Руският геноцид над българското племе

страх, срам, сън

 

    Страхува се българинът днес! Не се срамува от васалното състояние на третата си българска държава! Като сън в лятна нощ са освобожденията му:

    -от турци, от цар Александър втори през 1878г.,

    -от капиталисти, от Генералисимус Сталин през 1944г.,

    -от  комунисти, от Президента Горбачов през 1989г.,

    -от олигархисти, от Президента Путин през 2009г.

    Все още не е ясно от кого ще е следващото му освобождение!? И от какво ще е?! А че ще има, в това не трябва да има никакво съмнение.

    Страхува се днес българинът да назове руския геноцид над себе си.  Не се срамува, защото се страхува и затова празнува тези освобождения през своя 130 годишен летаргичен сън.

    Преди 9 септември 1944г. имало двама братя: единият партизанин, другият полицай! След 1944г. братът полицай се издигнал в йерархията, защото имал брат партизанин, а братът партизанин бил онеправдан, защото имал брат полицай!

    Преди 3 март 1878г. имало двама братя – Любен и Петко Каравелови. Любен бил национален български възродител, а братът Петко бил възложител на “дядо Иван” /Грозни/ да го освободи от турците. След  1878г., Любен е онеправдан защото не се е надявал на дядо Иван като брат си, а Петко е въздигнат заради братовата си национално-възрожденска позиция! Издигнат до Министър председател на осакатената от освобождението като Княжество България, чиито “хайлайф” в лицето на дъщерите му Лора и Виола унищожиха бедното Чирпан-че Пейо Яворов, оставило светла диря в националната ни литература и история.

    Светла диря оставиха и всички изявили се през втората половина на 19-ти век българи, които заложиха пари, имот и живот за църковно и национално освобождение. За църковна и национална независимост. Които не чакаха друг да дойде да ги възроди и освободи, защото съзнаваха, че:

 

Даром дадената свобода, не е свобода на мисълта и на духа!

    А те имаха свободолюбива мисъл и чист, непорочен дух. И затова се бориха и заложиха живота си за

 

Чиста и свята република,

в която свободно ще живеят българи, турци, цигани, евреи, арменци,…, 

чиято мечта се осъществява в ЕС днес, век и половина по-късно. “Борци за народни правдини”,  които разбираха, че

 

Който ги освободи, той ще ги пороби!

    И затова се бориха и дадоха живота си за свободата на своя РОД-наРОД, който има правото да има своя свободна РОДина, България! За разлика от другите, които съхраниха пари, имот и живот. Които с надежда  зовяха “дядо Иван” да ги освободи, а….той взе че ги пороби мисловно и духовно. От турски вилает, България да стане руска губерния! Едните възрожденци-българофили, другите изрожденци-русофили! За съжаление не възродените, а изродените са в управлението на България и до днес.

    Жизнено необходим е нов прочит на българската история за последните 200 години. От отец Паисий до Георги Първанов. От цар Иван Грозни до Президента Путин! Необходимо е отделянето на тези, които разчитат на себе си за всичко и във всичко от онези, които чакат, надяват се, призовават друг да им даде, да ги възроди, освободи, да ги обогати. Едните не се страхуваха да пожертват своя имот и живот, другите не се срамуват, че се страхуват да не изгубят своя имот и живот. И затова обикновено жертват чужд имот и живот! След така изброените по-горе освобождения, именно те се разпоредиха с чужд имот и пожертваха чужд, от Бога даден живот. Възрожденците от “Епопея на забравените” бяха изпратени в забвение от новите “Бай Ганьо-вци” докопали се до властта, дадена им от новите, руски  завоеватели. Дълбоко проникновеното пред-освобожденско Ботев-о “Патриот”:

 

….И всекиму добро струва,

само,знайте, за парата,

като човек-що да прави?

Продава си и душата,… жената,…месата!”….,

 

с пълна сила важи и до днес. България щеше да бъде съвсем друга, ако не беше получила даром свободата си от Османската Империя, извоювана от Руската Империя! Османска и Руска-и двете са Империи, начело на които стоят Султан и Цар, все империалисти-завоеватели на чужди територии и покорители на чужди за тях народи! Турският народ е чужд, а руският-братски! Какво е братското на Имперската му завоевателна политика през вековете, се питам! Ви питам!

Васил Иванов Кунчев-Левски

 и

Фердинанд, Борис, Симеон Сакс Кобург Готски!

    Еднолична монархична власт и чиста и свята република са двата полюса на третата българска полу-държава, в която днес живеят една четвърт от българите върху две трети от българските земи!

    “България граничи със себе си!” е една неоспорима истина.

    “Българинът печели на бойното поле, а губи на масата за преговори!” е също така непоклатима истина! Бойно поле са: Хилендарският монастир, Бузлуджа, Вола, Къкрина, Батак, Шипка, Сливница, Чаталджа, Дойран,…, все свещени български места на българската свобода, където и за която българинът пожертва имот и живот.

    Бойно поле за българите е и Съединението на разединените от освобождението, Княжество България и Източна Румелия! Захари Стоянов в Пловдив и Стефан Стамболов от София, чийто думи казани на княз Батемберг: “Имате два пътя: за Пловдив или за Дармщадт! Да обявиш Съединението или да абдикираш!” реализираха, а по-късно и защитиха новата България. Единият заклаха, другият отровиха, защото бяха чужди за “Патриотите” на Ботев, превърнали се в “бай Ганьо” на Алеко Константинов, които заради свои пари, имот и живот продаваха българските национални интереси.

    Васил Левски беше, а и до днес е алтернатива на Цар Освободителя! И на наследилите го, също така чужди за България Кобурготски царе. /В царските покои, дали е висял портрета на Апостола Левски, се питам?! Ви питам?/

    Стефан Стамболов беше, а и до днес е алтернатива на руските и Кобурготски интереси в България. Светъл лъч в най-новата българска история са те. Всеки техен последовател-български възродител е отстраняван от пътя на устремилите се към властта на всяка цена патриотари и бай-ганьовци! Какво, ако не такова е днешното лоби на руските енергийни интереси в България, за сметка на българските? Сътворилите “Тройния шлем”, както и реализаторите му! Едните, подписали договорите са чужденци с български имена,. Другите  са “дядо Иван-овци”, които чакат и се надяват друг да им свърши работата, за която са избрани. Еколозите да отменят подписания от про-руските мекерета руско-гръцки Бургас Александропулис! Европейският Набуко да изпревари и дебитно да обезсили руският Южен поток! Английската HSBC да обезсили икономически АЕЦ Белене! Не и те, сами да отменят и трите проектно-договори като неефективни и заробващи икономически България, а на сътворилите ги да потърсят наказателна отговорност за национално предателство.

 

Чака и се надява

българинът днес, друг да му свърши работата. И затова избраните от него са като него-чакащи и надяващи се на ЕС да ги освободи от руската опека и да обогати държавата им /ни/!

    -“Надежда всяка оставете и в свои ръце живота си вий вземете!” биха казали възрожденците ни от преди националното ни от Русия Освобождение. Така както те сториха със себе си за Род, Народ, Родина!

    Чака и се надява на ЕС и НАТО българинът днес, защото се страхува от освободилите го. Или, може би, защото все още сънува, че дядо Иван е стъпил върху българските земи заради черните му очи! Сънува или се страхува, “всьо ровно”, след като не се срамува, че на най-личните български места стърчат паметници на националното му падение1 Старопланинският връх Свети Никола, нагло наричан Шипка е осеян само с руски паметници. Цар Освободителят е качен на кон, в чийто крака е българският Парламент. На Дондуков едно и на Дондуков две са двете най-важни български държавни институции, а на ул. Московска е столичната община. Патриаршеският храм носи името на чужд завоевател. Срещу държавния ни университет стърчи паметник на руския неканен окупатор, а върху пловдивския хълм-Бунарджика се извисява събратът му, галено наричан Альоша от признателните “дядо Иван-овци”.

    Сън-овно ли е, страх-овно ли е или срам-овно е всичко това, сполетяло и изживяло българското племе през последните 130 години своя история? Или е позор-но?!?

 

11 декември 2010г.

Коментари са забранени.