно-кооперативното, а са за частно-пазарното и…,.са за лична, индивидуална свобода. Но свободни ли са те мисловно след като все още робуват на дадената им като на просяк през 1878г. национална свобода и отнетата им след 1944г. духовна свобода, атеистично разразила се в тотално загърбване на Божествените: за семейството, не убивай, не прелюбодействай, не кради, не лъжи, не пожелавай! Що за свобода е това? И отсъствието на мисловна и духовна свобода не е ли причината, начело на държавата ни да са чужденци избирани от български граждани с руско самосъзнание?

Семейната приемственост е в основата на днешното разделение на българите на русофили и русофоби, формирано след Руско-турската война през 1878г. От Петко Каравелов-Стефан Стамболов, та до днешното, макар и негласно Георги Първанов-Иван Костов. На фили на цар Александър втори, освободил ни от националното и на Генералисимус Сталин, освободил ни от духовното, от вярата в Бога! На фоби не спрямо отделния руснак, с който имаме езикова, верска, а и кръвна връзка, а фоби спрямо феодалната аристокрация на крепостни селяни, превърнати в закрепостени колхозници от комунистическата партокрация!

Ако се направи родово проследяване 130 години назад на днешните ни знакови русисти, ще се види, че те са национално покорени и духовно от Бога освободени от самото начало. Семейната приемственост е факт и тя трябва да бъде отчетена при обединяващите се! В противен случай, ще има поредното разочарование за негласуващите, чиито процент ще нарасне, а населението в България като бройка ще намалее, така както и руското намалява.

21-03-2009г.

Коментари са забранени.