Инвестициите

 

Търси се чужд инвеститор за проекта АЕЦ Белене!

Ще се намери-в това няма никакво съмнение!

“И вълкът ще бъде сит, и агнето ще остане цяло!”

 

    -“Вълкът козината си мени, но нравът-никога”! Преди 20 години в Русия настъпиха наложени отвън промени. Червената армия остаря технологично и е пред пенсиониране. Заместиха я пръкналите се от КГБ: “Атомстройекспорт”, “Газпром” и “Роснефт”! Мястото на армейските генерали заеха полковниците от ФСБ. Имперската политика на Русия спрямо останалия свят, те не само съхраниха, но я разшириха така, че бившите й врагове Германия и Италия са вече нейни платени наемници. А основният й днешен противник – САЩ е безсилен спрямо нейната повторна, вече енергийна инвазия на Запад.

    Агнето беше четиридесет и пет години част от стадата СИВ и Варшавски договор,. През последните 20 години то порасна и го превърнаха в глупава овца, която без да хранят, доят и стрижат!

 

Пушки, танкове, ракети

    Алфред, Бернхард Нобел откри динамита /барута/ и на негово име се присъждат награди на най-изявени учени. Откритие, което осъвремени средствата за материално унищожение. В началото с патрони от пушки преносими от човека. По късно със снаряди, преносими от танкове и камиони. Днес, с бомби и ракети, преносими от самолети и от ракетни установки. Патроните, снарядите, бомбозарядите и ракетозарядите някой и с нещо трябва да пренесе до предназначената цел за унищожение. Човекът, танкът и камионът, самолетът и ракетата! Да, ама в живота действа законът за “действие-противодействието”, така че на нападателните средства се родиха нови нападателни. На пушките-танковете, на танковете-самолетите, на самолетите-ракетите, а на ракетите-противоракетите.

   Два са компонентите при оръжията за битово и биологично унищожение: унищожителят /парче олово, снаряден заряд, бомбо-заряд и ракетен заряд/ и преносителят му /човек, оръдие, самолет, ракета/. Столетия наред, светът се въоръжаваше, а днес той се разоръжава!?! Не заради унищожителя-атомът, както твърдят някои, а заради вече негодния преносител-ракетата чрез противоракетата. Човеко-убийци от калибъра на Хитлер и Сталин и днес не липсват! Но изстреляни, ракетите им ще бъдат взривени над тях самите.

    Отсъства ли преносителят, безсмислен, излишен е унищожителят. 

 

 

Ток, газ, петрол

    Три вида оръжия, които с успех заместиха пушките, танковете, ракетите. И едните и другите са оръжия, с които се воюва и убива. С едните военно-биологически, с другите енергийно-икономически! С едните на бойното поле, с другите в домовете. Едните убиват хората бързо, физически, другите умъртвяват хората бавно, биологически. И психологически! Едните имат локално действие, рожба на другите е повсеместен геноцид.

    Вълкът-СССР в лицето на Сталин и Брежнев беше пастир на стадото- СИВ и Варшавски договор. Агнето-България в лицето на Тодор Живков следваше вълка във всички негови световни изстъпления, срещу което беше надарена с прозвището “Нация техническа”. Руският Москвич и ГДР-немският Трабант бяха еталон за технико-технологичното ни превъзходство над Запада.

    През България, но не и за хората в България течеше руски газ. В България, но не и за хората на България, руският Нефтохим преработваше руски петрол. В България, но не и за хората в България, руският АЕЦ Козлодуй произвеждаше и произвежда електрически ток. Нямаше газ, имаше по 40 литра бензин за кола на месец, имаше режим на тока-три часа няма, един час има! Така хората на България посрещнаха освобождението си на 10 ноември 1989г.! Без газ и с малко бензин и ток! Освобождение от какво обаче, ето това все още не е правдиво обяснено на хората в България.

    И днес България продължава да бъде част от старото руско стадо, защото Живковите агнета се превърнаха в Овчарови, Станишеви, Велчеви, Бокови, Пръмови,…овце. От пораснало агне става овца. Глупава овца, такава каквато и до днес е българската държава начело с целия й политически, икономически и духовен елит! Кой от кой по-глупав, правещ се на важен, защото е продажен!

 

Производител и преносител

    Токът, газът и петролът произвеждат енергия, която обслужва хората по света. Те са икономическо средство за налагане волята на един човек, фирма, държава над другите. Те са в ролята на оръжие, аналогично на военно-разрушителното. Ролята на унищожителя при военните е заместен от производителя на енергия при тайните ченгета. Червената армия с нейните пушки, снаряди и ракети си отива от световната сцена! На нейно място идва КГБ/ФСБ с нейните ток, газ, петрол. С АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас-Александропулос в частност за България.

    Аналогично на военните средства: унищожител-преносител и тук, при енергийните също така има два компонента: производител на енергия /ток, газ, петрол/ и преносителят му до мястото за употреба. Електропроводи, газопроводи, петролопроводи! Една АЕЦ няма никакъв смисъл ако е на разстояние десетки хиляди километра от потребителя. Едно находище на газ или петрол няма никакъв смисъл, ако няма как да стигне до потребителя им. Така както една ракета е безсмислена, ако бъде прекъснат пътя й до целта! Цел на руските ток, газ и петрол от АЕЦ Козлодуй, газопровода и Нефтохим не беше България, а беше Южна и Западна Европа. Със своето стратегическо разположение, България не може да бъде заобиколена от преносителя и на трите източника на енергия. Ако тя се окаже спирачка на трите в енергийната област, подобно на противоракетите  на ракетите във военната област, голяма част от руските ток, газ и петрол ще станат безсмислени. Ще си останат неизползувани, такива каквито са ракетите им свалени от противоракетите. Ето това не могат или не искат да разберат днешните ни преговарящи върху трите средства за производство на енергия. България, а не Русия като място за производство на ток от руска АЕЦ има смисъл, заради загубите в далекопроводите! Без минаващите през българска територия газопроводи и петролопроводи, руските газ и петрол нямат смисъл. Изземването на това българско стратегическо предимство от руснаците е национално предателство от допусналите го, което в нормалните страни се наказва с много тежки присъди.

    Иззет от Русия беше българския път на газа срещу нищожни газо-преносни такси. Екологично унищожено е бургаското плодородно поле с руския нефтопреработвателен завод. До доработването му от немската Сименс и американска Уестингхаус, АЕЦ Козлодуй отделяше недопустимо радиоактивно лъчение. Новите АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас Александропулос са позабравените вече стари недоносчета на руската техническа мисъл и производство. А някои твърдят, че ние вече сме част от технически грамотна и национално свободна Европа! “Вятър и мъгла” е казал и доказал животът ни през последните 5-6 десетилетия!     

    -Отсъства ли преносителят, безсмислен и излишен е производителят на енергия, г-н Трайчо Трайков!

    -Без територията на България, Русия не може да стигне до Европа със своите енергийни източници, г-н Борисов!

     Така както не прелетяха руските самолети над българска територия до гр. Прищина по време на Косовската криза! Но тогава Министър председател на България беше българинът Иван Костов. А всички останали, Президент и Министър-председатели, българи ли са, се питам!

 

П.П. Чужди инвеститори в българската икономика, дал Бог. Г-н Бьорголфсон в фармацията, г-н Чьорни в телекомуникацията, г-н Лужков в туризма, г-н Ершов в бензинофикацията,…Ще се намери такъв и за АЕЦ Белене, г-да управляващи, вярвайте!  

 

18-07-2010г.

Коментари са забранени.