Светата Софийска Троица /ССТ/ /Софиянски – Павлов – Янев/

Кметът, трети мандат, на София – Стефан Софиянски има две „оторизирани ръце“, на които е делегирал права – от негово име да вземат капитални за гр.София решения. Едната – Любомир Павлов, като мениджър на Общинска банка и другата – Стоян Янев, като Гл. Архитект на гр. София. Парите на софиянци на първия, инфраструктурата на гр.София на втория, а услугите на гражданите, кметът е оставил за себе си. А къде е общината с 52 – та си, избрани от софиянци, общински съветници и каква е тяхната роля? Те са си там – на Московска 5, така както Мин. Председателят е на Дондуков 1, Президентът – на Дондуков 2, а Председателят на НС е на бул.Руски срещу коня на ЦАР ОСВОБОДИТЕЛЯ – все домашни места за посещение на позабравените напоследък кмет Лужков, Президент Путин, Председател на ДУМА – та! Общинските съветници заседават, но не се карат, гласуват, но не избират, решават за себе си, но не работят за софиянци и София. Те са фон на софийската псевдодемокрация. Реално действащите лица са кметът Софиянски и двете му ръце!

ОБЩИНСКА БАНКА

Делата, за парата, на ръката Любомир Павлов бяха невидими! Допреди няколко седмици не се знаеше „кой пие, кой плаща“ в банката. Знаеше се само, че тя работи ефективно и че е много добра банка, ако че дивидентите постъпващи в нейния основател и притежател – Софийска община бяха символични. Никой обаче не казваше, че тя като привилегирован субект, обслужващ приоритетно общински обекти не можеше да не бъде добра. И че по-голямата част от дивидента естествено е отивал при нейния нов, привилегирован собственик, който както се разбра не е общината. Задача с едно неизвестно /кой е новият собственик?/ предстои да реши съдебната власт.

ИНФРАСТРУКТУРА

Делата, на ръката Стоян Янев са видими с просто око. Те са застрояването на столичния град конюнктурно, на парче, без Генерален план и без визия за бъдещето на града.

Пътят на гр. София към Европа в буквалния смисъл е към Калотина през Сърбия и към Видин през Румъния, а не към Русе за Русия. Необяснимо или лесно обяснимо вече е, че по единия от двата изходни за София, пътя – Ломско шосе, от надлез Надежда до края на града, в рамките на 3 /три/ километра разстояние са построени и функционират 10 /десет/ бензиностанции, като пътната инфраструктура покрай тях е от преди 30 години. На три километра надупчен път – 10 на брой, на световно ниво, бензиностанции! „На гол тупан – чифте пищови!“

На бъдещата проевропейска магистрала Калотина – кап.Андреево на Околовръстния път – северната дъга, стои строен, недостроен, спрян и все още от българския Съд неизяснен „Обект за формулация на препарати за растителна защита“ на ф – ма АГРОТРЕЙД ООД – София. Една втора АГРИЯ /първата е в гр. Пловдив/, само на 1,5 километра от ж.к.ОБЕЛЯ и на 2,5 километра от с.Мрамор – община Връбница, на пътя на северозападните за София ветрове, при минимално допустими 3 /три/ километра до най-близкото населено място. Разрешение за построяването му е дадено от Гл.арх. с заповед РД – 50 – 09 – 558/01 – 12 – 1993г. За по малко от два месеца бяха осигурени всички необходими разрешения, като едновременно с това се строеше! След моя обоснована жалба на ищец, започна съдебна процедура: СГС – ВАС – отново СГС, която продължава и до днес. Дванадесет – годишното съдебно протакане и издаване на оборими съдебни решения се дължат на неверни, конюнктурни доказателства. За да може да приключи тази одисея, следствието трябва да ги разследва, а прокуратурата да повдигне обвинение за административно нарушение от страна на Гл. Арх. Стоян Янев и предхождащите го експерти, вещи лица и държавни институции, за да може Съдът да я реши. Хронологията на съдебния процес доказва тази необходимост:

Предстои ново решение на СГС, надявам се този път по същество. Възползувам се от случая да призова Софийска градска прокуратура да се самосезира за да провери има ли закононарушения от оторизираните по случая органи. Материалите са в Съда, а копията в редакцията.

КОНЦЕСИЯТА

Ограбване на потребителите на услугата – концесионираните и обогатяване на потребителите на ограбеното – концесионера! Това е концесия „ала Софиянски“ на Софийска вода, Чистота – Волф – Дитц, на паркинги и гаражи с паяци обслужвани от полицаи, предстоящо концесиониране на трамвайни и бус спирки и следващо на междублокови и междукъщни пространства, та и на жилищата ни барабар с нас вътреживеещите в тях! И на кучетата, моля ви се!?!

Концесионният модел Софиянски успешно се усвои и от управлението Сакскобурготски върху държавата ни. Концесия върху външния дълг, на митниците с Краун Ейнджънс, на автомагистрали без търг и съдебен контрол, на паметници на културата, на летища и пристанища,…

Концесиите Софиянски – Кобурготски доказват неспособността им да правят това, за което са избрани и да получават онова, за което са дошли в управлението, каквото и да струва то на избралите ги. А то не е никак малко. Един пример с концесията Софийска вода.

Рилска и Витошка вода с водохващане на кота над 1500м, с предостатъчен дебит и с естествено налягане при потребителите, с изградени водохранилища и пречиствателни съоръжения и с макар и остаряла, но налична ВиК мрежа. Сключен е концесионен договор с, твърди се, английска фирма, но ако съдя по начина й на работа, тя не е в услуга на потребителите, а е в услуга само на себе си. Реалната й дейност е наемане на помещения и оборудването им с програмна мрежа, която обхваща всички потребители на вода, остойностяване на изразходваната вода и събиране таксите от потребителите. Само това! Всички останали ВиК дейности се извършват от контрагенти – подизпълнители, включително и отчитането на разходваната вода на място. СОФИЙСКА ВОДА е една намърдала се между производителя на услугата и потребителя й, което оскъпява самата услуга. Тя е паразитно образувание.

В потвърждение на горното е замяната на остарялата и запушена с котлен камък водопроводна тръба в с.Мрамор – София, от централния водопровод до шахтата ми с водомера, под пътна артерия, на разстояние 14 – 15 метра. Тази замяна беше реализирана от контрагента на СВ – Промстройинженеринг за два дни от 8 човека и 6 машини. Дейност, която преди 30 години, аз и баща ми с ръчен свредел, а не с къртица, свършихме за един следобед. Разточителна дейност, която нито един частен концесионер не би допуснал, ако беше производител на услугата. В случая той я калкулира на потребителя. Лесно и просто!

ЗАЩО Е СКЪПА СОФИЙСКАТА ВОДА? ЗАЩОТО КОНЦЕСИЯТА НЕ Е ДОБРА. Концесиите в България не са добри, защото концесионерите обират парата, а работата си вършим ние, българите така, както си знаем! Кой и защо ли ги сключва тогава?

КМЕТЪТ И НЕГОВИТЕ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ

София е синя, но сини ли бяха и са кметовете й?

Син ли беше първият кмет на София Каракачанов младши, син на генерала от ДС – Каракачанов старши, с когото имахме честа да се запознаем в едно ТВ предаване?

Син ли беше следващият кмет – проф.Янчулев, който много говори, но нищо не прави, докато ДС – мафията се роди.

Син ли е следващият и настоящ трети мандат кмет на София – Стефан Софиянски, който малко говори по същество, но много сътвори в синя София. Сътвори много неясни неща, които предстои да се изяснят.

Планът на ДС – КГБ за своето СДС на своите Желев, Симеонов, Берон, Ганев,…се провали, защото в него надделяха чуждите за тях Филип Димитров и Иван Костов. За връщането на своята рожба – СДС обратно в своя проруска орбита те заложиха на разбиването и превземането му отвътре, чрез честолюбиви, властолюбиви и сребролюбиви хора с чисто минало и старателно изграден обществен имидж. С впечатляваща външна обвивка, но със злокачествено вътрешно съдържание.

Председателят на Комитета по пощи и съобщения – експертът Софиянски беше показно уволнен. При издигането му за кмет на София през 1995г. беше проведено активно мероприятие за допълнителен имидж с фалшивата БКП членска книжка. Основните му опоненти от БСП и за трите мандата, не случайно бяха все провалени, в очите на избирателите, политици. Венцислав Йосифов – шеф на фалиралата ПЧБ, Румен Овчаров – министър на енергетиката, когато нямаше ток, Стоян Александров – министър на финансите, когато се срина финансовата система. През всичките години на кметуване, от 1995г. до сега, той се радваше на медийно благоволение, за разлика от съпартиеца си Иван Костов. Та нали и двамата, като седесари бяха отговорни за стореното от СДС в София и за България. Аферата Сапио, аферата Чьорни, БАЛКАН, БУЛБАНК,…са обвинения смешни, жалки, тъпи, безумни, доказващи безсилието пред човека довел СДС в ЕНП, а България в НАТО и ЕС. Докато Общинска банка, Софийски имоти, всички концесии, МЕТРОТО, безразборното строителство са все доказуеми обвинения към другия, предал СДС и свързал София с Москва, седесар. Българските олигарси с руските им събратя.

От негово име и с негова протекция Гл. Арх. Стоян Янев съвместно с другия син лидер министър Бакърджиев решиха и разрушиха паметника на комунистическата култура – МАВЗОЛЕЯ физически, а днес другият, духовният монумент – Партийният дом превръщат в дом на демокрацията, в НС! И днешното и утрешно младо поколение няма да имат нагледен пример, какво е било и какво не трябва да бъде. Другото строително постижение е МЕТРОТО, което вече знам защо е оборудвано с руски Москвичи, пардон мотриси, които са плод на нерушимата Софиянски – Лужкова дружба. Аналогично на Свинаров – Сергей Ивановата дружба за ремонта на МИГ – 29. Или за Милко Ковачевата за АЕЦ Белене. Или за Бакърджиев – Чьорновата за едноличния монопол на МОБИЛ ТЕЛ на българския пазар.

Досъдебната власт днес е активирана /от кого?!?/ в две посоки. Едната срещу Иван Костов за разрушаване на имиджа му, другата „срещу“ Стефан Софиянски за утвърждаване на имиджа му. И двата, така наречени, обвинителни актове не подлежат на осъждане. Първите, защото не могат да бъдат осъдени, а вторите, защото не трябва да бъдат осъдени! Съдниците сме ние, избирателите!

П.П. Софиянски избяга и се скри в 40 – то НС и в ЕС оставяйки концесиите си на нас, потърпевшите! Любомир Павлов напусна рожбата си – Общинска банка, след като тя вече не е общинска! Стоян Янев „подаде оставка“, без да даде обяснение за новопостроеното в София! Доброволната раздяла на тримата с трите най-престижни поста в град София, случайно ли е! И защо това не впечатли правоохранителните органи, питам? Нормално е да попитат всички, загрижени за града си, софиянци!

Коментари са забранени.