Думи и дела! /“Иван Костов е най-богатият човек в България!“
в. 24 ЧАСА/20-07-06г./

ДСБ се маргинализира, херметизира, изолира се от своите естествени привърженици на дясното! Това е факт неоспорим! Спорни са обаче причините за това!

Европейската народна партия /ЕНП/ е европейска! ДСБ е българска партия! Ако нямаше партиите ,членуващи в ЕНП, нямаше да я има и нея! От частното – ДСБ към общото – ЕНП! Със своята проевропейска политика, Иван Костов направи СДС, а сега и ДСБ членове на ЕНП. БЗНС и ДП дължат членството си в ЕНП на същата политика! Днешният диктат на ЕНП за обединение на българското „дясно“ е непродуктивен за дясното в България. Той е порочен и унищожителен, защото поставя на една плоскост ДСБ с всички останали в така нареченото дясно! Уеднаквява ги с добилото гражданственост „Всички са маскари!“, осъвременено с „Дясна номенклатура“, която вкупом трябва да си ходи! Това обобщение е поредната мръсотия, лансирана от вече наложили се в публичното ни пространство уважавани политолози и журналисти. За наше съжаление, към тях – обвинение!

ДСБ не е като днешното СДС, БЗНС, Гергьовден, ССД, ВМРО…, които търсят пътища и начини да останат на държавната и общинска трапези! Иван Костов не е Пинчев, Каракачанов, Янев, Дилов-син, Софиянски и сие! Не е и Петър Стоянов и вицето му Кавалджиев, които се правеха на чисти и велики, докато Иван Костов работеше за да измъкне България от блатото, в което я натикаха и днес управляващите. Работеше с достойни професионалисти, които сега са отново с него в ДСБ. В НИС, в СДС и в правителството на ОДС тогава, имаше и други, които работеха за себе си! Които бламираха Костов, защото той не е като тях. Някои от тях останаха в днешното СДС, други основаха ССД, трети отидоха в ДПС, НДСВ и къде ли още не! Хората в ДСБ не бива да бъдат уеднаквявани с останалите. Те са доказани професионалисти, за които обаче днес се говори само лошо или нищо! И за четирите години управление на ОДС! А те заслужават ли такава оценка?

В България има партии на думите! На думи: обещаващи, обвиняващи, развращаващи,…, които търсят сламчицата в чуждото оченце, а не виждат гредата в собственото си очище! Тези партии непрекъснато се разрастват и множат! Имаше партии на делата, които се редуцираха в една! Една единствена сега е ДСБ, пряк наследник на онова СДС, което възроди България през 1997-2001г!

Българският „гражданин“ вярва само на думи, но не и на дела! Вярва на партиите на думите, но не и на хората от партията на делото! На хората от ДСБ, които срамежливо мълчат или виновно се оправдават, вместо с гордост да говорят за стореното от тях през онези четири години! Българският гражданин чува думите, а не вижда делата сторени за него тогава, което го прави поданик! Такъв е бил през последните 120 години, такъв е и сега. Поданик на Кобургите, после на проруските комунисти, а сега и на двамата си господари! Имаше само два кратки периода, когато беше направен опит да бъде освободен от тази робска зависимост! В края на 19-ти век от Стефан Стамболов – убиха го физически и на края на 20-ти век от Иван Костов – ликвидират го психологически! Първият от царистите, вторият от комунистите, но и двамата заради руските империалисти! С една едничка цел – българинът да си остане зависим поданик, а не свободен гражданин на своята страна! И на свободния свят! Ето това трябва открито да заяви ДСБ на хората в България. В прав текст да ги обвини, че робуват на своите поробители, с което съсипват бъдещето на децата си! Да ги стресне, за да се освестят! Да се разделят с този робски манталитет, насаждан десетилетия наред от чужденци, идващи да властват и да грабят! И да продават българските национални интереси! От Запад – царете, от Изток – Генералните секретари! И да оценяват хората по делата им, не по думите! Да избират доказалите се на дело, а не обещаващи с думи! И обвиняващи Иван Костов, че е най-богатия /какъв цинизъм от днес богатите?!?/ и най-мразен /какъв мазохизъм от повярвалите на тази рогата лъжа?!?/ човек в България! И едните и другите са с патологични отклонения, за които е необходимо психиатрично лечение /д-р Н. Михайлов, вие сте!/. Крайно време е някой смело да го заяви. В противен случай с България е свършено!

Това свое твърдение съм длъжен да обоснова връщайки моите сънародници от 5 до 9 години назад, за да им припомня делата на този човек и на хората с него, защото късата човешка памет е трагедията българска днес! Те са изброени в два поредни броя на в.ДЕМОКРАЦИЯ в края на 2000г. Също така и в ОТГОВОРЪТ на „бялата“ книга на правителството на НДСВ, БСП и ДПС, публикуван в няколко броя на в.ДЕМОКРАЦИЯ: /27,28 и 29-12-2000г. и 2, 3 и 04-01-2001г/.

22-07-2006г.

Коментари са забранени.