Охранените

 

дядо Иван-овци

    Първичното е на улицата! Първичните са на екран! Първичността движи живота в България! Първичното за храната и за парата, осигуряващи свободата да бъде човек нахранен-охранен. Да бъдат телесата му задоволени и презадоволени.   

    Самодоволни хрантутници се изживяват като еманация на обществото ни. Охранени индивиди мърсят българското публично пространство със своето присъствие пред погледа на омършавялото българско население. Наглостта им от устата кореспондира с тлъстините по телата. Продажността им към “раята” се заплаща скъпо с пара за храната. За насищане и пресищане.

    Първична е саморазправата с неудобните на улицата. Първично е обяснението от екрана на нахранени-охранените за статуквото в държавата ни. Няма пари, пари, пари,…няма-а-а, крещи ковчежникът ГЕРБ! Пари, пари, пари-и-и, кънти в ушите на ошашавения електорат!  

    Първично-парична е България днес с от друг заработените пари на ЕС! Вторично-парична е България днес с на друг подарявани тези пари-на Русия. Първото е унизително за нас, второто е поробител-но от тях!

 

Възродени и отродени

    Възродени бяха тези, които преди, а и след 1878г. не пожалиха пари, имот и живот за свободата на България. Избиха ги на Бузлуджа, Вола, Шипка, Чаталджа, Дойран,…..А този, който междувременно се опита да възроди България: Съсякоха го! Отровиха го! Застреляха го! Обесиха го! Съсипаха го!

    Отродени бяха онези, които за да съхранят пари, имот и живот чакаха дядо Иван да ги освободи, нахрани,….покори. И така: 

    Преди 132 години, дядо Иван ги освободи от турците. Посрещнаха руската армия с цветя, хляб и сол!

    Преди 66 години, дядо Иван ги освободи от капиталистите. Посрещнаха Червената армия с хляб и сол! И от отродени тя ги превърна в отродители на подчинени-отродените.

    Преди 21 година, дядо Иван ги освободи от комунистите. Посрещнаха КГБ /поради липса!/ без хляб и сол! 

    Днес, 13-11-2010г. дядо Иван идва да ги освободи, от какво? Защо идва Премиерът Путин? За да върне петте визити в Москва на Президента Гоце , ли? Да принизи бойкия тон на Премиера Бойко, ли? Или да принуди министър Трайчо да си трае? С какво ще го посрещнат дядо Иван-овците от ГЕРБ на Бойко Борисов и от АБВ на Георги Първанов, предстои да разберем! С предварително обещаните Южен поток и АЕЦ Белене ли, или и с Бургас Александропулис като десерт на гала обяда, който са му приготвили?!?

    Отродителите са тук “Ние пак сме тук!” е позабравеното мото на техния вестник ДУМА! И не само че са тук, но те са управленския културен, и духовен елит на България. За пари и родната си майка са готови да продадат-подарят, та една България ли, която за тях е само една изпразнена от съдържание думичка.

    Отродените са също тук! И за тях майка България е една изпразнена от съдържание думичка, след като само за пари правителството гълчат, а за националното му предателство мълчат.

 

Чуждите инвеститори

    Руските инвеститори, чужди ли са? Чужди са! Повече от половин столетие те са: политически, технически, икономически и духовни инвеститори в България.

    -Инвестираха в Георги Димитров, Тодор Живков и Георги Първанов политически, благодарение на които България все още се управлява еднолично, не демократично. От партия или “граждански” движения, последното от които е току що сформираното днес, АБВ на Първанов!

    -Инвестираха в Кремиковци, Радомир, Русе, Козлодуй, технически. А сега са се насочили и към Белене със своята Чернобилска техника и технология. Американци и германци обезопасиха Козлодуй. А кой ще обезопаси АЕЦ Белене, питам? И всеки български гражданин трябва да се запита! Никой в България вече не кара Москвичите им, а Президент и Премиер ни докарват цяла тяхна атомна централа.

    -Инвестираха в държавна планова икономика! След раздържавяване и отварянето й към световния пазар, всички привнесени от Русия железа, осигуряват денонощна работа на доменните пещи. Най-развитият и най-доходен бизнес днес у нас е изкупуването на метали.

    -Инвестираха и в духовно-културната сфера! Църкви и манастири запустиха, а изкупуването на хартия е също така много развит и доходен бизнес. Тонове тежат многотомните произведения на Маркс, Ленин и на Живков, разбира се.

    Руските инвестиции охранват отродителите, а отродени-огладнелите безропотно мълчат! И всички чинно чакат дядо Иван-Премиерът Путин да ги посети и отново да ги приобщи към руската Империя!        

11 ноември 2010г.

Коментари са забранени.