„Кьор фишеци“ на „кьор софра“

 

    Разразилият се през последните дни “дебат” относно трите руски енергийни проекта: АЕЦ Белене, Бургас-Александропулус и Южен поток

    -между Дондуков две и Дондуков едно,

    -между Президента Първанов и Премиера Борисов,

    -между ориентацията на България към Източния свят и Западния свят,

    -между русофилството и американофилство българско,

    -между….

и още много други между е един изпразнен от съдържание  кьор фишек, който садистично разпалва противостоенето между русофили и русофоби с помощта на слугинската ни информационна система, което е пагубно за една нация! И затова нашата нация е всякаква друга, само не и българска.

    Ще строим-няма да градим АЕЦ Белене, ще копаем-няма да полагаме тръби, ще се съгласим-няма да платим, ще се примирим-ще се противим, ще…. през последните десетина месеца е като играта “тука има, тука нема” за баламурници, каквито сме ние, българите, защото ние си ги избираме, а после се наслаждаваме на садизма им, на мазохизма си. Слушаме и изживяваме фалшивия им национален патриотизъм, който е очеваден национален нихилизъм. Роден преди повече от 130 години с така нареченото национално освобождение от турско иго. Освобождение освободило ни и от националното самосъзнание, доказателство за което са четирите най-важни български държавни институции базирани все още на Дондуков едно и на Дондуков две, на бул. Руски и на ул. Московска, а храмът на Максим е Александър Невски. Назначените от руския Губернатор Дондуков Корсаков велики наши избраници в първото ни Велико НС зарязаха древните българските столици на българските царе: Плиска, Велики Преслав и Велико Търново и избраха за столица на България чуждия тогава за нас град София. Защо? За да забравим българското и да се поклоним, преклоним, покорим на чуждото. И днес да парадираме с наследеното чуждо тракийско, римско, източно римско-византийското, но не и с българското. Националното българско осъзнаване с Паисий и Левски беше загробено от освободителите, а по-късно злоупотребено с него от чуждия за българите Кобурготски род дошъл да се разпорежда в чуждата за него страна над чуждия му народ.

    Съдбата на България днес е в ръцете на Първанов, Борисов, Станишев, Доган и Симеон! Всеки от тях хвърля в публичното ни пространство красиви за народа ни “кьор фишеци” и той “верва” ли вярва, въпреки че това са само думи! А делата им направиха Родината ни негативен пример за пред света! Каква не трябва да бъде в днешно време една държава, един народ, такива, каквито са нашите!

 

Светът се глобализира стратегически,

но националното в него се съхранява, за да има разнообразие в обединеното, а не уеднаквено общество. Пресичането на родовия корен обрича всеки народ на изчезване, така както едно дърво загива, ако не са живи и здрави корените му. Колкото по-дълбоки на дървото и древни на народа са корените, толкова по-устойчиви са дървото и народа на въздействието им отвън. Родовите корени на българският народ са посечени и той е обречен щом чужденци по име и по самосъзнание го управляват.

    Какви българи до вчера бяха Тодор Живков, Гриша Филипов и цялата им от ЦК на БКП компания, които превърнаха България в руска губерния? Какви български граждани са днес: Георги Първанов, Ахмед Доган, и децата на онзи ЦК-Сергей Станишев, Румен Овчаров, Борис Велчев и сие…които загробват България икономико-стратегически? За какъв българин се има и Симеон Втори, който е жалко царско подобие на Симеон Първи Велики. А ние му повервахме и го избрахме на два пъти с подавляващо мнозинство. После избрахме и неговият служител отново с подавляващо мнозинство. И днес този семеен служител, в ролята на върховен благодетел ни обещава, дава, подарява на думи нашето си. И шикалкави с това българско наше пред чуждите. А това наше е географското ни местоположение на картата на Европа и света. Място в което се пресичат световни геостратегически интереси. Политически, икономически, цивилизационни! Място, за което са се водели не една и две войни, от не един и два завоеватели-поробители! Преди 1320 години и ние, българите, сме били в ролята на завоевател. Преди 620 години турците са били! Преди 133 руснаците бяха и все още са със своите енергийни недоносчета! А утре кой ще бъде, това би трябвало да зависи от нас местодомуващите на този ветровит кръстопът, какъвто са Балканите и в частност неговият център-България.

 

“България енергиен център на Балканите”

е мотото на днешните ни капиталисти-бивши комунисти! Енергиен център на руските горива а от там център на руската политика и на руския олигархичен начин на живот у нас. Тази политика и този начин на живот не е от вчера, а е отпреди шестдесет и кусур години. Заради него беше извършена насилствените национализация на предприятията и колективизация на земята в България. От Русия бяха привнесени промишлените мастодонти, които отровиха плодородна българска земя. АЕЦ Козлодуй и НЕФТОХИМ са две от тях. Москвичи и Запорожци са възможностите на руската техническа мисъл и на руските производствени възможности. Не на канадците например, които строят АЕЦ в съседната ни Румъния. А руския АЕЦ Козлодуй го доработваха американската Уестигхаус и немският Сименс. Такива каквито са Френската Арева и Сименс за АЕЦ Белене. Така както е и с руските мотрисите в българското метро. Само железата са руски, а задвижване, управление и контрол са японски, г-н Софиянски и г-н Лужков! Такава е истината г-н Путин за онова, което предлагате на световните пазари. С помощта на другарите ви по света, един от които е и г-н Първанов успявате да реализирате тук-там своите “технически постижения”. И с помощта на наемници, какъвто е немецът Шрьодер и италианецът Берлускони. Какъвто може би ще бъде и г-н Първанов. На каква цена обаче? И кой ще понесе последствията за българската икономика и най-вече за българската сигурност с така построената атомна централа, с танкерите в бургаското пристанище, с тръбопроводите под вода и в земя?! Ще има ли сигурност с този световен сбироток осъществен от доказалата се с Чернобил руска страна.

 

България е престъпен център на Балканите

    Бяхме енергиен център по време на комунизма! Имахме НЕФТОХИМ, но на бензиностанциите нямаше бензин! Изнасяхме ток от АЕЦ Козлодуй, но в България имаше режим на тока 3 към 1/три часа няма ток, един час има/. Под нас имаше и има газопровод, но газ за нас нямаше! Всичко това, а и много повече имаше само за олигархията в лицето на така наречената комунистическа номенклатура, която с властта консумираше благата от отнетата собственост. Същата тази номенклатура днес получава собственост с помощта на властта придобита по комунистическо време. Във всички области на обществения живот. В политическата, икономическа, информационна, съдебна, синдикална, духовно-църковната области. И България се превърна в престъпен център на Балканите. С влизането ни в ЕС-престъпен център и на Европа. Смяната на собствеността се оказа една огромна “кьор софра” за олигархията-дребна, средна и едра. Селска, градска, общонародна, международна олигархия, наследена и дълбоко вкоренена в недрата на обществения ни живот. Без срам от потърпевшите и без страх от човешкия съд, защото и той е в играта! Без страх и от Божия Съд, защото и духовно-църковния е на софрата! И докато “кьор софрата” на вътрешно, национално ниво, все пак е донякъде поносима, на международно ниво, тя е недопустима, защото са намесени български национални интереси. Намесен е български национален суверенитет! Всяко българско правителство, на която и партия да е то е длъжно да защитава българските национални интереси. Да охранява българския национален суверенитет! Ако е българско, разбира се! За съжаление единици са правителствата, които са били български през последните 130 години. Какво ще се окаже днешното, предстои да разберем.

 

23 юни 2010г.

Коментари са забранени.