Организираната престъпност

   

    Факт е, че в България има престъпност. Неоспорим факт е, че тя е организирана, след като досега не е разкрита, доказана и наказана. Кой е организаторът й обаче, никой не се наема да каже на онемялото и оглупяло българско общество! А такъв има! Такъв не може да няма, щом като я има!

 

Конспираторите

    По времето на капитализма и фашизма, комунистите в България бяха  конспиратори. Организираха нападения, ограбваха, взривяваха, убиваха! “Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за каузата им” беше мотото в борбата им за власт! “Вълкът козината си мени, но нравът-никога!” Комунистите името си смениха, но си останаха същите рушители на държавата ни. На нашата България, защото тяхна беше, е и ще бъде Русия. 

    Когато Хитлер и Сталин си поделиха Полша съгласно договора Молотов-Рибентроп, комунистите ни бяха с фашистите, а после, когато детето Хитлер нападна родителя си Сталин /фашизмът е комунизъм в детска възраст/, те станаха антифашисти.

    Комунистите ни бяха активни борци и срещу капитализма, а днес следвайки примера на руските си родители те станаха отявлени капиталисти. Марксизъм-Ленинизъм-Сталинизъм-Брежневизъм-Живковизъм-Путинизъм-Първановизъм, …са историческата верига, родила и подкрепила такива мастити личности като Мао Дзе Дун, Фидел Кастро, Ким Ир Сен, Муамар Кадафи, Садам Хюсеин, Слободан Милошевич?  Раждала, тя ражда и сега престъпници не само спрямо собствените си народи, но и към човечеството като цяло. Осама Бин Ладен-ци и “вся остольная сволочь”, която взривява бомби, убива хора, унищожава с векове градени човешки ценности са осъвремененото им изражение днес! Те са конспиратори, които следват до болка познатия от миналото девиз: “Колкото по-зле, толкова по-добре!”

    В живия свят случайности няма. Случващото се е закономерно! Своята дейност, човек планира и организирана тук, долу, на земята! Резултатите от нея се  отчитат пост фактум. Едни от  тях се зачитат, други се отричат. А те са си такива, каквито са, независимо от човешкия субективизъм! От човешките: наивност, наглост, глупост, безочие,…, “простотия до шия”. Зависими са от Божия Обективизъм там, Горе, в Небесата! За отклонението на човека от 10-те Божи заповеди.

    “Човешко е да се греши, от Бога е да се прости!” е доказана от живота истина. Съзнателното престъпване от човек на Божиите заповеди е престъпен грях. Планиране и организиране на тази престъпност обаче е трудно изкореним и трудно простим човешки грях. За да бъде обаче опростен е необходимо той да бъде изяснен и едва тогава с покаяние възмезден.

Човешката престъпност е материална, мисловна и духовна.

 

Схема на организираната престъпност

                                            /в материален аспект/

 

      Нормален бизнес се прави с познание, трудолюбие и инициатива в подходяща за тях бизнес среда! Бизнес правят бизнесмените-условия за бизнес осигуряват политиците. Една ретроспекция на последните 60 години може да обясни бизнес-статуквото днес, в България!

      В периода 1947-1950г. едни политици насилствено промениха бизнес средата в България. Петдесет години по-късно, в периода 1997-2000г. други политици върнаха условията за нормален бизнес. Политиците си свършиха работата! Какво обаче сториха бизнесмените? 

      Бизнесмените, които изгубиха бизнеса си в края на 40-те години на миналия век не можаха да направят нищо от въдвореното им местоживеене. От затвора, лагера и от Отвъдното. Съдбата на тези, които са в бизнеса днес обаче са обект на внимание тук, по-долу.

 

Подготовката

      Комунистите одържавиха бизнеса на частниците /1947-50г./, за да станат собственици в държавното. Политиците станаха и бизнесмени. Колаборация между политика и икономика! Те станаха реални  собственици на материалните активи на държавата! Временни! Докато бяха във властта притежаваха собствеността. Назначаваха и уволняваха работниците, организираха и планираха производството, купуваха и  продаваха произведеното. Всичко това обаче, не на пазарен, а на партиен принцип! Държавно-частното планиране дължащо се на временната им собственост върху средствата за производство и партийно диктуваният пазар на произведеното предизвикаха икономическия колапс през 80-те години на миналия век! Партийните собственици разбраха, че от временни трябва да се превърнат в постоянни частни собственици!

      Като първа стъпка те трябваше да си осигурят капиталите, с които да извършат пазарното раздържавяване-приватизацията:

      -Чрез Указ 56 от 1985г. и Външно-търговските дружества по-късно те превърнаха българските капитали в “чужди”.

      -Чрез  “усвояване” на 12 милиарда долара банков външен дълг, неправомерно превърнат по-късно в държавен към Лондонския и Парижки клуб на банки.

      -Чрез изкуствено подържаните от тях няколко пъти по-ниски вътрешни цени спрямо международно-пазарните, произведената и закупена в България стока те продаваха навън с 200-300 процента печалба, което доведе до липса у нас на ток, бензин, вода,…и на хляб дори!

      -Заставайки на входа чрез скъпи суровини и на изхода-евтина готова продукция, те източиха, декапитализираха-обезцениха държавното, с печалбата от което, по-късно ги купиха-присвоиха!

      Като втора стъпка трябваше да елиминират участието на бившите собственици на земя и предприятия чрез:

      -инспирираната от тях трицифрена инфлация  и банкови фалити, които ликвидираха спестяванията им.

      -отложената във времето /след приватизацията/ реалната  реституция на съсипаната и обезценена тяхна собственост.

      -масовата-бонова приватизация, извършена преди касовата.

      Като трета стъпка, те прогониха и малкото западни инвеститори, решили се да правят бизнес в България! Не и руските обаче, настанили ги трайно у нас като свои родители и учители!

 

Реализацията

      След като подготовката беше завършена: хората обеднени, магазините опразнени, обектите за приватизация обезценени, а те самите опаричени, можеше да започне и самия приватизационен процес. Загубата на политическата власт на 4 февруари 1997г. беше желана от тях, след като те вече имаха икономическата власт. Беше подарена на ОДС.

    И процесът стартира в името на обеднените и разорени, за радост и удовлетворение на обогатените. Бяха осъществени, не случайно отлаганите, реституция и приватизация на вече фалиралите предприятия-непосилно бреме за държавния бюджет, по единствено възможния  начин-пазарния. Който има пари-купува! Който е направил РМД-получава предприятието, за което няма купувач! Кой ги изкупи и кой получи-само слепите не видяха и тъпите не разбраха! Нагли и безсрамни са твърденията на обогатилите се от приватизацията комунисти-чекисти, че Иван Костов е ограбил и съсипал активите  на държавата. Че не ги е продал за 30 милиарда! И че ги е дарил на СДС-арите, в което Петър Стоянов го обвини, че не е сторил! А истината е, че СДС и Иван Костов незаслужено понесоха пасивите.

 

Политик и бизнесмен

      Политиката е професия! Бизнесът /наемен и частен/-също! Две различни по своята същност и предназначение човешки дейности, но зависещи една от друга! Всяка от тях има разрешен, допустим периметър на действие. За политиците е морално-професионален, за да бъдат избирани на избори, а за бизнесмените е материално-професионален, за да просперира бизнесът им. Прекрачването на тези граници е корупция, която дава незаслужено предимство и на корумпирания политик и на корумпиращия го бизнесмен пред честните им конкуренти. Независимо коя е водещата страна в корупционната схема! Съблазняваната или принуждаваната! Корупция има навсякъде по света, където двете професии са представени от две отделни личности-политик и бизнесмен.

       Съвсем друга е ситуацията, когато представители на двете професии са обединени в една личност! Когато политикът е и бизнесмен, а бизнесменът-политик, така както е в България. Както е и в Русия, където бизнесменът Роман Абрамович е и губернатор! Колаборацията между двете професии е нов световен феномен, непознат в южноамериканските олигархии, с които ни сравняват някои анализатори.

      За да има проспериращ бизнес, необходим е обект-материални активи /за предпочитане собствени/ и субект-бизнесмен, който ги прави работещи!

Собствеността

като обект на бизнеса

      Собственост като материален актив е във вид на пари /налични, банкови авоари, акции във фирми,…./ и движими и недвижими средства за производство /земя, сгради, машини,…/.  Преди 1944г.  безимотните ставаха комунисти! Имотните не се занимаваха с идеологии, а с бизнеса си на село и в града и затова бяха имотни!

      В резултат на приватизацията, комунистите от временни се превърнаха в постоянни собственици на държавните предприятия. Спечелиха от масовата приватизация с властта си, а от касовата-с парите си. При Костов, на изпадналите в колапс предприятия, а при Симеон и Станишев на силно печелившите с монопола си и стратегическо значение за държавата фирми.

      В резултат на реституцията, бившият собственик получи опосканата и зарязана от ТКЗС своя земя, но не и сградения фонд с прилежащата към него земя. Получи разрушените и обезценени свои фабрики, работилници, магазини,…! Гола земя от земеделеца и голи стени от фабриканта, занаятчията, магазинера,…Това върна на хората реституцията! Това са така наречените “реститутки”!

        

Бизнесменът

като субект на бизнеса

      Бизнес под аренда или чрез концесия не е равностоен на този с лична, частна собственост върху материалните активи. Желанието на всеки бизнесмен е да притежава активите. Приватизацията продаде-даде, а реституцията върна собственост. Двете родиха частни собственици, които можеха да започнат бизнес със сдобилите се активи!  Хората на село като фермери с върнатата им земя в реални граници, както и с предложените им за изкупуване чрез купюри и налични пари сгради, техника и животни, а собствениците на земя покрай морето и планината като хотелиери на малки семейни хотелчета и бонусите към тях! Върху собствеността на земята се гради бизнесът земеделие, а земята съчетана с красотата-бизнесът туризъм. Те са били и ще бъдат гръбнакът на българската икономика. Но днес те не са! Земеделие се прави с приемственост на знания и любов към земята, както със сгради и техника. Няма ги! Има новите ТКЗС-Орсовките! Хотел-мастодонтите по морето и планината са аналогия на ТКЗС из полята! Те са комунистическото ни минало, но не и европейското ни бъдеще!

   

Организаторите

      Тоталитарната комунистическа иерархия е желязна! Непробиваема и неразрушима е! Организацията й е непоклатима! Съществуването й е неотменимо! Прекрасно доказателство за това е, че комунистите и днес са във властта и се разпореждат със собствеността в селото и в града! Те са и на пазара със стоки и услуги! От тях зависи бизнес средата. Те са навсякъде и затова България е еталон за бедност и престъпност в ЕС! По тяхна вина! Бедност, защото те-контролиращите собствеността не са бизнес-производители, а са бизнес-потребители. Те нямат визия за бъдещето, а са антика от миналото, когато живееха на гърба на държавата! Престъпност, защото те по природа са престъпници! С оръжие в ръка тогава взеха властта, с оръжие в ръка днес се разпореждат със собствеността. Убийствата посред бял ден в центъра на града са от килър-извършители, но поръчителите са във властта, за да станат притежатели на собствеността. На придобитата и на нарочената за придобиване! Жертви са тези, които прекрачват границата на позволеното им в партийната иерархия на място /село, град, столица, държава/, на обем на бизнеса и на влиянието им в обществото. Който се отклони и се надцени бива застрелван показно и ненаказано, за назидание и предупреждение към други, които биха се осмелили да прекрачат тази граница.          

      По своята същност бизнесът в България днес е прекупваческо-потребителен, а не производителен. И е цинично грабителски. Основаха кооперациите на село, не за да има земеделие, а за да съхранят властта си над кооператорите! Обсебват земите и съсипват красотите по морето и в планините не за да има перспективен туризъм, а за печалба сега, веднага! 

      Комунизмът дойде от изток, така както всички европейски беди дойдоха оттам! Хуни, татари, османи,…а и ние сме от там. Но вече облагородени и възродени, защо ни беше нужно да се връщаме отново там? И да пуснем тук, у нас, източните олигарси, а не западните бизнесмени? Едните на регреса-другите на прогреса!

 

Национално-политическа престъпност

/в мисловен аспект/

    Над 150 знакови убийства на известни личности бяха регистрирани през последните 20 години. Публични разстрели на оживени места, посред бял ден! Неразкрити и ненаказани досега! Случайно ли е това, всеки сам  трябва да потърси отговор за себе си, след като липсва адекватно публично обяснение. Отсъства разграничението между криминална престъпност и национално-политическа престъпност. Престъпност на битово ниво и такава, която продава, разорява, съсипва държавата. Отсъствието на това разграничение е престъпление с национално значение, защото въвежда в заблуждение редовия български избирател относно случващото се в  държавата му. И до днес той няма отговор, как така нормалният западен бизнесмен отсъства в българската икономика, а приоритетно присъства източно-мафиотския. Това мисловно затъмнение е по-голямо престъпление спрямо българина от материалната му недостатъчност.

    Криминална битова престъпност има навсякъде по света. Национално-политическа престъпност има само в политически зависима страна, каквато е България. Проблемът с организираната престъпност днес не е толкова в “наглите”, които са криминални насилници, много повече е в слугинския антидържавен монопол в информацията, съдопроизводството, енергетиката,…политиката, които увреждат мисловно редовия български гражданин, който вече двадесет години се лута от “Осанна!” до “Разпни го!”.  И ще продължи да греши в избора си на избори.

 

Житейската престъпност

/в духовен аспект/

    Раждането на човека му е даденост! Земната му смърт е даденост! Как човек да изживее живота си между тези две състояния му е даденост с десетте Божии заповеди, които го правят богобоязлив. Правят живота му достоен и щастлив. Неспазването им е причина за мисловната и материална човешка престъпност. Тези  три дадености са в основата на човешкия живот и затова апелът към отделния човек може да прозвучи така:

Раждането приеми такова, каквото е!

Със смъртта се примири, когато, където и каквато да е тя!

Заповедите  изпълни, доброволно първите четири, задължително останалите шест!

     Борбата с организираната престъпност в България трябваше да започне в духовно-църковната власт, която не съхрани вярата на българина в Бога. И на страхът му от Божие правосъдие! ДС-досиетата на духовната власт-на първо място. На второ място, на мисловната власт в лицето на информационните манипулатори и на национално-политическите предатели. Най-накрая трябваше да са хората от материалната власт, които незаконно се обогатиха. За съжаление на преден план днес у нас е борбата с криминалната престъпност. Отсъства борбата с национално-мисловната и най-вече с духовно-църковната престъпност. Духовно богатият човек не е престъпник. Мисловно осъзнатият-също! Отсъствието им приобщава човека към животинския свят, при който върлува законът на джунглата.

 

 

 Вродено /дадено/ и придобито /заработено/.

 

    -Неограничени са човешките възможности като човешка дейност!

    -Ограничени са човешките възможности като краен резултат от тази дейност!

 

    – Неограничено е човешкото знание във времето и пространството!

    – Ограничено, недостижимо е абсолютното познание!

 

    -Неограничено е духовното усъвършенстване на човека!

    -Ограничено е в рамките на дадените му Отгоре Библия, Корана,…!

 

    -На човек му е дадена възможността  за избор на начина си на живот!

    -На човек му е отнета възможността за различен избор от зададения!

 

    Отклонение от зададено-даденото е временно, защото е наказуемо! Долу или Горе! Материално, мисловно и духовно, които развращават или чрез покаяние и опрощение-облагородяват! 

    От къде идва при раждането си човек и къде отива след смъртта си! Идва и отива! Ражда се и умира! Между тези две състояния има един безкрайно малък спрямо вечността, времеви период-човешкото пребиваване тук, долу, на земята. Дали той е от двадесет, или от сто и двадесет години има значение само за временно пребиваващите на земята, но отнесен към необозримите времена: на това преди раждането и на онова след смъртта, този отрязък от време е пренебрежимо малък като количество време, но е с огромно, капитално значение като уплътнено с човешки дейности време. Като начин на живот на всеки човек сам за себе си! За да бъде изяснен проблемът с естеството на човешката дейност между раждането и смъртта му, има значение идването му в земния живот, а не отиването му от него, защото:

    -отделният човек и обществото като цяло имат интерес, длъжни са да оценят и оползотворят това, което с идването на живота му е дадено, заложено е при раждането. Като наследено и или като Отгоре му вменено. Вроденото е даденост, която може да бъде установена и оползотворена, независимо от къде идва тя. Произходът на вроденото в случая е без значение. То не е толкова важно, защото е от миналото време. От къде идва, в някаква степен може да бъде разгадано чрез същността му. Дали е наследено или Отгоре на човек му е дарено.

    -От изключително значение е къде отива човешкото “Аз” след смъртта му, защото то е в бъдещото време.

Щом има идване, не може да няма отиване!

    Отиване къде и с какво облекло човек преминава в Отвъдното? Какво носи със себе си? Голичък, с нищо сторено през живота си, ли се преселва? С бойни доспехи и с извършени насилия, за които следва да отговаря, ли? Или с добри дела към сродните чада, които са бонус за вечното. Така че, как човек е изживял земното си пребиваване е от изключително значение за небесното му пребиваване. Това в личен план. Освен това, от голямо значение е какво той ще остави след себе си на идващите поколения! Материални, мисловни и духовни ценности, които градят, осъзнават, облагородяват, или материални, мисловни и духовни престъпления, които рушат, заблуждават, развращават!

 

Форма или съдържание,

външно или вътрешно,

за пред хората или за пред Бога!

 

    -Построяването на сгради, обсебването на земи, гори, води и красоти са външната, за пред хората, форма и тя не подлежи на обвинение или възхищение, ако не е изяснено вътрешното, за пред Бога съдържание! Дали тези материални ценности са дело на благороден градеж или са дело на престъпен грабеж?! Дали облагородяват ползващите ги или ги развращават!? От  изключително значение е, как и с какви средства е построена една сграда, е придобита земя и гора, е консумирана вода и красота, за да бъде тя ценност.

    -Детски, училищни и университетски сгради са външната, за пред хората, форма и те не трябва да бъдат обект на обвинение или одобрение, ако не е изяснено вътрешното, за пред Бога съдържание на онова, което се преподава там. Дали преподаваната в тях материя облагородява или развращава!

    -Черкви и манастири, катедрали и зали, джамии и синагоги като сгради са външната за пред хората, форма и те не трябва да бъдат обект на обвинение или преклонение, ако не е изяснено вътрешното, за пред Бога съдържание на онова, което се проповядва в тях! Дали проповядваната там материя приближава и приобщава хората един към друг или ги разделя и раздалечава?! Дали е вестител на светлината или е проводник на тъмнината!?

 

03-02-2010г.

Коментари са забранени.