Сините шутове по синята идея

Юрист или журналист, кариерист или комунист е Георги Марков? Избран със синята бюлетина на СДС в два поредни, оказали се вредни за България, парламенти.

Беше зам. председател на ДП, член на редакционния съвет на в. ЗНАМЕ, „велик“ и „обикновен“ депутат от парламентарната група на СДС, изработил и внесъл в НС по негови думи много и важни законопроекти, активен и атрактивен оратор по сините митинги. БЕШЕ! А сега е само независим в НС и в „независимите“ часови вестници. Толкова независим, колкото ние – потърпевшите му избиратели, сме зависими от него и от тези като него, които много бързо забравиха от кого и защо бяха избрани.

От многобройните му поучителни „за онези“ на Раковски 134 шедьоври, ние разбираме, че освен риторична, той има и аналитична мисъл. След възпламенителните „сини шутове“ по този или онзи, след площадното гладуване за българската демокрация, днес той вече е улегнал, натрупал опит с годините аналитик, теоретик, логик,…комбинатор. Логически анализира и теоретично комбинира с практически несъвместими и взаимно изключващи се неща. Той, независимият съветва, убеждава, налага на зависимото от избирателите си СДС да колаборира с изменилите му, за да ползува предимствата на властта, парите и оръжието. И на вездесъщите тайни служби! В замяна на какво? На единствено останалото им след 50 години комунизъм човешко качество – достойнството!?! Та това е комунистическа милостиня за очерняне на синята идея и превръщането й от национална в партийно – кариеристична! Подобно на омърсената и захвърлена на бунището на историята червена идея. Но народ без идея не е народ, така както човек без достойнство не е човек! Това трябваше да осъзнаят хората, които по пътя си надолу стигат до Петьо Блъсков-ите ЧАСОВЕ! Хората, които с лека ръка предложиха като разменна монета доверието, морала и политическата отговорност срещу жълти стотинки и илюзорна власт. С това може да се обясни отсъствието напоследък на този „мажоритарен“ господин от градовете и селата, където преди две – три години беше толкова чест посетител.

В контекста на гореказаното бих искал да попитам един друг наш избраник от Люлински избирателен район – г-н Красимир Найденов: С какво право и от името на кого той се явява пред целокупния български телезрител, след като повече от година, чрез дадения му от нас вот, с дела обслужва лявата страна?

А твърдението на днешните застъпници на мажоритарната система, че 36-тото НС все още не е изчерпило възможностите си, доказва, че след своята измяна те са изчерпани като народни избраници и при едни нови избори неминуемо ще бъдат „отлюспени“ от парламентарната зала. Защото само при избори тези независими депутати стават зависими от своите избиратели. Особено при мажоритарната система!

в.НОВО СЛОВО, бр.88 от 22-04-1994г.

П.П. През следващите 12 години г-н Георги Марков не престана да съветва политици и избиратели откъде ли не, за какво ли не! Като приближен на Майкъл Чьорни във ФК ЛЕВСКИ, като конституционен съдия, а сега, в началото на 2006г. и като председател на нова партийна формация: „Ред, законност, справедливост“! След ВНС и злополучното 36-то НС, когато се раздели със синята идея, никой не го избира, а той винаги е избран и то на възлови за обществото ни, места! От кого, ли и защо, ли?

Коментари са забранени.