Памет Българска

Не трябва да забравяме емблематичните: „Хайл Хитлер!“ и „За Родину, за Сталину!“ За руските Матросов-ци и за невинността на БКП, „когато съгреши дори“. Забравяме, а трябва да ги помним, защото това безмозъчно раболепие на българи и руснаци към своите вождове, които се обожествиха в „църквата“ – мавзолей е причина за днешните трагични събития случващи се само в нашите две страни. Убийство ли е, или самоубийство това на Дойчев и на Литвиненко – не е толкова важно. По-важно е защо се отнема, от Бога даден, човешки живот. Проблемът е мисловен за три групи хора:

  • Вдъхновител, покорител и консуматор на идеологията за чиста арийска раса при хитлеристите и за братство и равенство при сталинистите – димитровистите беше висшата управленска номенклатура! В Германия тя беше осъдена и отстранена, докато в Русия и придатъкът й – България, тя е управляваща. Тези хора използуваха идеологията като мотив и средство, за да вдъхновят и подчинят масата – народа, ръководейки се от извратените: „Който не е с нас е против нас!“ и „Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем!“, което ги направи несменяеми негови господари.
  • Вдъхновени, покорени и мисловно увредени бяха една голяма група хора, която с годините биологично намалява /измира/ или умствено се осъзнава – разбира, че човек е личност, а не част от стадо. За съжаление вдъхновено – увредените са тези, които днес избират парламент, кмет и президент в нашите две страни.
  • Огромните, 60 процента негласуващи са хората в България, които не вярват на никого и на нищо, което е трагедия, защото статуквото ще се задържи – продължи. А за да повярват трябва да им се каже – докаже, в прав текст, две не случайно премълчавани досега ИСТИНИ. Едната е в глобален, другата е в национален аспект.

Един от най-големите политици на миналия век – Роналд Рейгън, не се посвени да заяви, че /СССР/ Русия е Империя на злото! Благодарение на САЩ, империята се разпадна, отиде си, но злото остана и то е навсякъде по света! Тайно, лицемерно, зловещо! То стои зад 11 септември 2001г. в САЩ. То беше в Мадрид и Лондон, то е в Чечения и Ирак и къде ли още не! Тоталитаризмът е рожба на авторитаризма и не случайно той се роди в Русия, където царската власт беше най-силно изразена. Комунистите замениха царистите, а крепостничеството се съхрани в колхозите. Тоталитаризмът на Хитлер беше частичен, защото той не премахна частното, а Гестапо беше открито терористична организация, Вермахта – открито завоевателна армия, докато КГБ беше и е лицемерно скрита, а Червената армия за света е освободителна. От ГЕСТАПО и ВЕРМАХТА няма и помен, докато КГБ/ФСБ го има, а Червената армия днес освобождава Чечения от чеченците! Има ги и рожбите на КГБ – ЩАЗИ, СЕКУРИТАТЕ, ДС, като тяхно общо дело в глобален аспект са повечето от злините случващи се по света. Фашизмът беше малкото, недоносено дете на комунизма и затова той си отиде! С комунизма шега не бива, г-да европейци и американци!

В национален, български аспект, проблемът е Европа или Русия? Свободни хора в еднолично – частното или крепостни в общо – кооперативното? Движение напред към просперитет или назад към миналото, начело с комунистите – русисти или с европеистите – демократи? Не може и с двете! Политически да сме в Европа, а икономически – в Русия не е възможно, защото политиката и икономиката са взаимно свързани. Едната без другата не може! Ето защо е необходимо кандидатите за управляващи да направят своя избор, като бъдат тествани! Да се определят – за ЕС или за Русия са? За Станишев, Овчаров, Таков, Велчев и изроденият им Първанов тест не е необходим, защото „Крушата не пада по далеч от дънера!“ С делата си те доказаха тази мъдрост! Симеон и Доган са закрепостен обслужващ ги персонал. На тест трябва да подлежат съществуващите и новообразувани партии, сдружения и обединения, които са длъжни да заявят и запишат в програмите си – Русия освободителка или е поробителка на България? Политически и икономически! Трети март национално обединителен празник ли е или е трагично разединителен, след като поредната Руско – Турска война през 1878-79г. парчетоса България териториално на четири, а народът й на две и досега противопоставени групи: русофили – комунистите и русофоби – европеистите? И дали България трябва да продава – подарява на руските олигарси обекти с национално значение? Крайно време е да се разбере кой кой е и за какво е!

Проблемът с криминалните деяния в национален и в глобален мащаб е свързан с неизяснения и неизживян комунизъм, а неговите рецидиви са навсякъде по света! За съжаление почти винаги с българско участие! Кои и какви са тези херои, които петнят нашата националност пред света? И какво има във все още скритите ДС и ФСБ – архиви относно този световен проблем?

ЕС или Русия – това е капиталният избор за бъдещето на България! Направете го, г-да политици! Категорично, смело, отговорно! За да ви има! За да бъде България уважаван член на ЕС.

29-11-2006г.

Коментари са забранени.