Памет българска

Има и едно предаване с това име по телевизията на Уляна Пръмова с водещ човекът институция-Божидар Димитров относно националната ни памет. На този ерудит е поверен Националния ни исторически институт /НИИ/, който е призван да олицетворява и опреснява паметта българска. Уляна и Божидар, Уляна и БНТ, Божидар и НИИ са само един щрих от повсеместното дезориентиране на редовия български гражданин: къде е, какъв е, защо е? И най-важното-какъв трябва да бъде! И той се лута в преструктурирания от политически тоталитаризъм в олигархически такъв. От открито насилствената политическа власт в скрито-зависимата икономически също така насилствена власт.

Без памет е българинът днес! С памет е за безоблачното си съществуване в клетката НРБ, когато всички бяхме равни в бедността! Когато бяхме строеви /под строй/ и с ръцете, и с краката и с ушите, и с устата, и….в душите! Когато отсъстваха чисто човешките дадености: мисловна-друг мислеше вместо нас, духовна-кланяхме се на обожествена човешка мумия и национална-нацията ни беше част от руската нация. И с тази памет, той всъщност е безпаметен днес!

България е най-бедното и най-лошо дете на Европа днес, в това всички без изключение сме съгласни. Защо сме това, което сме обаче- не всички сме съгласни. Ако се обединим и се съгласим около “защо сме това, което сме”, само тогава можем да станем онова, което трябва да бъдем. Ето за това е необходима паметта българска!

Божидар е Божи дар за родителите си-това не подлежи на никакво съмнение, но какъв е той за паметта на българското племе, това е под съмнение? Това, че е Уляна, а не Лиляна например е право на семейство Пръмови, но това, че тя оглавява националната ни телевизия не е тяхно право. Особено, след като тяхната банда от ЦК на БКП, чиято рожба са те предадоха и продават българските национални интереси на Русия.

България е в НАТО и в ЕС юридически, докато Русия е в България фактически! Това е факт неоспорим, защото чужденци са начело на държавата българска. Сергей, Сакскобурготски, Доган. И на никого не прави впечатление това. Сергеевата про-руска партия ще прати 4-5 депутати в европейския, не в руския парламент. Партията на руските ченгета от ДПС /ДС е клон на КГБ/ трима-четирима! Партията АТАКА на вече всеки знае от какво Волен е доволен-двама-трима! Царската НДСВ, превърнала се в бизнес горско-черноморска партия- лично Пръмов-ата снаха-нещо като семейна сага. Партията РЗС, основана от ченгето Георги Марков може един, а про-европейската “Синя коалиция” може нито един! Това монотонно звучи в публичното ни уж родно българско пространство. От уж български, анализатори и информатори. Що за българско е всичко това, се питам?

Всичко това се приема като настояща даденост! Без аналитична и логична мисъл! Без чисто човешки морал? Без памет за близкото ни минало и без надежда за утрешното ни близко бъдеще. Що за българи, не толкова са те? Много повече, що за човешки същества са те? Защото:

  • Може ли човек да се изроди мисловно, заради ежедневното си жалко битие? За измамна публична власт и или за подхвърлен му като на животно коричка хляб?
  • Може ли човек да падне толкова ниско духовно, след като последното най-ниско проявление на плътта “…пируванието…” /вж Галатяни 5-21/ е “Пир по време на чума” в българското общество днес! Едни се давят, горят, смачкани мрат, а други пируват и се веселят! Защо това е така, мисловно покорените и духовно отчуждени констатират и информират следствието днес, а не анализират връщайки се в близкото минало, за да потърсят причината за днешните беди български?
  • Може ли българинът да се обезбългари до такава степен, че руската мафия, чрез подопечния им български слугинаж да се разпорежда над собствения ни дом! Крайно време е някой от публичните ни личности да перефразира и публично да заяви Ботев-ото

        “… да гледа как русин бесней,

        над бащино ни огнище!”,


    което е напълно вярно, защото след турското робство идва руското господство, което е по-цивилизовано робство! Все пак човечеството се цивилизова. И робствата се видоизменят.

Но-о-о, няма българи в тази наша България! Няма духовни хора! Няма и мисловни! Турция и Доган са в устата на всички, не и Русия и Първанов. Да ама турското робство е преди руското, защо това никой не разбира? Или не иска да разбере? Или го е страх да заяви? Кое от трите свещени въпроса е меродавен днес? Или и трите са?

1 юни 2009г.

Коментари са забранени.