Националният капитал /посланичките/

Ирина Бокова във Франция
Меглена Плугчиева в Германия
Меглена Кунева в ЕС
Елена Поптодорова в САЩ

Нация и капитал” омесиха в едно бившите, оказали се и настоящи управници на България, които десетилетия наред свещенодействаха с КАПИТАЛЪТ  на Маркс, като в същото това време се отказаха от нацията ни в полза на чужда за нас държава. И днес чуждата за тях българска нация пришиха към собствения си паричен капитал, за да родят извратеното “Национален капитал” в лицето на настоящи техни рожби. Каква метаморфоза, каква наглост, какво безочие, какво безсрамие имат тези хора! За Национален български капитал са нарочени  симпатични български дами, които бяха, са и ще бъдат в полезрението на световното публично пространство. Всяка от тях като негласна представителка на бившата ни “тройна управляваща коалиция”, начело с автора й Президента-четворна.

Г-жа Бокова-рожба на БСП, г-жа Кунева излъчена от НДСВ, а г-жа Плугчиева излязла от ресора на ДПС-земеделието. Четвъртата дама-г-жа Поп Тодорова отсъства, може би, защото я има в екипа на г-н Първанов, при който всичко е забулено в тайнственост.

Лицето на България пред света са тези дами. Те са националния ни капитал за срам и позор на мъжкото ни политическо съсловие! Национално пред Западния свят е представен нежният пол, капитално към Източния е мъжкият произвол. Националното е символично, капиталното-олигархично, но и двете са от един корен с две разклонения! Едното с лицемерните, по женски изречени думи към Запада, второто с тъмните си мъжки дела с Изтока. Раздвоена е днешната политика на България. Да се гордеем с женското нищо, а да си затваряме очите пред голямото нещо-ограбването на България, ето това искат от нас, българските граждани, авторите на тази раздвоеност.

  • По-възрастната част от българското общество помни сагата около превземането на световната организация  ЮНЕСКО от СССР и политическата й употреба в “движения за национално освобождение” по света, което принуди най-големия й спонсор САЩ да я напусне. Така че, тя днес е колкото световна, повече си е наша рожба. Освен това, науката и технологиите са на Запад и отвъд океана, а не на Изток, на Юг и в Средния Изток, подкрепили г-жа Бокова. И за какви нейни заслуги е яростната подкрепа от “нейната” Франция, се питам?
  • Политически спорната г-жа Плугчиева участва  в оглавеното от ДПС  М-во на земеделието. Президентското мнозинство я изпрати в Германия, после я върна в България, за да оправи в ЕС собствените си бакии по програма САПАРД, а днес е в НС от квотата на БСП. В нейно лице, светът може да разбере, че ДПС е рожба на БСП.
  • Правителството на НДСВ-ДПС затвори най-важните глави от пред-присъединителната към ЕС програма така, че договорилата ги г-жа Кунева, получи нарицателното г-жа Йес /да/! Каквото предложили европейските комисари това подписала тя. Благодарение на “над-националното” управление на двойната НДСВ-ДПС в 39 НС, превърната от г-н Президента в тройна коалиция в 40 НС, проблемът с договорените от госпожата български квоти все още не е на дневен ред. Все още Турция и Македония ни снабдяват със земеделска продукция. Все още чуждите инвестиции в икономиката идват от “братска” Русия. Проблемът с договорените квоти предстои да се прояви, но тогава дамата ще е някъде из коридорите на ЕС, където се е утвърдила над-национално.

Г-жа Поптодорова е от старата генерация социалисти на българския политически небосклон. Когато тя и г-н Ал. Томов бяха политически бламирани, Президента й се отблагодари като я назначи  на най-престижната външно политическа длъжност-посланик не къде да е, а в САЩ. За какво беше този жест, така и не стана ясно на българското общество. Значително по-малка бе благодарността му към къде по-заслужилия на каузата Главен прокурор Филчев с изпращането му в Казахстан!

Тъмна и непрогледна е политиката на България през последните осем години управление “Орел-рак-щука!” Негласно през първите четири години, гласно 8-5-3 през следващите четири. Орелът, впил ноктите си в плячката България я отнася на Изток, национално обединилия българите рак я дърпа на Запад при родата си, а щуката се щуква на юг, за да осигури материално своите сънародници в чуждата за него България. И всичко това под похлупака на най-спорната в момента фигура на българската политическа сцена-Президента Първанов. Спорна или позорна е тя-предстои да разберем!

04-10-2009г.

Коментари са забранени.