Пътна карта

 на Граждани за Европейско Развитие на България /ГЕРБ/

 

    Акцентът, господа, акцентът трябва да бъде върху реалността руска, а не върху глупостта българска! А каква е тя?

     До 1989г., Русия беше пълен господар на Източна Европа и Средна Азия, като Червената армия беше гарант на това господство. България беше неразделна част от Руската Империя, така че АЕЦ Козлодуй, газопроводът и Нефтохим Бургас си бяха “руски в Русия”, такива каквито бяха Чернобилската АЕЦ в Украйна, Байконур  в Казахстан и т.н. и т.н.! Никой не е очаквал, че СССР с нейните атрибути ще отидат в историята след ноември 1989г.! Че Червената армия ще бъде пенсионирана технологично от армията на САЩ, Варшавският договор от НАТО, СИВ от ЕС. Русия таксуваше и трите български предприятия като свои и затова имаше недоимък от бензин, ток и газ за българските граждани. С идването на 10 ноември 1989г. се оказа, че те са си български, независимо от използуваните в тях изходни руски деривати. Зависимостта на България от Русия обаче е и до днес даденост чрез нейната “пета колона” в лицето на ЦК на БКП и НРС на ДС.

    След като отпадна военната зависимост на Европа от руските оръжия, жизнена необходимост за Русия се оказа енергийната зависимост на ЕС /България е негов член!/  от енергийните й източници:  

 

За тока

с АЕЦ Белене! За целта трябваше да елиминира АЕЦ Козлодуй, въпреки че немската Сименс и американска Уестинхаус модернизираха 3-ти и 4-ти блокове така, че животът им да бъде удължен. Това обаче не влизаше в сметките на Президента Путин за новата, вече с руска технология и руски капитали на българска територия-АЕЦ Белене. Цар-Премиерът Симеон ангажира затварянето им пред Премиера на Гърция, по указание на Президента на Русия. Паралелно с това, чрез активно мероприятие, ДС/ФСБ прогони канадците от АЕЦ Белене, които през 1996г. с италианската Енел построиха два реактора на АЕЦ Черна вода в Румъния. Там днес се строят нови два реактора с разширено европейско участие от Белгия, Германия, Италия, Испания, като 51% е държавното участие на Румъния. Президентът Бъсеску договаря с премиера Саркузи, френската Арева да построи втора АЕЦ в Трансилвания, както и строежът на автомагистрала Букурещ-Брашов да се осъществи от френската Винси.

 

За газа

с газопровода Южен поток!  За целта трябва да се бърза, за да изпревари газопровода Набуко, който освен че е алтернативен, той осигурява и диверсификация доставките на газ за България и Европа. Като руско изпълнение /50% руско участие плюс комисионното българско!/, той е алтернатива и на съществуващия чисто български газопровод, който ще остане недостатъчно напълнен.

    Газопроводът Северен поток е осъществен с помощта на Канцлера Шрьодер, за което беше възнаграден! Газопроводът Южен поток е с помощта на Президента Първанов и Премиера Берлускони. С какво ще бъдат или вече са възмездени, предстои да разберем!

 

За петрола

с петролопровода Бургас-Александропулис! След като първите два проекта получиха зелена улица /пътна карта/ за реализацията им, г-н Путин трябваше да реши въпроса и с третия проект. За тази цел привика по телефона премиерите Борисов и Папандреу и ето ти софийска среща Гърция-България на най-високо правителствено равнище, на която проектът получи зелена улица, ако европейският еко-доклад е положителен. А какво му пречи да е? Човешко е да се греши срещу пари, нали!

 

Румъния

 е член на ЕС и НАТО! Президентът Бъсеску-също и затова всичко в нея е западно! И финландската Нокия, и немският RWE AD, и френската Арева, че и…българската Калиакра на Данон се прехвърли отвъд Дунава, така както и родната Бакърена фабрика, сем. Павлови преселиха в Македония.

 

България

е също така член на НАТО и ЕС. Президентът Първанов обаче се оказа член на обкръжението Путин след като неговите Станишев и Овчаров загробиха дългосрочно България с трите руски енергийни проекта. Краткосрочно избраните поеха дългосрочни ангажименти за България. И днес, Премиерът Борисов се нае или го наеха да ги реализира. “Се” или “го”-всьо равно, след като те ще бъдат осъществени. Как?

    -Финансиране от чужд инвеститор /Руският капитал чужд ли е, чужд е?!/ е условието за реализация на АЕЦ Белене. Не и, че тя е излишна, политически заробваща и технологично рискова с допотопната руска техника, доказала своята несъстоятелност във всички области на живота. “Светата троица” Първанов-Станишев- Овчаров не кара руския Москвич, не ползува руски компютри, не е оборудвала дома си с руска битова техника, а оборудва България с руска, все едно че ни е малко онази, с която техните бащи отровиха плодородните български поля. И която се чудим какво да я правим днес!

    -Руската тръба в Южен поток била важна за България, ако че ние си имаме наша-българска тръба! Че има договорена алтернативна, европейска тръба и че руската е заробваща за България. Чии интереси защитава този проект, защо никой, в прав текст не заяви и да обвини в национално предателство договорилите го и реализаторите му?

    -Руски петролни танкери в пристанище Бургас акостират и ще акостират, а руска тръба под екологично защитена българска земя сигурно ще има, след като тандемът Путин-Първанов стоят зад тях. Путин-добре, руснак е, но Първанов защо?

 

ГЕРБ-ът на Бойко Борисов

е за европейско развитие на България”. Не за руско развитие с трите руски проекта в и срещу България! И не само с тях, а за всичко сторено от предшествениците му!

    Пътната карта, по която трябва да работи правителството включва на първо място справяне с престъпността:

    -битово-криминална,

    -административно-корупционна и

    -продажно-национална,

което е основната причина за неволите български. След като има престъпления, защо няма осъдени престъпници, се питат българските граждани. И защо има конфликт между изпълнителната и съдебна власт, след като, знае се, че:

    -от едната страна на барикадата са полиция, която разкрива, следствие, което разследва и прокуратура, която обвинява в съда престъплението на престъпника. Това е страна на обвинението и е ангажимент на Изпълнителната власт.

    -от другата страна на барикадата е престъпилият закона и защитникът му адвокат. Това е страна на защитата на обвинения в престъпление, защото всеки е невинен до доказване на вината му!

    -арбитър между двете страни е законът в ръцете на независимия съдия в присъствие на заинтересована и свободно достъпна аудитория.

    И ето тук изниква въпросът, защо в така набързо скалъпения основен закон на България-Конституцията, Прокуратурата е в Съдебната, а не е в Изпълнителната власт? Защо мандатът на главата на иерархично изградената Прокуратура е СЕДЕМгодишен. И това случайно ли е г-н Гиньо Ганев, който сте един от авторите й през 1991г.? Като парламентарист в тоталитарните Тодор Живков-и НС да сте автор на демократична Конституция?!? И днес да отстоявате човешки права в държавата! Какво падение на разбирането ни за човешки морал!

    Всички беди български са в отказ от правосъдие! Основна вина за това има Прокуратурата, която е запушалка на повечето съдебни процеси. Прокуратурата при г-н Татарчев, особено при г-н Филчев, а и днес при  г-н Велчев е в услуга на престъпилите закона, защото ако тя не е сезирана от полиция и следствие за дадено престъпление, тя има възможност да се самосезира за публично огласени знакови престъпления. А ако има добре обосновано обвинение, няма как Съдът да не постанови присъда за обвинения,  предвидена в Закона.

 

Реалността руска

е в основата на престъпността българска. Днешна България е точно копие на Русия във всяко отношение, ако се направи експертно сравнение на животът в двете страни. Не може и да бъде иначе, след като тя ни е освободител-поробител на българското самосъзнание.

 

“Който те освободи, той ще те пороби!” са думи на Васил Левски.

Даром дадената свобода не е свобода на мисълта и на духа!

 

И затова българинът не е свободен мисловно и духовно, което го прави поробен материално и национално, както става ясно от написаното по-горе. Борбата с престъпността днес е на най-долното, битово-криминалното ниво. Единични са случаите на административно-корупционното ниво и те са дело на битовата завист в българина. Докато продажно-националната престъпност е непокътната. А знае се, че “Рибата се вмирисва откъм главата!” И затова държавата ни е иерархично вмирисано-престъпна от горе надолу. А борбата на държавата с престъпността е отдолу нагоре, което е неестествено, но вече лесно обяснимо!

 

28-07-2010г.

Коментари са забранени.