Войната на титаните /ако не беше тъжно, щеше да е смешно/

А е жалко за гражданина на Европа пребиваващ на територията на България.

Братя, лъжат ви че сме европейци. Лъжат ни от екраните на телевизиите, пред микрофоните на радията, по страниците на вестниците. От националните БНТ и БНР и ирационалните частни. Всички те са нещо като мултинационални-в ролята на глобални, с тази разлика, че собствениците им имат извратена представа за глобализацията на съвременния свят. Лъжат ни, че сме европейци, а не сме. Всички ние: и българи, и турци, и цигани, и евреи, и арменци, и…живеем в една от друг измислена държава наречена България. Живеем в един затворен от друг все още неизвестен за повечето от нас: човек ли, сатрап ли, изрод ли! Материалните гранични заграждения, които ни отделяха от западния свят, той премахна и българинът може свободно да пътува по света. Махна ги, като много преди това беше оковал мисловно-духовната ни същност. Да мислим и чувстваме посредством мислите и чувствата на изрода, сатрапа, човека. Пресеяни, обезвредени, обезверени, уеднаквени,…покорени, без самите ние да съзнаваме своето покорство. Без да чувстваме своето унизено и унищожено човешко достойнство! От дистанцията на онези кръвопролитни времена на революции и войни, когато човек за човека не беше брат, а звяр, днес да се озовем отново в миналото-това предизвиква тъжни размисли за хората, които все още могат да мислят. И да чувстват, разбира се.

14 юли 2009 година. Ден първи на 41-то българско НС. Многопартийната система работи. Шест партии, движения и коалиции представляващи 60 процентна част от българското общество са представени в НС. Най-активната част, но дали и най-разумната, ето това е въпросът, който тепърва предстои да получи отговор.

От трибуната на НС едни се хвалят, други обещават, трети обвиняват, но никой не си признава-оправдава-извинява, което е естествен политически говор по нашите земи. Само изказът на двама се откроява над останалите: този на Волен Сидеров-българина и на Ахмед Доган-турчина. Дребни на ръст, но великани в изказа си. Та нали Наполеон, Хитлер и Сталин са били също такива. Не са били дангалаци като Шарл де Гол и Роналд Рейган, които освен ръста си не са имали дар словото на нашите герои. От трибуната на НС Волен се показа национално недоволен, че в България има български турци, без да уточни, че те са тук отпреди 630 години и са останали в България и след първото ни освобождение от царско-имперските руси преди 130 години. Те са тук и след второто ни освобождение преди 60 години от също така имперски но вече тоталитарни руси, като след първото освобождение, България се насели, а след второто я пренаселиха с руски българи. И докато българските турци са натикани в български гета, руските българи са неизменно във властта на България. Бяха вън от властта само за 7 години при управлението на Стефан Стамболов и за 4 години при управлението на Иван Костов. Именно за това двамата са най-мразените хора от руските българи.

Турският националист Ахмед Доган адресира посланията си към българските българи, докато българският националист Волен Сидеров адресира своите към българските турци. А управляващите ни руски българи гузно мълчат ли, мълчат. И Президент, и Премиер и Парламент, и Съд, и…Само четвъртата ни власт-медийната се чуди какво да напише, каже, покаже. Ахмед Доган се изрепчи в дядо-Благоев-градско и неговото обкръжение го акламира. Волен Сидеров назидателно законодателствува от трибуната на току що учреденото 41-во НС и всички го акламираха ръкопляскайки! Нали затова са ръцете, не главите! Само не се разбра кой е атакуващ и кой защитаващ се националист! Не се разбира, че и двамата са само изпълнители на пиеса режисирана от руските българи по сценарии на освободили-покорилите ги руски руснаци. По мълчанието им ще ги познаете! Национално предателско мълчание към този очеваден ретрограден етнически модел. С актьори на българската политическа сцена: едните платени-атакисти, другите покорени-депесисти, но и двете страни приютени в тъмната част от близкото ни минало. Две страни на един медал! От едната страна единия, от обратната-другия. Взаимно свързани и неразделни, каквито са сиамските близнаци.

“Разделяй, насъсквай и владей” е стара истина, колкото е стар света. А българите са древни не само с 1300 годишната си държава, но и преди това в руско-азиатските степи, откъдето сме дошли и където там ни връщат наследилите земите ни руснаци. Не преселвайки ни обратно там /те се заселват тук!/, а вселявайки ни техния начин на живот. Тяхната ценностна система на “Пир по време на чума!” Пирува мафията, боледува раята, както не без основание ни нарича Меди ли, Сава ли, Доган ли, знае ли човек кой е и какъв е! А европейският българин Симеон с право ни охарактеризира като български българи с чип в главата. Не уточни само, кой ни го е поставил. Чипът, де! И дали неговите баща и дядо нямат участие и заслуга за това. Явно имат, щом като са възнаградени с дворци, гори, планини. И с робско подчинение носещо лакейско удовлетворение.

Атакистите атакуват българските турци, депесистите щурмуват българските българи, а герберистите
   се чудят и се маят,
   де ще му излезе краят
на този разразил се етнически екшън. Ту акламират изцепка- сидерова, ту ласкаят философия-доганова, което още веднъж доказва, че те, двамата, са си другарчета върху които е стъпил така нареченият български етнически модел.

А Улянова-та БНТ взема дейно участие в този цирк, като ни връща в годините, когато бяхме реална руска республика с “На всеки километър”, “Демонът на империята”, “Под игото”. Естествено турското иго, сакън, някой да не спомене нещо за Русия, че…..

П.П. Жириновски е руски националист, Льо Пен е френски националист, Хайдел е австрийски националист. Първият иска в Русия отново да са тези, които бяха в СССР и Варшавския договор, че и повече. Вторият иска във Франция да няма африканци, третия в Австрия да няма не австрийци, докато българският националист е срещу българските турци, а турският срещу българските българи. Турчинът успява, след като при него вече има записани като турски много български българи. Или може би те са от онези, руските българи?!?

15 юли 2009г.

Коментари са забранени.