Флотилия на свободата

     Форумите на седемте най-развити в икономическо отношение държави в света се провеждат в обсада от така наречени анти-глобалисти. Неидентифицирани субекти като народност, идейни убеждения, и неясно финансиране показваха на света обратната страна на човешката природа. Обръщаха коли, чупеха витрини, палеха,… атакуваха силите на реда с всевъзможни средства. Кой е поръчителят, кой е организаторът им, кои са извършителите така и не стана ясно на световната общественост?

    Кой е поръчителят, кой е организаторът на “Флотилията на свободата”, какви и чии са корабите, кой финансира мероприятието, кои и какви са участниците в него, за да се стигне до отнемане на девет човешки живота, ето това трябва да е на вниманието на световната общественост. Отнети са човешки живота от човеци, което не е човешко право. Отнемането на човешки живот е убийство, а на човек е заповядано “Не убивай!”. И всичко, което е свързано с такова деяние е наказуемо. Ще бъде ли наказано в случая? Ще проработи ли съвестта на участвувалите? Ще бъде ли поета вина от участниците и от двете страни? Ами от изпроводилите ги от Турция и Гърция от една страна и от Израел от друга? Това международни води, блокада, милосърдна мисия със стотици “пасажери” на борда освен екипажа, хеликоптери, фрегати, броне- и спасителни жилетки,…са само следствието. Важна в случая е причината, за да се стигне до тази човеко-убийствена кървава баня. Каква е целта на едната страна, каква на другата?

    Омерзен съм от разказа на Светослав Иванов и Валентин Василев в “Тази сутрин” на БТВ на 3 юни 2010г. участвали в средиземноморската трагедия, представена от тях като екшън. Доволни и щастливи че са живи, разказваха на надпреварващите в любопитството си г-жа Цолова и г-н Николаев. Недоволно-докачливи обаче са от отношението към тях от израелските власти. Без четки и паста за зъби, без бельо за смяна, без студена вода и о, боже, без лекарството за високо кръвно на единия. А той изрази доволство, че е имал възможност да участва в реален екшън! Само не каза изпратен от медията си ли беше там, срещу заплащане от някого ли, безкористно-доброволно заради своя кауза ли, или доброволно заради адреналина в себе си?

    На един му гори домата, друг си пали лулата!, това на практика е открито демонстрираното участие на БТВ като медия, заедно с не без-известната Ал Джазира в трагедията. От създаването си чрез ООН, държавата Израел е в враждебна обсада. Непризнат и нападан от съседите си народ, принуден да се отбранява, в началото-военно, а по-късно от терористи. Радикалният ислямизъм няма нищо общо с божественото в човека, щом като насилва и убива себеподобните си. А в Близкия и Среден Изток, той е норма на човешко поведение! Човек, който го защитава или участва с него е или наивен или се превръща в част от него.

    Българи-арабисти се надпреварват да ни обясняват случващото се в Близкия Изток. Увредени идейно ли са или са платени партийно, щом като никой до сега не обясни защо в близко-източния конфликт САЩ  стоят зад Израел, а СССР и Русия зад арабските страни? В САЩ черни и бели, християни и мюсюлмани живеят в мир и съгласие и няма как те да не желаят араби-мюсюлмани и евреи-християни да живеят по същия начин в близкоизточния район. Това е толкоз просто и логично!? В Русия, а днес и в Турция това не е така. Както Турция, така и Русия, бяха Империи, налагащи със сила своя вяра, език, обичаи на покорени другоетнични, другоезични и друговерски народи. Там имаше геноцид, има го и до днес над арменци, кюрди, чеченци! Партията на премиера Ердоган е ислямистка и ако не са военните в Турция като съставна част от НАТО, Турция би се превърнала от светска, каквато все още е в ислямистка, каквато е Иран. Верският радикализъм, а не политическият реализъм да определя управлението на страната! Последните събития показват, че Турция на Ердоган се отдалечава от Турция на Кемал Ататюрк, въпреки съпротивата на прогресивно-светската и военна част от турското общество. На добрите отношения между военните в двете страни противостои верската политика на Ердоган-истите. Планираната и реализирана провокация в Средиземно море е част от зловещия план за тотална ислямизация на Турция, но на света е достатъчен един верски Иран. Два ще му дойдат в повече! Така че, всяка подкрепа на този план е престъпление към човечеството.

    Евреите са библейски-Богоизбран народ. Повечето от гениите на света, искаме или не искаме ние, от останалите народностни групи, са с еврейски произход, За мен обаче, евреите са като всички останали човешки същества по света. Такива, каквито са и негрите, жълтите, червените /не марксистите естествено/. И като такива, престъпление беше унищожението на 6 милиона от тях по време на Втората световна война. Престъпление е и отказът на част от света да ги има там, където светът в лицето на ООН е определил те да имат своя държава, свой живот. Държавата Израел е светска държава, в която живее, труди се и более за постигнатото от труда си евреинът. А то не е никак малко! И в техниката, и в технологията, и в биологията, и в човешките взаимоотношения. Така наречения еврейски ционизъм не е християнски радикализъм като ислямския. Радикализмът носи омраза между хората и разрушение на построеното, докато Израел твори, гради, не руши. И воюва, когато е отречено правото му на съществувание. При всяко стълкновение има нападение и ответна защита. Има нападащи и защитаващи се! Хитлер, Сталин и Япония нападнаха, а Англия и САЩ се защитиха. И тук, кой беше нападателят? Командосите или “пасажерите” на корабите! Били в международни води, в които нападението е незаконно!? По кой закон е сформирана “Армадата” от пет кораба с такива като нашите двама веселяци на борда. Защо преди това, в лично качество никой не отиде и реално да отрази пред света положението в Ивицата Газа. Да обясни какво е Хамаз, Хизбула, Ал Кайда и с чия помощ те бяха радикализирани  след Втората световна война. Кой изнасяше братоубийствените революции във всички точки на света. Абдел Насър си отиде и Египет стана притегателна дестинация за света. Садам го отидоха и в Ирак ще се случи същото. След Милошевич и в Югославия това ще стане. Да ама все още ги има Иран, Сирия, Либия! Има ги Кадафи, Ким Чен Ир, както и ново-пръкналия се  венецуелец. Сянката на Наполеон-овата армия, на Хитлер-овия Вермахт и на Сталин-иската Червена армия вече ги няма, но сянката на Че Гевара все още броди по света. Независимо в името на какво, тя все още убива хора.

    В Средиземно море бяха убити 9 човешки същества. Светът трябва да потърси вина за това. Да потърси виновни и в себе си, щом допуска ситуации, при които гинат хора. Тези девет човека имат близки и семейства, с които всички трябва да скърбим, а не да се веселим!

 

3 юни 2010г.

Коментари са забранени.