Убийците-Никола Вапцаров на 100 години

“Не убивай” е шестата Божа заповед. Заповеди не се обсъждат, а се изпълняват от вярващите в Бог, за които има Божи Съд! Не и от атеистите, за които има само човешки съд, който е уязвим и заобиколим.

    В България убийството стана ежедневие. Убийство на живи хора! Убийство на човешка съвест! Убийство на вярата в хората на България, че държавата им има бъдеще! “Вяра”, че

 

“Животът ще дойде по-хубав от песен,

по-хубав от пролетен ден…” остана в миналото, защото според друг,

 

“Без Бог, без господар,

земята ще бъде рай,

ще бъде!”

 

се оказа илюзия за двама големи български поети,  върху чиито плещи дойде “Диктатурата на пролетариата”. Диктатура на пролетарии, чиято задна и съкровена цел беше да станат господари-аристократи. А след преврата им на 9 септември 1944г., те се превърнаха в господари-партократи! И цели 50 години бяха такива! Целта на другия, десето-ноемврийският им от 1989г. преврат беше от партийно-крати да се превърнат в парично-крати. И през последните 15 години, сатанинската им алчност за власт и за пари ги превърна в универсални убийци. За да станат обаче такива, преди това те превърнаха венчавката в светска ритуална пародия с “длъжностно лице”. Загърбването на това велико тайнство-съчетаването на две души и превръщането му в съвет/ски/ двустранен договор поквари семейството като основна клетка на обществото като цяло. Прелюбодеяние и развод, както и днешното свободно съжителство е в основата на днешния морален срив в държавата ни. Лъжата, кражбата и пожелаване на чуждото е естествена и неотделима част от убийството като завършек на нашето българско падение.

 

Физически убийци

 

Поръчител и извършител

е осъвременена форма на деянието убийство. Истинският убиец-поръчителят си има човек за деянието-наемният-убиец! Наемник-убиец е професия, с която той се прехранва! Изхранва и семейството си ако има такова! Храни и децата си, Господи-и-и!?! Тя е професия,  аналогична на назначения джелатин със секирата при дръвника или при гилотината в миналото, с тази разлика, че едната беше законна, другата е подсъдна. Единият практикува професията си пред огромна аудитория, другият скрито, от засада.

    Саморъчно или с посредник, насилственото лишаване на човек от живот е сатанинско дело, неосъзнато като такова от атеиста. Това предумишлено убийство е подсъдно, и за човешкия, и за Божия съд. То трябва да бъде санкционирано без смекчаващи вината обстоятелства, защото животът е даденост и само далият го има право да го отнеме. Повече от 50 неразкрити знакови поръчкови убийства през последните осем години направиха от България рай за поръчители и извършители на убийства.

 

Предумишлени, собственоръчно извършени

 убийства стават вече почти всеки ден. За съжаление възрастта на извършителите се смалява, а жестокостта им се увеличава  и разнообразява. Наличието на младежи-убийци и на  деца насилници не впечатлява вече българското общество, защото са притъпени сетивата му да разсъждава и да изживява. И да бъде съпричастно към пострадалите! Научаваме, коментираме и отминаваме без адекватно да реагираме. Безизразни, безразсъдни и безчувствени сме ние, българите, към чуждото нещастие днес! Ако има наш външен израз, говорен изказ и чувствен потрес, то те са лицемерни, щом няма последващо наше действие. Няма го мисловният разсъдък, че насилието като недопустимо действие може да сполети и близките ни хора. Няма го и чувственото изживяване, което ни отделя от животинското, прави ни човеци. Това, което се случва около нас, сякаш не е свързано с нас!

      

Непредумишленото

убийство е обект на обвинение и на защита. И на разсъждение “кой крив, кой прав”? Убийство със смекчаващи или уличаващи обстоятелства престъпление! Субективна обаче е оценката на обстоятелствата. С един или с двоен аршин се измерват те? С един аршин при демократичните общества, с двоен при деспотичните! С риск да превърна тезата си от юридическа в политическа, длъжен съм да приведа някои примери от настоящето, а и от по-далечното минало.

    Пиян руски младеж с джипа си уби младеж и осакати момиче! Оправдаха го! Английски футболен  младеж нарани български младеж. Осъдиха го! Австралийски младеж уби младеж и нарани друг. Осъдиха го! Двама български младежи заклаха приятеля си в Париж. Оправдаха ги! Руснак, англичанин, австралиец, българи бяха съдени от български съд. Максим Стависки е на свобода и прави шоу на леда! Майкъл Шийлдс получи патологична за деянието си присъда, която беше оспорена в 15 точки лично от английския Министър на правосъдието пред Кралицата да го помилва. Да помилва, не да отмени присъдата!!! Бащата на Пол Фриймън обвини България като недемократична страна, щом като съда не взе показания от двама непосредствени свидетели на деянието. На път е френски съд да осъди оправданите от българския съд двама българи убийци.

    Англия, Франция и Австралия, заедно с САЩ са доказаните най-демократични страни в света. Изкарани от българския съд като родина на убийци. Братска Русия обаче е “света вода ненапита”! Да спомним Втората Световна война и последвалият 50 годишен период от коя страна бяха те, от коя ние с Русия. Какво беше и какво е правосъдието в тези страни? И докога българският съд ще мери с различен аршин, различните дела, като представя Родината ми в негативна светлина по света?

    България не съхрани, а уби големите си поети: Яворов 1914г., Дебелянов, 1916г., Милев 1925г., Вапцаров 1943г. през монархическите за България години. При Фердинанд първи и Борис трети. България уби писателството през комунистическите си години. При Тодор Живков първи! Уби биографа им-Георги Марков.

    Днес Никола Вапцаров е на сто години. Той е национален капитал на България със своето творчество. Кой го оцени като поет и кой уби като човек, ето това трябва да бъде казано и разказано на поколенията. А не лицемерно да мълчим, за да не укорим бащата на Негово /не и наше/  Величество-Симеон втори!    

 

Нравствени убийци

    Човек не е убиец по рождение! Човек е убиец по възпитание! Човек е движещо, мислещо и чувствуващо живо същество. Още от появата си на този свят, той се учи /учат го/ да се движи,  да  мисли, да чувства! На какво се научи, /го научат/, такъв ще бъде! Човек на плътта или човек на духа? /виж Галатяни 5:19-23”- цитирам/

 

  “А делата на плътта са: блудство, нечистота, сладострастие,

    идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнования, ярости, партизанства, раздори, разцепления,

    зависти, пиянства, пирувания и тем подобни, за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.

    А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, верност,

    кротост, себеобуздание, против такива неща няма закон.” /край на цитата/.

 

    Дела и плод! Плът и дух! С плътта си, човек на дело прави едно!

От духа  си, човек като плод получава друго, като едното е коренно противоположно на другото! Дели ги само мозък-мисловното!

    Делата на плътско-материалния човек предполагат отклонение от 10-те Божии заповеди. Плодът на духовното в човека е изцяло в съзвучие на даденото му Отгоре.

    Физическите убийци убиват плътта човешка, не и душата му. 

    Нравствените убийци убиват духа човешки. А човек, лишен от плодовете на духа губи човешкото в себе си. Става част от животинското съсловие. Все едно дали е част от тревопасното или от месоядното! Дали е вкусна плячка-тревопасно или е хищник, убиец-месоядно!

    Българското общество днес е плътско, ако се позовем на оставеното ни от Св. Апостол Павел. Духовното е притъпено и е унизено. Отсъства човешкото, присъства животинското. Мнозинството е тревопасна вкусна плячка на малцината хищни убийци-всеядни!

 

П. П. Група млади /хищни/ момчета, между които убитото и ранено малтретират едно циганче в центъра на гр. София. Нравствено убити безучастно гледат сеира. Австралийско момче се намесва да отърве едното от многото и нападнат, в самозащита убива един и наранява друг. По същество той убива и е убиец. Дали обаче е непредумишлен или е предумишлен, това трябва да кажат свидетелите на деянието, които не са разпитани. Има ли смекчаващи вината обстоятелства? И което е най-важно, той както безучастните сеирджии ли, не е трябвало да се намеси в поредния български расизъм? Пиша всичко това, защото трябва да обясня на австралийските ни роднини и на зет ми в личен план, що за съд е този съд, който осъжда взаимопомощта човешка? На фона на бездушието към бедата на себеподобно човешко същество! И при отсъствие на органите на реда.

    Циганите са толкова човеци, колкото и българите! Турците-също! И арменците! И евреите, които наши безбожни наследници на Хитлер ги обвиняват за всички световни беди. Расизмът е ехо от миналото за цивилизованите общества. У нас той е настояще, за съжаление.

 

10 декември 2009г.

Коментари са забранени.