Българският феномен

     “ И ние сме дали нещо на света!” Дали сме му Бойко Борисов! Пожарникар, бодигард, депутат, полицай, кмет, Премиер до тук,

а от тук: Президент, еврокомисар, световен лидер, космически такъв!

 

      Едновременно с това:

каратист, тенисист, футболист, спортист!

 

Лице на магистрали,

на спортни и художествени зали!

 

С ножица в ръка,

с гордо вдигната глава,

той е винаги готов,

нов обект да открие,

с още слава да се покрие!

 

А пък пред раята,

не затваря си устата,

сладки слова ниже,

велики обещания каканиже!

 

Знаков медиен герой

е той! 

 

Какви е деца раждала,

раждала, роди и сега,

България, майка юнашка,

c Бойко Борисов да ни шашка!

 

    Бойк-ият Бойк-о, Бори-сов бори и пребори всички и за всичко. Пребори се за високата чест да защитава такива ценности за България, каквито са Тодор Живков и Симеон втори. Ценени са, щом като охраната им бе поверена на такъв професионалист, джудист, каратист. Не стана ясно обаче, с какви помощни средства той ги охраняваше. С хладно оръжие тип Калашников, или със способностите на “черния колан, пояс” или там каквото е?

    -Симеон му благодари като му осигури “Приказка за стълбата” /виж. Смирненски/, която той успешно изкачи.

    -Тодор Живков му плати, за да се качи на тази вълшебна стълбичка.

    И днес, той е горе в подножието на последното стъпало-президентското. Всички пророкуват и не се срамуват, че той ще го прекрачи-качи и се готвят да празнуват новия български връх не само в ЕС и НАТО, но и в Руската федерация, част от която България с него, все още е. Празненства на две места-източно и западно!

    Уникален е нашият Бойко Борисов. Универсален е той в същността си. Широко известен е пред света, неясно като какъв обаче? Можеше да стане светски човек с изтънчени обноски спрямо опонентите си за властта. За целта, говедарят не можеше, но царят можеше да го удостои, благородническа титла да му дари. Да стане он-барон! Или херцог на Банкя-нското херцогство, например. С което, той днес щеше да е добре дошъл не само при премиер-министрите по света, но и в кралските европейски дворове. Изкачилият приказната стълба да не бъде поканен на сватбата на принц Уилям тези дни!?! Опущение, за съжаление е това забвение на горския ни цар Симеон към довереника си. А е принуден да се среща и прегръща с Президентка със селски корен, пък бил той и български, чак в другия край на света. Някаква си Дилма Русев. И името й е такова, какъвто е произходът й!

    Благородна професия е пожарникарската! Успешен пожарникар е Бойко Борисов. Недобросъвестни подпалвачи подпалиха много пожари в България, които нашият герой трябва днес да гаси. Пожар с атомния ток, пожар с храната, пожар и при горивата тресе страната. А той, горкият, надянал словесни доспехи, гаси ли, гаси ги. Обяснява, обвинява, оправдава, отклонява огъня от себе си. Нека Костов да гори, пъкълът да навести за дето му пречи целенасочено да гаси. Насилва го на изток да полива, миналото си да разкрива.  

    Още по-благородна е  полицейско-охранителната професия. Живеем в престъпен свят, в който някой трябва да ни охранява, от нападение да ни защитава. И той ни охрани като народ. Защити най-напред водачите ни в лично качество, после като висш полицейски служител осигури условия бандитите ни сами да се поизтребят. Мъдър полицай се оказа той!

    Истинският връх в неговата многостранна и многострадална  кариера бележи управлението му. Като кмет, сега премиер, утре като президент и так далее!  Като кмет реши проблема със сметта, със кучетата и със собствеността софийска, а като премиер разпростря тази власт из цялата страна. И днес българският народ благоденства! Само отделни, патологични елементи са волно-недоволни от мъдрото му нищо неправене в управлението на страната. Но те са квалифицирано малцинство според статистическото преброяване от велможите в бранша.

    Под вещото ръководство на българските дела, от Бойко Борисов-а страна, ГЕРБ-ът на България доби нов свой облик. На фона на българската земеделска пустош се откроява изправен в цял ръст охранен едър мъж, а в краката му коленичили, в молитвена поза нагоре ръце изправили, са неговите доброжелатели. Поза, достойна да открои божественото му от плебейското им. Защото той наистина е бог в очите на заслепените от осанката му. Само една се осмели оценката му с единица да намали, петица да му определи. Юда Искариотска всред неговите ученици, докато всички останали му написаха шестици.

    Цъфнали са гербери на политическата сцена, оплодени кой с каквото си поиска, без да му стиска от прокурор-съда относно бонусите на властта.

    В навечерието сме на Светото Христово Възкресение. Освен Небесният Господ, хората в България имат и земен такъв в лицето на непогрешимия Бойко Борисов. Хвалебствени песнопения в Божия храм, стачни вълнения по улици и площади. Първите към Небесния ни Господ, другите срещу земния ни феномен. Срещу кое от неговите превъплъщения обаче? На политик и бизнесмен или може би срещу превърналия се вече в шоумен, който развеселява тъжните, а те от своя страна съжаляват себе си за своя избор!  

 

20 април 2011г.

Коментари са забранени.