Голямото говорене

   Преди време, БНТ организира “Голямо четене” на български автори.

Директорката й тогава, Уляна /Пръмова/ в присъствието на Премиера тогава, Сергей /Станишев/ и кметът на София тогава, Бойко /Борисов/ обсъдиха номинирания на първо място Вазов роман – ПОД ИГОТО.

    Ние, зрител-слушателите тогава, видяхме от екрана на БНТ и чухме от микрофоните й:

    -Голямо четене от Уляна,

    -Голямо говорене от Сергей и

    -Голямо слушане от Бойко?

 Това видяхме и чухме тогава, но едва днес разбираме, че в ролята:

    на чорбаджи Юрдан е Президентът Първанов,

    на кир Стефчов-експремиерът Станишев!

    на Заманов-Премиерът-Борисов!

Първият, в ролята си на четец наставлява и поучава, но не обяснява на кого слугува.

Вторият, в ролята си на говорител изпълнява, но не обяснява на кого слугува.

Третият, в ролята си на слушател слушКа и ПОДслушВа, но не обяснява на кого слугува.

 

Голямото четене, Голямото говорене и Голямото слушане

има своето естествено, от миналото продължение и обяснение:

 

    През 1394г., Султан Баязид връхлетя върху разпокъсаната на три царства-господарства, България и я пороби за почти петстотин години!

    През 1877г., Цар Александър втори връхлетя върху една духовно възродена, мисловно освободена и национално обединена като РОД, наРОД, РОДина и я завладя. В резултат на войната и следвайки принципа “Разделяй и владей”, Империите парчетосаха Родината на българските родове на три, а на обединените две трети от нея, техни наемници, само за 60 години /1897-1947г./ й спретнаха три национални катастрофи.

    През 1944г., Генералисимус Сталин връхлетя върху останалата без своя Цар-Обединител с Хитлер-дарител, България и я покори за цели пет десетилетия /1947-1997г./.

    През четирите /1997-2001/ години, Костовата завера охлади мераците на руските империалисти да прелетят над българска територия на път за гр. Прищина и на американските капиталисти да настанят върху българска територия албански бежански лагери. “Ни се води, ни се кара, ни се покорява” този Костов и затова не заслужава да управлява, решиха поробените, завладени и покорени избиратели!

    Така че, след 2001г., България  се управлява от Първанов-ите  русисти, а не от Костов-ите европеисти. И така ще бъде, докато поражението от болшевизма върху хората-избиратели не бъде изяснено от призваните за това: историци, политици, социолози, педагози, психолози, а защо не и от психиатри, не бъде огласено от журналисти и синдикалисти, не бъде отчетено от прависти, не бъдат обвинени авторите му и не бъдат опростени потърпевшите от него! Така ще бъде, защото

 

Привнесеният от Русия болшевизъм

направи един милион пълнолетни български граждани комунисти! Голяма част от тях направи и чекисти!

    ЦК на БКП и сие, като неразделна част от и на КПСС, както и ЧК на ДС и сие, като неразделна част от и на КГБ, ето това  бяха комунисти и чекисти в основната-БКП и в охранителната-ДС организации, които не бяха повече от около пет процента от общия им числен състав! Всички останали бяха и все още са кариеристи. Станаха членове на БКП или агенти на ДС, заради собствената си кариера и на децата им осигурено приоритетно бъдеще, защото в основата на болшевизма е залегнал принципа: “Който не е с нас е против нас!”, а спрямо този, който се опълчи срещу него се задейства: “Есть человек-есть проблем, нет человек-нет проблем!”

    От единия милион БКП-комунисти, 950 хиляди бяха безскрупулни кариеристи за власт, пари и материални благини, а петте процента офицери чекисти, къде доброволно, къде насила зарибиха останалите 95 процента агенти на ДС и РУМНО, които са обект на общественото мнение днес. Не са обект на обществено внимание и на порицание петте процента от двете организации! Те са “персона нон грата” за управляващите днес бивши комунисти-кариеристи. Петте процента комунисти и чекисти са с русофилство увредени и покорени, а 95-те процента кариеристи са задължени на комунистите и подчинени на чекистите.

    Квалифицираните мнозинства в НС при Виденов, Симеон, Станишев и Борисов бяха и са мнозинства съставени основно от кариеристи, направлявани и управлявани от петте процента комунисти и чекисти.

 

Начело на Република България

при Виденов и Станишев беше потомството Овчарово, Станишево, Боково, Пръмово, Велчево,…все деца на бившия болшевишки режим. При Виденов те се подготвиха, като ошушкаха де що има парични средства в държавата, а при Станишев закупените с тези средства материални активи, те разрушиха като негодни при отворен към света пазар. Това, което бащите им построиха, децата им претопиха!

    Костовото квалифицирано мнозинство промени коренно държавата политически, икономически, информационно! От болшевишка, то я превърна в европейска дотолкова, че вчерашните болшевики са първи европейци днес.

    При Симеоновото квалифицирано мнозинство, на преден план в държавата излязоха децата на втория ешелон БКП-комунисти и ДС-чекистите. При създадените при Костов условия за повсеместен частен бизнес, при Симеон и Доган, в лично и партийно качество разцъфтя скритият, престъпен бизнес, който ликвидира красотите на България.

    За да дойде днес на власт мнозинството от бивши и настоящи кариеристи. Онези 950 хиляди БКП комунисти, местни кариеристи, изградили през годините на преход свой собствен, в основата си партиен бизнес по места, който днес трябва да бъде защитен и уголемен. Те обаче бяха политически и кариерно зависими от петте процента комунисти и чекисти преди 10 ноември 1989г., а както става ясно днес, след година и половина тяхно управление, те отново са зависими от тези пет процента. Не случайно очерталото се като квалифицирано мнозинство в 41-то НС не се и опита да пипне Конституцията! Да върне  Прокуратурата в изпълнителната власт, където й е мястото-при полицията и следствието, за да има годни обвинителни актове, които да направят отсъждането на Съдията зависимо от обвинението. Днешната беззъба борба с престъпността е един жалък фарс за пред света. С бивш и настоящ Главни прокурори подготвени от Президента за целта. Да има пушилка-дим без огън! Да има заловени, но не обвинени и затова освободени! И да има до болка познатото ни от началото на прехода “Ние ги хващаме, те ги пускат!” Между “ние”-полицаят и “те”-съдията стои независимият от Закона прокурор, който не е обект на днешните управляващи. Защо ли?

 

Голямото говорене

    В българското публично пространство върлуват някави анализатори, статистици и абонирани кибици, които ни развличат със своите басни за политика и икономика без да обяснят от кого и защо са наети да защитават и нескопосано да обясняват днешното статукво. “Просто да ти стане жал!” /за тях/ като им слушаш дивотиите и гледаш как се гърчат и не смеят да ни погледнат в камерите. А обяснението е много просто. Всяка публично защитаваща днешното статукво личност се превръща в безличност. Каквато е била преди, влизайки в БКП кариеристично, такава е и сега слугувайки на БСП и ДС символично! Всеки си “пази коричката хляб”, с надежда да получи филийка и със сиренце отгоре. От асистент да го направят доцент, професор,….От младши охранител на Закона в държавата да получи старшинство! От селски и районен……да го направят градски, областен, държавен. В която и област на обществения ни живот да е, това йерархично-кариеристично пълзене нагоре е повсеместно! Именно то е основния проблем на днешна България.

 

Голямото слушане

превърнало се в общонародно слушКане на продажните пет процента от некомунистическото мнозинство наказва България с постоянна бедност и ненаказана престъпност. Слушкане, изразено в негласуване на избори, защото му е втълпено, че “Всички са маскари!”, ако че в това “всички” влизат и те самите. Освен това, Голямото слушКане на днешните управляващи, допълнително е осигурено с Голямо ПОДслушВане, за да са послушни. На 95-те процента от петте процента! И те, в мнозинството си са такива, послушни!

    “Род рода не храни, но тежко му, който си я няма!” Гореспоменатите пет и 95 процента са наши РОДственици, все едно каква е вътрешната им мисловна и духовна същност. Каквито и да са, те са част от този наш народ и няма как да им е безразлична съдбата му! А тя днес е за ожалване! От петте процента, “Надежда всяка оставете!”, но от 95-те трябва да има надежда, че освен за собственото си благополучие, те са във властта и заради участта на своя РОД, наРОД, РОДина! Защото в България днес има Род, но няма народ! Има родители, но няма възродители! И затова възрожденската непримиримост на поета вчера:

“Да гледам как турчин бесней,

над бащино ми огнище!”,

осъвременено и унизено днес звучи:

Гледаме днес как Путин владей,

наРОДното ни огнище!

 

4-12-2011г.

Коментари са забранени.