Хвалипръцковци управляват България

    Престъпления има, правосъдие няма! Кражби има, пари няма! Производство няма, оправдания има! Хвалби има, обяснения няма! Наглост има, срам няма!

    За престъпленията отговорен е вицепремиер Цветанов.

    За правосъдието отговорен е Президентът Първанов с неговите Борис Велчев-Главен Прокурор и Лазар Груев-Председател на ВКС.

    За кражбите отговорен е министър Плевнелиев с неговите неясни изпълнители и подизпълнители в десетките сключени договори.

    За парите отговорен е вицепремиерът Дянков.

    За производството на храни и стоки, отговорни са картелите в България.

    За оправданията отговорен е министър Найденов за храните и на Президента през Съда за горивата.

    За хвалбите, отговорни са всички гореизброени начело с Президента и Премиера. За обясненията-също.

    За наглостта, отговорни са всички гореизброени начело с Президента  и Премиера. За срама-също.

    Рейтингът на България се вдига-производството спада, вместо рейтингът да спада, а производството да се вдига.

    Цените на храните се вдигат, доходите на хората спадат, вместо цените да спадат, доходите да се вдигат.

    Обратни са нещата в България, защото обратни са хората, които я управляват, а от там и тези, които ги избират са с обърнато назад, към миналото си мислене. С увредено мислене, ако това изобщо е някакво мислене, защото как може да се вярва на управляващите, след като България е на последно място по доходи в ЕС и на първо по безнаказаност. На първо по хвалби, на последно по производство на храни и стоки, а от там и на пари. Първа по безсрамна наглост, последна по компетентност в управлението. С хвалби не може да се управлява! С лъжи не може да се живее! Да си безсрамен в наглостта си пред себеподобните не всеки го може. Гореизброените го могат.

    На първо място е Президентът, в чиито ръце е безнаказаността. Който е неин господар, той е господар на всички останали, защото безгрешни хора няма. На второ е премиерът, който с миналото си е в ръцете на Президента с неговите Прокуратура и ВКС. На трето са четирите му министри, които го гледат със страхопочитание и изпълняват всяко негово желание. Защо ли? На четвърто място са марионетките му в Парламента и изпълнителите по места. Защо ли? На пето място са феновете им в публичното ни пространство: социолози, политолози, журналисти и клипови артисти. Защо ли? И не на последно място по безсрамна наглост към бъдещето на държавата си /ни/ са техните избиратели на избори. Защо ли?

 

Престъпление без наказание

    Еталон за безнаказаност имаше при Бойко Борисов като шеф на полицията. Имаше стотина знакови убийства неразкрити и до сега. Десетки разкрити престъпления осъществи съратникът му Цветанов като министър на МВР. Има заловени, но ненаказани престъпници, което буди основателни съмнения, че работата на министъра не е законосъобразна, а е целесъобразна. Килъри, нагли, октоподци,…и какви ли още не, все още не са зад решетките. А и дали ще бъдат? Освен това, толкова много на брой разкрити престъпни групи означава, че България се е сраснала с престъпността, което не е плюс за управлението. Минус е!

 

Рейтингът

на България е висок, заплатите и пенсиите ниски. Милен Велчев при Симеон качваше рейтинга на България. Симеон Дянков при Борисов прави същото. И като резултат, рейтингът на братя Велчеви по Черноморието е доста висок. Какъв ли ще стане този на Дянков след някоя година?

    „Строителят на съвременна България” Росен Плевнелиев има рейтинг сравним с този на Президента, въпреки че Първанов минава за политик, а министърът се има за експерт. И двамата обаче са вредни за България:

    Първанов с „Тройния шлем” /АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас-Александропулус/. С трите набързо сключени договори, в които  изпълнители са руската олигархия, която днес разпъва държавата ни на кръст.

    Плевнелиев с магистралния „Четворен шлем” /Тракия, Марица, Хемус, Струма/, където изпълнители и подизпълнители са неясна „куче марка”. Договори не само за магистрали, но и за тунел под планината и мост над реката готви той. „Много дини под една мишница” е гушнало това младо момче. Много и най-разнообразни ще са съдебно-строителните проблеми на България утре. Толкова много и толкова разнообразни, колкото са дейностите му описани в Уикипедия. Само президент не е бил, но с Бойкова помощ и това ще стане.

 

Картелиране и парцелиране

    България е картелирана. Във всички области на обществения ни живот властват картели. Има картели при горивата. Има в зърно-, месо-, яйце и  мляко-производството. Има при вино-производството. Там, където има складове за съхранение на големи количества продукция, там има договорено подържане на високи монополни цени. Има картели. Там, където има производство и пласиране на едро,там също има картели.

    България предстои да бъде парцелирана по площ. След реалното, фамилно възстановяване на недвижимата собственост през 1998-99г., днес тя е подложена на парцелиране главно по две причини:

    -Немотията кара хората да се разделят с бащинията. „Продава се” е най-често срещаната думичка край морето, из полята и в планината.

    -Придобитата с реституция и с Закона за земята собственост е фамилна собственост. Частна, обща собственост е. Собственост е на роили се на много семейства фамилии, които съдът години наред не може или което е по-лошо, не иска да раздели, за да се превърнат те в частни, единични собственици. Общо-фамилната собственост не е собственост в истинския смисъл. Тя е обща и нея „Кучета я яли!”. И много лесно продавали!

 

Без-срам-на  наглост

е да хвалиш сам себе си! Не по-малък срам е наглостта да хвалиш само-хвалещите се! ! Най-големият срам е за хората, които с гласа си осигуряват възможност на не-заслужилите да се хвалят:

    На вътрешния министър Цветанов с престъпността!

    На регионалния министър Плевнелиев с загробването на държавата с много червени дини под една мишница.

    На земеделския министър Найденов, в чиято текезесарска глава битуват огромни обработваеми блокове, наричани масиви и огромни обори, наричани животновъдни ферми

    На финансовия министър с излишно висок рейтинг на държавата, но с липса на пари за хората. „Повторението е майка на знанието!” Заради мижавите вдовишки пенсии-семейните ще овдовеят! 

    На Премиера Борисов изминал дългия път на само-хвалебствено съзряване дотам, че днес няма срам, а има наглост да поучава научените.

    На Президента Първанов, чиято пословична скромност на сътрудник впечатлява, но и озадачава с вече явната си тайна на проводник на руските интереси в България.

    Хвалипръцковци в България колкото щеш! По думите ще ги познаете, не по делата, от което се разбира „Къде са расли и какво са пасли”!

 

11 август 2011г.

Коментари са забранени.