Личните и безлични хора

Глаголната форма в изказа на днешните лични хора е активна, лична и в бъдеще време: ще построим, ще им дадем,…ще направим!

Глаголната форма в изказа на днешните безлични хора е пасивна, безлична и пожелателна: трябва да се построи, да се направи,… да ни се даде!

Личните казват ЩЕ, безличните – ТРЯБВА ДА СЕ и резултатите са налице! Същността на днешния българин е в следния виц: „Каква е разликата между селяните и гражданите в днешна България? –Селяните са си селяни, а гражданите сме гъстонаселени селяни!“ Защо и как се появи този виц?

Преди 90 години, в Съветска Русия, а по-късно, преди 60 години и в България, Маркс-истката материалистическа теория беше приложена на дело. Носителите й, безличните комунисти – материалисти насилствено кооперираха земята на село в ТКЗС-та, после в аграрно промишлени комплекси /АПК/, после в ПАК /промишлено аграрни комплекси/, с което комплексираните безлични се превърнаха в лични, а личните частни земеделци ги превърнаха в безлични кооператори, аграрно промишленици, промишлено – аграрници и най-накрая в безлични градски работници и служители! Да работят за и да служат на превърналите се в лични членове на селски, градски и централни бюра и политбюра другари господари!

Средството за производство на село – кооперираната в блокови масиви земя, запустя, защото вече я нямаше движещата сила – човекът – земеделец. По нея се разхождаха само съветската механизация и докараните под строй от града бригади от лекари и инженери, ученици и войници, които осъществяваха връзката между селото и града!

Производителните сили – принудително превърнатите от селяни – земеделци в граждани – строители на социализЪма и комунизЪма построиха из плодородните поля – заводите – мастодонти, на баири и площади – огромни паметници на безсмислието, в центъра на града и на селото – каменните домове на безвкусието, а в края на градовете – жилищни сгради на бездарието. Жилищни комплекси, обитавани от безлични обитатели! Софийските: жк. Младост на старите –младите са зад граница, жк. Люлин на люшкащи се от комунизма към монархизма объркани хора, жк. Дружба на комунисти с монархисти, жк. Овча купел носещ името на животински вид, жк. Красна поляна и жк. Красно село построени за красни /червени/ обитатели! И какви ли още – не, за какви ли още – да, жилищни коптори за безлични хора. А на личните хора, ние безличните им построихме дворци, резиденции и бели домове за черни дни.

Производствените отношения между СРЕДСТВАТА за производство и производителните СИЛИ се изродиха! Силите зарязаха средствата! Човекът заряза земята! Земята опустя, човекът обедня! Но и оглупя! Не разбра как безличното малцинство стана лично, а личното мнозинство стана безлично! Как свободният и трудолюбив земеделец беше превърнат в зависим градски работник и служител, а мързеливият терорист – комунист се превърна в национално отговорен капиталист! И днес те, личните, богатите, със своето ЩЕ само обещават, а не изпълняват, а безличните, бедните със своето ТРЯБВА ДА СЕ призовават, настояват, умоляват! И това ще продължи докато безличните станат лични, разбирайки че животът им зависи изцяло от тях самите, а не от тези, които през последните 16 години на три пъти /1989г. – Живковата зима, 1991г. – Лукановата зима и 1996г. – Виденовата зима/ катастрофираха България! На път са да го сторят за четвърти път! Този път с прехвърляне на отговорността си върху създадените от тях мюрета* – НДСВ и ДПС! Как оглозгаха България първите три пъти?

  • Чрез източване и декапитализиране на държавните предприятия от техни, червени фирми, които „продаваха“ скъпи суровини на входа и „изкупуваха“ евтина готова продукция на изхода, което всъщност беше фактическата приватизация на предприятията! БГА БАЛКАН, с неговата задлъжнялост, беше едно от тях!
  • Цените на стоките на вътрешния пазар изкуствено се поддържаха няколко пъти по-ниски от световните и затова всичко беше ометено, изнесено и продадено с 300-400 процента печалба! Вече и слепите, и глухите, и тъпите са длъжни да разберат от кого! И затова нямаше мляко, ток, бензин,… нямаше и хляб дори!

Схемата за катастрофиране на държавата днес е различна. Правителството на ОДС през 1997-2001г. юридически оформи – раздържави, разпродаде, подари на РМД-та фактически ликвидираните вече предприятия, с което разтовари държавния бюджет, а частната собственост напълни магазините и пазарите с храни и стоки! Джобовете на българина обаче те изпразват чрез: данъци, такси, мита, акцизи и какви ли не наложени от държавата „майка“ никому ненужни огромни налози, защото на частника и потребителя само това могат да им вземат, но не и произведената от него стока! Така беше при мюретата Симеон и Доган в периода 2001г. – 2005г., така е и сега, отново от тях, начело с излезлия на светло техен изродител – покровител БСП. Всичко това води до друг вид социална катастрофа за българина, когато той, поради липса на средства е изхвърлен от презадоволения с храни, стоки и услуги, пазар! Преди Иван Костов пари имаше – стоки нямаше! След Иван Костов стоки има – пари няма да има! И затова отново е виновен той!

Може ли и как може да се предотврати четвъртата вече не само социална, но и национална катастрофа на България – тоталната й енергийна зависимост от Русия, като средство и за политическата й зависимост? Може, само ако антинационалната и антисоциална БСП си отиде от властта заедно с нейните коалиционни рожби НДСВ и ДПС с предсрочни парламентарни избори! Само че, те няма доброволно да се откажат от властта /кокалът няма да изпуснат захапалите го!/, затова трябва да бъдат принудени да го сторят:

Чрез активна съпротива срещу неправомерно и необосновано: вдигане цените на ток – парно – енергоносители, повишаване таксите на вода и чистота, ДДС и акцизи върху лекарства, цигари, алкохол, ненужна смяна номера на автомобили и какви ли още не допълнителни плащания за и без това отънелия джоб на потребителя! Активно, чрез излизане по улиците и площадите, стачки в предприятията, граждански активни мероприятия в рамките на закона! Това явно днес, у нас, не е възможно и затова изходът е:

Пасивна съпротива срещу самозабравилите се в алчността си управляващи! Познатият призив“За Бога, братя, не купувайте!“, аз бих перифразирал в „За Бога, братя, не плащайте!“ Не плащайте неправомерно наложените ви плащания и то редейки се часове и чакайки да ви вземат ВАШИТЕ, не техните пари! За нещо, което не струва толкова, колкото на тях им се иска! А тяхното искане непрекъснато се разширява, уголемява, ескалира! И то няма да спре, ако ние безличните не го спрем! За да станем личности, разбирайки, че сме много, че сме силни, че сме в правото си, защото това е нашата държава, не е тяхна! Тяхната е Русия и Испания! Да си идат там, откъдето дойдоха!

* МЮРЕ. Това е название на домашно животно, което привлича дивите животни, за да бъдат отстреляни! Привлякоха безличните през 2001г. и 2005г. и ни отстреляха! Ловците разбират и използуват мюрета! Децата на бившите лични комунисти, които бяха знатни ловци са наследили тези знания и с много голям успех ги прилагат в политиката. С мандата на мюрето ДПС дойде Любен Беров и БСП бяха света вода ненапита за развихрилата се тогава тяхна престъпност! Това мюре беше използувано и през 2001г.! Използуват го и сега! Ами другото – НДСВ, защо не дойде през страшната 1996г., а го доведоха тогава, когато България нямаше нужда от него, а въпиюща нужда от него имаха ловците от БСП?

15.02.2006г.

Коментари са забранени.