И сам войнът е войн

     Оказа се че България е мафиотска държава. Действията на право-охранителните органи доказват това мое твърдение. Кодовото название “октопод”, характеризиращо престъпността беше разчленено на десетки по-малки, но не по-малко екзотични названия на полицейски операции при залавяне на лица нарушили закона. Както операциите, така и заловени-задържаните са с наименования, които въздействат върху нас, потърпевшите, със силата на изказа си. Педагогически, психологически и психически издържани са те, щом като “виновникът” им е с най-висок обществен рейтинг. Обработката на общественото мнение е най-важно в една мафиотска държава, каквато явно е милата ни Родина, България.

    “Ние /МВР/ ги хващаме, те /Съдът/ ги пускат!” е не по-малко екзотично твърдение от най-високо иерархично ниво, каквото е Главният полицай на републиката! Бойко Борисов преди, Цветан Цветанов сега! По време на първия преди имаше десетки знакови убийства, неразкрити и ненаказани до сега. По време на втория сега има десетки разкрити, но все още ненаказани обирджий на държавата. Кои и къде бяха преди и кои и къде са сега престъпилите закона? Първите бяха на президентско-правителствено, държавно ниво, днешните са на градско, местно ниво, което недвусмислено доказва, че държавното е или изкоренено, или е изоставено. Държавното обаче е свързано с политическата ориентация на държавата, докато градско-местното е на вътрешно, криминално ниво. Кой откраднал, кой неправомерно се облагодетелствал, но не и каква да бъде държавата ни? Западна, с върховенство на закона за всички, или Източна, в която действа законът на джунглата. Силният с власт и пари изяжда слабия без връзки и пари.

   

Барикадата

    В България днес се води война с престъпността! Министър Цветанов, с пълното съдействие на Премиера Борисов е издигнал барикада между право-охранителните органи и нарушителите на закона, наричани престъпници, преди Съдът да ги е осъдил. А престъпник е човек с влязла в сила присъда, не и преди това. Това, което четем и слушаме днес е девалвация на световно-утвърденото определение за престъпление и престъпник. И след като “престъпникът” бъде оправдан от Съда, какъв вече ще бъде той, се питам? Ви питам?

    В една правова държава, от едната страна на Барикадата са полиция, следствие, прокуратура и Съд, а от другата са нарушителите на закона! Войната на МВР в лицето на Министър Цветанов със Съда в лицето на ВСС, поставя Съда от другата страна на Барикадата. На страната на престъпността! Последните разкрития за корумпирани съдии от висшия съдебен ешелон потвърждава това. А това вече е война с предизвестен краен резултат. Ясен и за най-предубедения поддръжник на днешното статукво, което характеризира държавата като не правова. Определя я като мафиотска.

 

Рибите

    “Рибата се вмирисва откъм главата!” е мъдрост доказана от живота. -/-Купете си риба, оставете я да се развали и се уверете, че това е така!/ Обяснение на горе-описаното несъответствие при двете страни на барикадата се съдържа в тази мъдрост. Глава на държавата България по Конституция е Президента Първанов. Глава на БПЦ /Българска Православна Църква/ е Патриарх Максим! Глава на реалното управление на България е Премиерът Борисов. Трите глави са отговорни за състоянието на българската нация. Първата-мисловно! Втората-духовно! Третата-материално! Мисловната е със закрепостено източно подсъзнание! Духовната е с еретично-материалистично подсъзнание! Материалната с действията си игнорира изцяло първите две глави, което е основният неин управленски недостатък. Волен или неволен! Планирано годен или професионално негоден е той! Борисов целува ръка на Максим и забрани на своите да говорят за Първанов. В момента тече ялова, не по същество полемика между Президент и Премиер. Общи приказки предназначени за зарибеното българско общество. Не за източното подсъзнание на единия от другия, довело до допълнителното поробване на България от Русия! Не и за миналото, може би и настояще на втория от страна на първия. И двамата с най-висок  обществен рейтинг! И аз много често се питам, риба с вмирисана глава ли съм, щом  като съм част от това общество. Всички, всеки сам за себе си би трябвало да си отговори на този елементарен въпрос, след като Родината му-България е на последно място във негативните европейски класации!

 

Престъплението

    “Разделяй, /насъсквай/ и владей!” е средство на диктаторите да консумират властта и парите на всички нива! На местно, държавно, регионално, континентално, световно ниво. Полицейските спец-операции на местно, градско-селско ниво отделя така наречения престъпен контингент от останалите хора в населеното място. Престъпният контингент на държавно ниво засега е недосегаем /защо ли?/. На първо място са хората от президентско-правителствено ниво, които са с източно мислене. Не на последно място са хората на партийно ниво, които разделиха и обособиха големи общности от народа ни и ги противопоставиха една на друга! Турско-етнически срещу българо-националистически. И двете по своята същност са национал-шовинистически! Фашистко-комунистически са. С ръководства подчинени на българското ДС, която е клон на руското КГБ/ФСБ. Аналогично е разделението и противостоенето на Източната БПЦ срещу Западно-Католическата и другите християнски деноминации! Нима Исус Христос не е Господ за всички християни?!

    Българският избирател даде “Вся власть Борисовом!”, както в Русия преди време имаше “Вся власть советом!”, а днес има “Вся власть Путином!”! Сталин се възползува от узурпираната власт! Путин се възползува максимално от олигархично дадената му власт! Борисов не се възползува от демократично получената власт! Не раз-секрети мисловната /Президентството/ глава с цел да я побългари!  Не раз-секрети духовната /Синодът на БПЦ/ глава, от сатаната да я спаси! Не раз-секрети досиетата на Прокуратура и Съд, които са в ролята на справедлив земен арбитър във всяко цивилизовано общество. А цивилизовано ли е българското общество и какви сме ние, като съставна част от него, се питам! Ви питам!

 

31 май 2010г.

Коментари са забранени.