Палачи и жертви

Досиета и ченгета! Жертви и палачи! Ако нямаше палачи, нямаше да има и жертви! Ако го нямаше ДС, нямаше да има доносници! Ако нямаше Кобурготския авторитаризъм, прогерманския фашизъм и проруския комунизъм през последните 110 години, България днес щеше да бъде една демократична страна със свободен и проспериращ народ! Народ от свободни личности – граждани на своята страна, а не зависими поданици най-напред на цар, после на овчар, а днес и на двамата с техния верен слуга – мандатоносител! Всеки опит българският поданик да бъде освободен от вътрешна и външна зависимост от натрапените и самонатрапили се не наши, а чужди диктатори завършваше с изселване, „въдворяване“ в лагери – затвори и със смърт! Първият уби БЪЛГАРИТЕ Захари Стоянов и Стефан Стамболов и осакати чуждия за него народ в неговите, представяни като наши, монархо – завоевателни войни! Вторият уби БЪЛГАРИТЕ Александър Стамболийски и Димитър Петков и допълнително осакати народът ни териториално и духовно, съюзявайки чуждата за него България с естествените му приятели – фашистите, а не с демократите! Третият уби БЪЛГАРИТЕ Никола Петков и Трайчо Костов и тотално осакати народът ни лишавайки го и от собствеността му! Направи го зависим поданик на БКП за „парчето хляб“ в контролираните от партийните секретари ТКЗС-та и държавни предприятия! Обезличи го духовно в обществените: чавдарче, пионерче, ДКМС, ОФ,…, в професионалните: НТС, БЛРС, БСЖ,…и чрез жилищните съвети с домоуправители – доносници! Тотално зависими хора, които много лесно можеха да бъдат манипулирани и насилени да служат на чужди за тях интереси.

110 години нищета! За 110 години България изживя три национални и три социални катастрофи, сервирани от дедите и бащите на днешните управляващи! Едните, царете ни, вкарваха България в предварително обречени войни, защото я коалираха с завоевателите – авторитаристи и фашисти, а не с демократично отбранителните държави и коалиции! Другите, комунистите, бяха вътрешни терористи на своя народ с атентати и революции! Две противопоставени страни, цинично спекулиращи с най-съкровените чувства на българина за свои лични користни цели! Войни за обединение на разединена България – Кобургите и революции за братство и равенство – комунистите!?! В резултат на този цинизъм България даде стотици хиляди невинни жертви и милиони пречупени човешки съдби! Решенията на военнолюбците и действията на революционерите – терористи не бяха за хората, а винаги срещу хората в България! На палачи срещу жертви!

Защо тези стогодишни врагове днес се обединиха и съюзиха във властта отново срещу подопечния им народ? Не толкова за парите си – комунистите и за горите си – царистите! Съюзиха се срещу членството ни в ЕС! Съюзиха се, защото в рамките на ЕС няма място за авторитаристи и тоталитаристи! С всички възможни средства, рискувайки и собствената си сигурност в лицето на тайните си служби, които през цялата ни сто и десет – годишна история са защитавали престъпната им антинародна власт! С ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА и с ДЪРЖАВНА СИГУРНИСТ! А те всъщност са се защитавали един от друг! Военнолюбците срещу революционерите и обратно комунистите срещу монархистите! Първите, за да запазят короната, която правеше хората зависими поданици на монархията! Вторите – да съхранят системата на зависимост от комунистите! В ЕС това подчинение, тази стадна зависимост на хората от диктатори е изживяна. Там човекът е личност с вътрешна и външна свобода на избор, докато вътрешната поданическа зависимост на българина го прави и външно зависим при избори, въпреки наличието на условия за свободен избор. Свободата на европейците и несвободата на българите ни прави несъвместими! Европейците няма да ни приемат такива зависими, а управляващите ни правят и ще направят всичко възможно да съхранят тази несъвместимост.

Досиета и ченгета! Жертви и палачи! Жертвата е ясна – това е обекта на доноса. Кой обаче е палача? Твърди се, че доносникът, със своя донос е пречупил нечия съдба, унищожил е нечии живот! С думите, които е написал за свой близък, колега или познат и ги е предал „където трябва“, заради което той е мръсник и палач! И толкова! Няма продължението – делото, последвало тези написани думи! А то е изключване, лагер, затвор или смърт за „накиснатия“? Или превръщането му в поредния, нов доносник? ОТ КОГО И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО следват всички тези насилнически действия? С какво право и по кой юридически и най-вече морален закон хората на дело са били насилвани за казани от тях думи? Основателно се поставя въпроса, кой всъщност е палача – този,, който по някакъв начин е обработен – подготвен да бъде доносник, или вербовчика – консуматор на доноса! Ами създателят на системата шпиономания и изпълнител на „наказанието“, къде е и кой е той, питам? Но не очаквам отговор, защото той днес е във властта! Той е автор на изливащата се мърсотия в родното ни публично пространство с една едничка цел – България да не бъде демократична страна, желана за член на ЕС!

Да си спомним, че с идването си във властта, „НАТО не беше приоритет за правителството на Симеон“! По лесно обясними причини комунистите десетилетия наред бяха с Русия и във Варшавския договор! Неестествено и невероятно е днес същите хора да са за ЕС и НАТО. На думи – те са, но с делата си винаги ще бъдат против! Делата им днес доказват непроменената им с времето тяхна позиция!

8-юни-2006г.

Коментари са забранени.