Котилото

/АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ/

/Белене, Марици едно и три, Цанков камък/

 

    Георги Първанов, Иван Костов и Ахмед Доган  в един енергиен кюп, ето това е най-новия клип поставен на българска сцена от руско-българската мафия. Сергей, Бойко, Алексей и шапката им Георги на първа линия. Не онзи Георги в мавзолея, на който едни се кланяха коленопреклонно, а други шеговито го наричаха “Гошо консервата”, а наследникът му Георги-първи, Първанов! Първи на какво? Първи като обслужващ руската мафия в България като Президент, така както Симеон втори и Сергей Станишев я обслужиха като Премиери! А Бойко и Алексей довчера авери, днеска войнстващи аскери! Единият октоподец, другият дондуковец! Хайде холан!

    Цялото номенклатурно котило е вдигнато на крак. Президентско, царско, депесарско, атакистко, кагебистко! Без срам, от страх! Без свян, в сън! От сатанински страх-шапката не си поплюва! В кошмарен сън-съдбата на безстрашните! И като правило:

 

През пролетта, изгрява мръсното, през есента залязва чистото!

 

Колкото и малко да е то. А то е малко и ще става все по-малко, след като все повече духовно изявени личности изгладняват и се продават. Изгладняват материално и се продават духовно. От личности се превръщат в употребяеми без-личности! Чрез писмото и четмото на “Родна реч омайна сладка,…”! Че е реч, реч е! Че е омайна, омайна е, щом омайва читател-слушателите й! Че е сладка, сладка е, след като пося емоционално чувство и у мен. Но че не е Реч на отци-предците ни, а е реч на глупците, в това няма никакво съмнение.    

    Люба Кулезич, една впечатляваща с независимите си коментари личност да бъде превърната в безличен, безгласен слушател на несвързани бръщолевения с една единствена насоченост-как да се свали, омаскари, унижи малкото честно, кадърно, достойно останало в  нещастната ни държавица! Ето това не е родно! Не е и благородно!

    Един от Лондон икономически ни съветва, друг с офис във Вашингтон енергийно ни светва, трети от Мадрид като Величество дойде, като горски от властта си отиде, четвърти пак от Запада ще цъфне, сакън, да не си помислим, че е, че са от Москва! А те всички вкупом, всъщност са от там. Това и слепият видя, и глухият чу, и тъпият разбра! Само ТВ-водещите, не! Защо и за какво? За “Хлябът наш насъщен, дай ни го и днес,…”, ли? Да помолиш за хляб Всевишния е достойно, а да го получиш от мръсни ръце с мръсни пари е недостойно.  И ако чак толкова са огладнели и поради това са се продали ние, пенсионерите, сме готови милосърдно да отделим от оскъдното, за да спасим достойнството им на личности. Само и само да не мърсят българското публично пространство с безличното си присъствие на екран.

    Интелектуалци превърнати във водещи на предавания. Изхвърлени от политиката неудачници да се препитават по този унизителен за човешкото АЗ начин. Шоумени превърнати в бизнесмени загърбили елементарните човешки норми на живот. А норми има във всички области на човешкия живот. Има ги и в медийното публично пространство.

 

Нормите ги има, човеците ги няма!

 

27-02-2011г.

Коментари са забранени.