Вината на тримата Големи /Костов, Мозер и Симеон/

Днешна България е отново изцяло в ръцете на комунистите! На про-руските комунисти, които при всичките си управления досега са водили антинационална и антисоциална политика! Когато са били вън от властта, с недемократични средства са се опитвали да я превземат и задържат! С оръжие през 1919, 1923, 1925, 1941-89г. и с лъжливи обещания за социална „сполука“ след 89г. с помощта на изродени от тях партии, „коалиции“ и „граждански“ сдружения! След националните предателства с обезбългаряването на македонците и порусначването на голяма част от българите и след трикратното оголване на държавата / Живковата-1989г., Лукановата-1991г. и Виденовата-1996г. зими/ те „пак са тук“, за което вина носят Костов – политикът, Мозер – властолюбката и Симеон – бизнесменът!

Всеки по свой начин спомогна това да се случи.

  • След поредния комунистически срив на държавата, създадените от Иван Костов партия СДС и коалиция ОДС /СДС, БЗНС и ДП/ с присъдружие на БДФ, ВМРО, ДПС и БСДП, само за четири години от една срината и забравена от света проруска държава я направиха потенциален член на НАТО и ЕС, с което незаслужено днес се кичат противниците на тези две организации. Тогава те бяха явни, а днес са лицемерни с политиката си на икономическа зависимост от Русия, което гарант за политическата. ВМРО и ДПС бяха троянския ДС кон в коалицията и те я напуснаха в най-неподходящия момент без никакви аргументи. А всъщност, защото управлението беше изключително успешно! Като се започне с днес толкова охулваната приватизация на изпадналите в изолация и ликвидация нерентабилни предприятия, които бяха ненужно бреме за държавния бюджет, мине се през финансова стабилизация и прозападна /Шенген/ политическа ориентация, та се стигне до пазарна социализация на обществото! Частното напълни магазините със стоки, а бюджетът с по 20 процента всяка година увеличаваше пенсии и заплати, включително 13-та коледна, а и 14-та за 24 май. Престъпността и коруцията бяха натикани в ъгъла! И всичко това беше постигнато въпреки вътрешните министерски и партийни /корупционни/ предателства. На Бонев и Бакърджиев, на Бисеров и Цонев, …, които президентската двойка Стоянов – Кавалджиев трябваше поименно да назове, а не с „Иване, кажи си!“. Иван си каза като ги отстрани от властта! И тук идва голямата вина на Иван Костов и съпартийците му в ДСБ, че мълчаха и не обясниха какво и защо са го направили. И кои и какви бяха резултатите, с което допуснаха други да се окичат с направеното от самите тях. И не обясниха, че напусналите СДС и сформирали ДСБ са хората, които реализираха това успешно управление, а онези, които се облагодетелстваха от него останаха в СДС или отидоха в БСП, ДПС или основаха свои: ССД, Радикали, клуб 10,… И днес те всички са срещу Костов и НЕГОВОТО управление, защото бидейки във властта, те не дадоха на хората, а взеха от тях за себе си! Това е разделителната линия между ДСБ и останалите десни партии.
  • България може и трябва да има развито земеделие и преработвателна промишленост на произведеното от него, защото има плодородна земя, четири годишни времена, в изобилие вода и за животните планина с гора. Естествено е да има силен съюз на хората занимаващи се с земеделие! Днес обаче има много БЗНС-та с малко членове, всяко от които търси съдружие с партия – мандатоносител, за да бъде в парламента и участва във властта. БЗНС на Дренчев беше в управлението на СДС 1991-92г., на Мозер в ОДС през 1997-2001г.и в БНС през 2001г., а сега чрез ГЕРБ иска отново да бъде във властта.Хората в БЗНС и лично г-жа Мозер имат леви убеждения, по-близки до тези на комунистите – социалисти. След 9 септември 1944г., левите на Никола Петков участваха в ОФ – правителството на Кимон Георгиев, днес са в ОФ-то БНС, утре в ОФ-то на Бойко Борисов. А предадоха и продадоха ОДС-то на Иван Костов, където получиха земеделието и вместо да ликвидират Орсовките, Мозер ратуваше за кооперации от частни стопани. В кооперативното отделният човек не можа да се докосне до земята, да я разбере и заобича, което да го направи независим ЕДНОЛИЧЕН частен стопанин. Властолюбието на лявата Мозер е основната причина днес да няма развити заможни еднолични ферми. Костов върна земята в реални граници, а Мозер съхрани кооперациите. Освен „орсовките“, вина за пустеещите земи има и гласувания чл.359 от ЗС , с който се отменя нотариално заверен отказ от наследство на земи влезли в блоковете на ТКЗС, който е обект на делбени съдебни дела и до сега. И на частни собственици все още без собствена земя.
  • България може и трябва да има развит туризъм, защото има море, планина и много красота, съчетани с това,че тя винаги е била кръстопът на цивилизациите /такава е и сега/, които са оставили на поколенията доказателства за присъствието си. Шести април 2001г. е паметна дата за най-новата история на България! Ако не беше тя и нейният автор Симеон, България щеше да бъде единадесетата страна присъединила се към ЕС през 2004г. Негово, но не и мое величество – Симеон е другият главен виновник за връщането на комунистите във властта. Движението носещо неговото име не е национално, а е корпоративно – криминално за малка група „бизнесмени“. Бизнесът на висшата БКП номенклатура е олигархичен, милиарден, черен, докато бизнесът на хората на Симеон е обслужващ. милионен, сив. Сивият и черен бизнеси не са характерни за ЕС, към който сме тръгнали. Симеон и хората му обслужиха комунистите и затова те бяха допуснати да обслужат и себе си! Симеон с гори и дворци, Велчев с хотели, Ралчев с верига от бензиностанции, други с огромни животновъдни ферми, снабдителни фирми,… а собствениците им са депутати и правителствени чиновници. Фермерът е в фермата си, а не в НС, хотелиерът при хотелите си, бизнесменът е при бизнеса си! И не само той, но и децата му са там. Има такъв семеен дребен и среден бизнес, но те не са приоритетни за олигарсите, защото създават свободни и независими личности, които не могат да бъдат манипулирани и контролирани от върхушката, която днес управлява България.

Като политик, Иван Костов върна частното и пазара, което създаде условие хората да могат да работят за себе си и за пазара. Във фермата си, в хотелчето си, в магазинчето и работилничката си! Виновен е, че не го обясни и не убеди увредените в „общото“ свои сънародници. Явно „ще остане на място“ още малко, те да дойдат при него и заедно да тръгнат към ЕС и по-далече от Русия.

Като политик, Анастасия Мозер и колегите й от другите БЗНС-та са виновни, че няма развити семейни ферми, готови да излязат на европейските пазари със своя продукция. Човекът или земята, едноличното или кооперативното, раздробена земя с човек върху нея, или земя в блокове с бригадири?!? Елементарно, г-жо Мозер!

Като политик, Симеон Кобурготски е виновен, че спря реформите в България. Спря движението й по пътя на законността, справедливостта и икономическия просперитет. И че върна комунистите във властта заради собствени, корпоративни интереси. Интереси и на окръжаващите го.

Политиката е икономика. Икономиката е човешки труд и способности, за реализацията на които са необходими условия. Тези условия се осигуряват от политиците. Полезният труд облагородява човека, а вредният го развращава! Какви условия за труд има в България днес? И какви трябва да има? Това трябва да реши българският избирател за себе си, като осмисли следното:

От 1947г. до 1997г. имаше общо /държавно и кооперативно/ начело на което бяха левите. Пари имаше, стоки на пазара нямаше! След 2001г. отново управляват левите, но вече в частното, което създадоха десните. Сега на пазара има много стоки, но в хората все по-малко пари. Защо, всеки сам трябва да си отговори.

Вината на Костов е за промишлеността, на Мозер за земеделието, на Симеон за туризма!

25-11-2006г.

Коментари са забранени.