СЪД-ебната власт

 

    СЪДЪТ е над всичко в една държава! Там, където няма ПРАВО-съди-е, там няма държава! Там, където няма човешки съд обаче, там има Божи Съд!

    Съдебната власт била третата власт! СЪД-ебна, не прокурорска, не следствена, не и полицейска! СЪД-ебна, така че съдът поема негативите и на останалите в до-съдебното производство. Не прокуратурата, която не случайно по Конституция е скрита при Съда, а не е в до-съдебното производство, където й е мястото-при следствието и полицията! Всички те според вицепремиер Цветанов са “вода ненапита”. Този съдия направил не знам какво, другият не знам си що, плещи на всеослушание министърът, а за Прокуратурата-нищо! За подведомствените му само суперлативи! С Главния Прокурор са авери в борбата с престъпността и затова в публичното пространство няма набеден прокурор. Те са чисти като “момина сълза”.

    Прокуратурата е йерархична институция! На върха й стои човек, който днес отсъства в публичния дебат за борбата с престъпността. С делата си отсъстват и неговите подчинени. Сигурно отсъстват в съдебната зала и обвинителни актове по много от престъпленията, а тези които са внесени, сигурно не са качествени, на основание на които Съдът да постанови осъдителни присъди. Няма как съдията да не “уважи” мнението на прокурора, ако то е обосновано с правни аргументи. Ако го заобиколи, тогава той може, от съдия да се превърне в подсъдим.

    “Във всяко стадо има мърша!” Има я и при съдиите! При прокурорите няма! Защо ли? ВСС е кадруван, твърдят всички, въпреки че, във него има и прокурори, има и квота от Президента, чиито наместници в съдебния процес са такива знакови фигури, като бившият Никола Филчев и настоящият Борис Велчев. Първият действаше, вторият бездейства! Първият организира престъпността, втория се спогажда с нея!

    Конституция 1991г. е виновна за днешното престъпно статукво в България. Ако ГЕРБ имаше воля за борба с престъпността, още с встъпването си във властта трябваше да промени Конституцията. Да извади Прокуратурата от Съдебната власт и да я подчини на изпълнителната, където й е мястото. Където може да бъде контролирана работата й, а управляващите да носят отговорност за спокойствието в държавата. Докато днешната борба с организираната престъпност на вътрешния министър е “вятър и мъгла”, за пред света!

    В подкрепа на горе-казаното относно Конституцията прилагам материала “Не на Конституцията, да на България” публикуван веднага след приемането й. Добавям и по-късно написания “Яловата държавност”, качен на сайта и блога ми: http://www.georgialeksow.com и http://georgialeksov.blog.bg. 

04-07-2011г.

 

Яловата държавност 1

/келепира не им дава мира!/

 

    Парите, а не храните са в поле-зрението на днешните ни управници.

    Потребеното, а не произведеното е смисъл на тяхното управление.

    Удоволствието а не продоволствието е духовната им същност.

Удоволствие в охолство с пари е ценност за бедния, мързеливия, завистливия. Бедният няма пари, мързеливият няма охолство, завистливият няма удоволствие! Сбъркана-объркана ценност има българинът днес. И тази негова жалка, отвратителна, пагубна за живота му ценност се възпроизвежда в избраните от него да го управляват. И не само да го управляват, но и нагло да го назидават не разбирайки, че те са еманация на тази сбъркана ценност.

    Бедният може да е доволен от живота си, стига да не е завистлив, а ако не е мързелив може да живее и охолно.

    Мързеливият не живее в охолство, защото е беден на труда, а е богат на завистта. Ако обаче стане богат на труда и беден в завистта ще получи удовлетворение в ново-придобитата си същност.

    Завистливият е недоволен от живота си, защото е безкритичен към себе си, а е себичен спрямо другите. Ако съсредоточи себе си в себе си, той няма да бъде беден-мързелив, а ще стане доволен, работлив и щастлив.

    Всичко е въпрос на семейно възпитание. На първите седем години в живота на човека, ако има богоугодно семейство, разбира се. И на другите след 1947-ма година в живота на българина, родили завист, мързел и бедност в държавно-кооперативно-общото му! И в планово интернационално-продажното му! Всички тези години са живени, но неизживени, за съжаление. Изстрадани, но неразбрани от всички нас. Планови бяха преди, планирани са днес.

 

Смяна

на собствеността и на плановата икономика е основна цел на така наречения преход твърдяха някои! Но кои са те? Държавно-кооперативната в частна собственост, а плановото стопанство в пазарно! “Вятър и мъгла!” се оказаха така поднесените ни от тях чудеса през последните 20 години!

    Не беше случайно идването на 10 ноември! Планирано от тях беше и случилото се след него!  Има логично обяснение на всички събития сполетели българското общество през последните 20 години. Три са планираните от тях цели на прехода:

    1. Да снеме вината от виновните! Гласуваната от ВНС Конституция през 1990г. оневини миналото на комунистическата номенклатура чрез гарантираната им от Прокуратура безнаказаност. Съдът е зависим от внесения обвинителен акт, докато Прокуратурата е безконтролно-независима относно написаното във въпросния акт. И дали той ще бъде написан и внесен в Съда?!

    2. Да отмени плановото стопанство! Гласуваният от ВНС през 1990г. Търговски закон въведе ООД, ЕООД, АД и техните производни, които обаче не възстановиха свободния пазар в България.

    3. Да възстанови частната собственост! Конституцията и Търговският закон беше планирания “предмет на дейност” за ВНС, а гласуваният ялов Закон за земята беше наложено отвън, от обществото, допълнение.

    Първата цел е изпълнена. Снета е вината им! Ненаказани са виновните и за вчера, и до днес! Прокуратурата много говори, но нищо не направи! Не обвини престъпниците така, че Съдът да бъде принуден да ги осъди. Освен това, Главният Прокурор е човекът, който има последната дума по всяко обществено значимо дело, защото Прокуратурата е йерархично изградена структура. Негова е заслугата да няма наказани знакови престъпници участвали в “маркови” престъпления.

    Втората цел е наполовина изпълнена. Държавните заводи станаха фирми по Търговския Закон гласуван от ВНС, а Директорите им-мениджъри. Свободен пазар обаче няма, защото виновните родиха корпоративни сдружения във всички области на икономиката, които монополизираха пазара. Те диктуват търсене-предлагането, а от там и цените! Те определят кой да инвестира и кой не!  Те изземват ролята на държавните институции. Те са държава в държавата! Те са мафията! “Мафията си има държава!” е много точно казано не помня от кой мъдрец!

    -Българската икономика заспива!”, са думи на един политик, икономист, държавник, българин,…човек, който е обект на изгубили контрола върху себе си някакви индивиди!

    -Не, господине, тя не заспива, нея  я приспиват!

    Третата цел е в процес на изпълнение! В процес на извращение, за съжаление, е. Собствеността върху недвижимите имоти е основната цел на планирания от висшата номенклатура преход. Петдесет години /1947-1997г./ със своята “ръководна роля”, тя се разпореждаше с нея. Къде, какво и как да се произвежда от кого и на кого да се купува-продава произведеното. Тя беше фактическия собственик на недвижимите имоти. Целта на прехода е фактическата да се превърне в юридическа тяхна собственост! А това можеше да стане на два етапа. Първият-имотите и в частност земята да се възстанови юридически на бившите собственици, което беше извършено през 1998-99г. чрез Закона за възстановяване собствеността върху земята от създадените за  целта Ликвидационни съвети. Сега предстои вторият етап. Притиснати от немотията, вече юридическите собственици на земя да бъдат принудени да продадат-подарят бащинията си на оневинената вече и опаричена бивша комунистическа превърнала се в капиталистическа номенклатура.

    -“Има нечист интерес от настоящ министър към имотите на Информационно обслужване заради ниската им цена!” изстреля в публичното пространство един чист неин служител.

    -Има нечист интерес от управляващите към всички имоти, г-не, и затова те целенасочено “приспиват” икономиката ни, за да бъде осъществен втория етап от смяната на собствеността, а именно: Деветдесет и петте процента дребни собственици на земя да станат безимотни, а останалите пет процента безимотни да се превърнат в едри собственици на земя. Започвайки от морето и планината, та до земята в полето. Днес обезценена, утре тя отново ще е ценна. Каквато е била. И каквато винаги ще бъде! 

 

Личности и без-личности

    Да бъдеш личност в днешно време, в днешна България е много лесно.

    Да станеш личност в днешно време, в днешна България е почти невъзможно!

    Първите ги създават, налагат ги на обществото! Вторите сами се изграждат, налагат се в обществото! За едните пеят хвалебствени дитирамби! За другите каканижат траурни какафонии.

    В началото с фондация Сапио! После с фондация Демокрация! С БГА Балкан! С Ликвидационните съвети! С 33-те милиарда от приватизацията на “мистър 10 процента” /Господи, прости им заради отишлия си бедняк/! С ликвидация на дясното! И с още много други грехове към РОД, наРОД, РОДина! Та до Марица-едно и Марица-три! С тока от двете “американски Марици”, не и с тока, петрола и газа от трите руски: АЕЦ Белене, Бургас Александропулис и Южен поток! Впечатляваща избирателност на една без-личност превърната в марионетна личност! Боже, пази България от такива личности!

 

Мълчанието

    Гробно мълчание цари в българското публично пространство относно истината за последните двадесет години преход. За да бъде осъществен така планираният преход, истината е “персона нон грата” за българското публично пространство. Средствата за масова информация много пишат, говорят, показват, но нищо не казват за нея. А без истината няма път, няма и живот за българина, защото тя е свързващото им звено. Казано е:

 

“Аз съм Пътят, Истината и Животът!”

 

08-09-2010г.

    

Не на Конституцията, да на България! 

    Конституцията е изготвена и гласувана от политици, утвърдена от политичен академик и узаконена в партийното издателство на БКП така, че докато депутатите изпиха шампанското, западната печатарска техника отпечата в “Държавен весник” източната ни Конституция. А политическата ПАНОРАМА на БТ, в предаванията си от 13 и 27 зли, чрез професионално избрана аудитория я “коментира” така, че без да съм я чел, вече я познавам и….отхвърлям. Участниците:

    – Господата Костов, Луджев и Пушкаров, рискувайки своето собствено и това на СДС име, без политика, даже срещу политиката на червените и на част от сините се захванаха и чистят /Авгиевите/, Луканови и Белчо Белчеви обори.

    – Младият кмет на София и на зелените-г-н Ал. Каракачанов, има политическото мъжество да олицетворява еднолично партията си, да образува секти в СДС, да нарича слаби силните, да призовава Бог от името на атеистите. Същият обаче е е професионално немощен, защото много малко знае за активните полицейски кордони в София, за финансовата анархия в транспорта, строителството и снабдяването на столичния град, за множеството партийни сгради, фирми и привилегии.

    – Депутатът юрист г-н Георги Марков съвсем точно дефинира съвсем точно дефинира стойността на първия ни закон с факта, че не авторите следва да слово-славят творението си в охранявания от народа, чрез народната милиция народен парламент.

    – Политически антиподи са доказаният киноработник с ясна гражданска, професионална и политическа позиция г-н Евгени Михайлов и недоказаният политик и депутат с неудовлетворена лична политическа амбиция г-н Ст. Стоянов. Първият разочарован от партийния си водач напуска партията, вторият по същата причина основава партия дубликат.

    – Господата Барев и Вълков, избягвайки имената на Никола Петков и д-р Г.М.Димитров /?!/, обявиха обединението между БЗНС-казионен и личността на Цанко Барев. Новополучената стара организация, подобно на 267-я подпис под Конституцията е гарнирана с едно опетнено име-това на г-н Йосиф Петров.

    – Г-жа Поптодорова и г-н Пирински изразиха известното ни от последните 45 години и наложено във ВНС политическо мнение на фантастично единните във всичко комунисти. Затова, може би, днешна България е толкова БОГАТА  ПОЛИТИЧЕСКИ и толкова СКАПАНА  ПРАВНО и ИКОНОМИЧЕСКИ. “ Мръсна работа е това политиката!” беше казал политикът д-р Дертлиев. А аз бих добавил-мръсни са и резултатите от нея!

     П.П. Политиците Каракачанов, Стоянов, Поптодорова, Вълков и Пирински потвърдиха с подписа си Конституцията, докато професионалистите Луджев, Костов, Пушкаров, Марков и Михайлов я отхвърлиха.. Библейското “По делата им ще ги познаете”,осъвременено звучи: По тях ще познаете делата им!

 

в. НЗЗ,  бр.110 /186/  от  02-08-1991г.

Коментари са забранени.