Уляна, Сергей, Ирина /“Върви народе възродени,…”/

Уляна, Сергей, а сега и Ирина са лицето на България пред света! Те са нашата гордост, нашето вдъхновение, нашето самочувствие, че и ние сме дали нещо на света. Оглавихме световната организация-ЮНЕСКО, за която и една западно европейка, каквато е австрийката г-жа Валднер не можа да пребори нашата Ирина. И се предаде, като даде подкрепата си на г-жа Бокова. Ликуй народе! Стари и млади, живи и мъртви, радвайте се на поредното българско признание от света!

Преди 130 години, народът ни е бил възроден от нашите възрожденци: църковни, писмовни, духовни! Имахме нашите Паисий и Софроний, Славейкови и цяла плеяда жреци на духовното слово, родени и възпитани преди така нареченото освобождение от турско робство. Това поколение си отиде до 30-те години на миналия век. На тяхно място дойде новото, революционното, военнолюбивото, атеистично-материалистичното, което властва над душата на българина и до днес.

“…без Бог, без господар,
земята ще бъде рай, ще бъде!”,

все още звучи в моите уши! И не само в моите, които десетилетия наред, без национално самочувствие пяхме:

“Върви народе възродени,
към светли бъднини върви,…”

И като резултат, черквите днес са празни, училищата се обезлюдяват-обезкървяват-с дрога зарибяват, а микрофоните казват и екраните показват новите публични лица на България. Оголени телесно, умствено нечестни, с чалгата чудесни в националистичната БТВ, собственост на /какъв ти тук Мърдок?!?/. Докато националната БНТ, оглавена от г-жа Уляна Пръмова ни връща към миналото на нейния баща, което всъщност е днешното ни настояще. Извратено, изкривено, изродено, така че възрожденското на нашите деди вече звучи като:

“Върви народе изродени,
към мрачни дни се ти върни,…”

На финала българката Ирина Бокова победи египтянина Фарук Хосни и оглави организацията за науката и културното наследство. Като културно наследство нейното обкръжение остави мавзолея на заменилия Бога техен идол-Георги Димитров. Като културно наследство за идните български поколения, нейните съпартийци днес, ще оставят бъдни руини на морето, планината и полето. А тя световно ще обгрижва древните, Господи!

Изборът на българката Ирина, както изборът на българката Уляна, така и изборът на българина Сергей е днешната наша национална гордост. Как такива светли личности можа да излъчи един народ, сочен с пръст от цял свят като изостанал в европейското си развитие. Де където има зулум, има замесен и българин. Крайно време е пресата по света да се освести и да бъдат честни към нас като народ с тринадесет-вековна история.

Сто деветдесет и седем държави са членове на оглавяваната вече от г-жа Ирина Бокова световна организация. САЩ като държава без културно наследство като българското, член ли е на ЮНЕСКО, след като преди години заяви, че не може да финансира културна организация с политическа насоченост. От Съветския съюз овладяна и използувана за подклаждане на революции за национално и социално освобождение в “колониалните” държави, подобно на френската, великата октомврийска,…. деветосептемврийската, рожба на която е и г-жа Бокова. Избрана днес да оглави ЮНЕСКО на сакралната за българите дата-23 септември. Дата на септемврийското въстание, която услужливо към авторите му, днешните средства за масова информация забравят да коментират.

“Септември, септември,
о месец на кръв,
на подем и погром,…”

отново звучи в моите уши!

Това е нашето славно минало. Но това ли трябва да бъде нашето бъдеще, се питам?

23 септември 2009г.

Коментари са забранени.