Кой, ако не ти! Кога, ако не сега! /ДСБ – българската партия/

Много бързо забравихме пророческите думи на душеведеца и душеприказчика – г-н Николай Михайлов в интервюто си за в. СЕДЕМ, отправени към основателя на партиите СДС и на ДСБ по-късно! И на коалицията ОДС, която някои незаслужено си присвоиха, а после провалиха! Към професионалния политик Иван Костов, който направи СДС член на ЕНП, а сега и с ДСБ направи същото!

И партията ДСБ се роди, по мнението на много хора – отдолу, от гражданското общество. От Диалог, Свяст,…Но щеше ли да се роди, ако ги нямаше хората доказали професионалната си същност през 1997-2001г. и съхранили човешкото си достойнство и морал след това, до сега! Човешката памет трябва да помни успешното управление на ОДС/СДС , въпреки днешното му отричане от източните леви и корумпираните десни! Щеше ли да има партията ДСБ ако ги нямаше партийните политици Ек. Михайлова и В. Методиев, международниците К.Димитров и Агов, икономистите Чачев и Манева, както и младото попълнение Св. Малинов и Нено Димов! Прав е г-н Михайлов, че без Иван Костов нямаше да има ДСБ! Нямаше кой да обедини и поведе тези професионално проверени и доказали се морално през онези съдбовни за България четири години! И съхранили тези си качества и до днес! Нови лица в ДСБ трябва да има, но и приемственост на знание и опит от доказаните стари задължително трябва да има! Така че призивът на някои „всички стари лица от десницата да си ходят, да ги няма, да ги изметем“ е една необмислена или много добре обмислена позиция, обслужваща днешните управляващи! Защо не призоват да изметем старите Овчаров и Пирински, които на два пъти директно участваха в разсипването на България? Или Сакскобурготски и Доган с тяхното безлично обкръжение от послушковци?

ДСБ е единствената национална, професионална и некорумпирана партия в България днес, която като Феникс възкръсна през 2004г., от руините на СДС след 2001г.! Всеки честен дясномислещ българин трябва да си спомни какво отчете Иван Костов в речта си пред Х111 конференция на СДС, публикувана във в.ДЕМОКРАЦИЯ на 10 март 2002г.!И какво направи по-късно!

Цитирам отделни пасажи, като се надявам някой да я публикува отново, защото тя обяснява случващото се в т.нар. „дясно“, днес. Цитирам част от нея:

„СДС НЕ БИВА ДА СЕ ЖЕРТВА НА НИКАКВА ЦЕНА /изведено в заглавие б.а./

…Всички се питаме с болка, защо СДС не отрази обвиненията в корупция? Това едва ли е възможно при пълната реставрация и мащабната смяна на собствеността, която извършихме…

…Приватизацията беше наречена корупция първо от БСП, защото те я осъществяваха така…

…Предупреждавам още и за опасността в Националния изпълнителен съвет да не попаднат авторитетите на партията, а представители на регионите, които не са готови да решават проблемите на националната политика на СДС…

…Ще припомня истинската причина за компроматната война. /срещу СДС и персонално срещу Иван Костов б.а./! Под мое ръководство изтръгнахме България от съветско – руската сфера на влияние и я насочихме на Запад, започвайки преговори за членство в ЕС и създавайки съюзнически отношения с НАТО. Наложихме тази ориентация на всички политически сили в България и ги задължихме да работят за нейното постигане. Притиснахме до стената свързаната с бившата комунистическа партия и нейните специални служби организирана престъпност и прекратихме срамната търговия с българските национални интереси. Защитавайки националната сигурност, изгонихме мнозина чужди мафиоти – нагли собственици на фирми, вестници и радиостанции. Това никога няма да ми бъде простено от нашите и чужди „социалисти“, от техните специални служби и организирана престъпност. Затова не очаквайте да се оправдавам и отговарям на техните обвинения!… /Изгоненият Чьорни, „дарил“ 200хил. долара на изгонителя си!?!б.а./…

…СДС е единствената партия, която има смелостта да започне и осъществи по-голямата част от крайно непопулярните реформи в полза на България. СДС е единствената партия, която има волята да наложи строга финансова дисциплина, да стабилизира страната, като уреди всичките й задължения и при това намали, а не увеличи външния й дълг и остави след себе си внушителен валутен резерв /завари в банковия трезор критичния минимум от 500млн., а остави 5 млрд. б.а./. СДС е единствената партия, която обяви война на нашата и чужда организирана престъпност. СДС е единствената партия, която доказа, че притежава изключителната упоритост, политическа воля и способност да управлява страната в продължение на един пълен мандат. СДС е единствената партия, която донесе международен авторитет за своята страна /отпадна визовия режим б.а./ и я направи фактор на мира и стабилността в региона /да спомним косовската криза б.а./…

…В България има много силни икономически врагове не само на СДС, а и на самата демократична система. Трябва да разпознавате тези врагове, които имат опора и представителство във всички политически партии /имаха и сред нас/, но особено силни са сред управляващите /в екипа на Сакскобурготски – Доган б.а./…

…Две години от Х1 нац. конференция досега, НИС не е оперативно политическо ръководство. В него винаги се оказваха подставени хора, които ни продаваха за жалки сребърници или за чужда благосклонност! /Бисеров и Цонев днес са в обръча от фирми на ДПС б.а./. Без да бъде контролиран, НИС рушеше авторитета ни, превърна се в препятствие, както по време на нашето управление, така и сега. Не допускайте повече това!

Край на цитатите!

Да, ама делегатите на Х111 конференция го допуснаха и избраха за Председател не Екатерина, а Надежда Михайлова с протекцията на Сугарев, Филип Димитров и сие! За секретар – безличния Иван Иванов, а в НИС – няколко озлобени млади момченца! Това бяха новите лица на СДС, така както днес в някои организации на ДСБ искат тотално обновяване на ръководството на партията с нови лица!

Във всички области на живота човек се изгражда, утвърждава, изкачва по йерархичната стълбица постепенно, еволюционно! Един по-бързо, други по-бавно! Всеки трябва да заслужи морално и професионално мястото, което иска да заеме в обществото! Духовен сан, хабилитация, икономически и партиен ръководител! Всеки трябва да заслужи изкачването си по стълбицата на живота с дела! За партийната йерархия това правило е особено важно, защото всяка отговорна партия се стреми да бъде подкрепена от повече хора! И затова качеството на ръководителите и делата им са съизмерими с броя на подкрепящите ги на избори! За да има повече членове и избиратели, трябва да има по-подготвени и доказали се ръководители! А опит и знание се добиват в практиката!

Кандидатите за изборни и административно – държавни длъжности трябва да са доказали се, уважавани и приемани от обществото личности, за които е в сила възходящата троица /личност – партия – държава/. Личността чрез партията да работи за държавата, обществото, а не обратно! В частност г-н Гаврийски беше именно такава личност, въпреки начинът му на издигане и безпартийната му същност!

И накрая, едно еретично разсъждение – логично заключение! Каква партия всъщност е ДСБ! Не е ли тя чистото СДС на чистите хора, които управляваха България, извършиха реформите, направиха я европейска страна в периода 1997-2001г.? След разделението в миналия парламент, какви бяха 29-те депутати с Иван Костов и какви 11-те на Надежда Михайлова? Хората в днешното СДС имат много малко общо с това управление и не го приемат като успешно, защото не е тяхно! Те са узурпатори само на буквичките СДС! Узурпатори са и на другите три – ОДС, които отново не са техни! Те са на днешното ДСБ! Това дясномислещите избиратели го доказаха с избора си!

А ДСБ и г-н Методиев трябва да се замислят с кого, защо и трябва ли да преговарят за общ на десницата кандидат – президент на България! Не преговарят ли със себе си? И не легитимират ли, делегитимираните?

П.П.Иван Костов институционално говори, журналисти позорно мълчат, анализатори подкупно редят /рейтинги/, политици лъжливо жужат,…всички вкупом крещят срещу него, срещу семейството му, срещу партиите му, срещу институциите ни,…срещу държавата ви!

в. СЕДЕМ бр.4 от 1-7 февруари 2006г.

Коментари са забранени.